Βύρωνας: Για τα προβλήματα παιδείας ευθύνεται και η δημοτική αρχή
Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα για τα προβλήματα παιδείας και την αναβολή του δημοτικού συμβουλίου

Για τα προβλήματα της παιδείας στην πόλη μας ευθύνεται και η δημοτική αρχή καταγγέλλει η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα. Για την διακοπή του μονοθεματικού δημοτικού συμβουλίου για την παιδεία, έχει την αποκλειστική ευθύνη.

Η ανακοίνωση αναλυτικά

Το προγραμματισμένο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα της Τετάρτης 21 Οκτώβρη για τη συζήτηση των θεμάτων της παιδείας στο Βύρωνα, αναβλήθηκε μετά την αντίδραση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και της Ένωσης Γονέων Βύρωνα και θα συνεχιστεί στις 23 Νοέμβρη.

Η δημοτική αρχή με την ανακοίνωσή της παραπλανά για άλλη μια φορά τους πολίτες του Βύρωνα. Μεταθέτει τις ευθύνες στο δημοτικό συμβούλιο, ότι η αναβολή έγινε τάχα για αντιπολιτευτικούς λόγους, θέλοντας να αποκρύψει τις ευθύνες που είναι αποκλειστικά δικές της.

Αντιμετώπισε με χαρακτηριστική προχειρότητα τη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος, αφού όχι μόνο δεν είχε εισήγηση αλλά δεν είχε προσκαλέσει και το σύνολο των εμπλεκόμενων στη σχολική κοινότητα. Γι αυτό και εμείς ζητήσαμε τη διακοπή και τη συνέχισή του σε χρόνο που θα διασφαλιστεί η παρουσία όλων των εμπλεκόμενων.

Η τοποθέτηση της δημοτικής αρχής στο δημοτικό συμβούλιο, ότι στο επόμενο συμβούλιο που θα γίνει με το ίδιο θέμα τον Νοέμβρη  «δεν θα πάρουμε αποφάσεις, δεν θα υπάρχει εισήγηση, αλλά μια ομιλία του Δήμαρχου και ομιλίες των επικεφαλής των παρατάξεων και θα είναι ενημερωτικού χαρακτήρα»,  δεν μας βρίσκει σύμφωνους και είναι ενδεικτικό για το πώς αυτή αντιλαμβάνεται τη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος .

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που καθυστερημένα και μετά από πίεση του δημοτικού συμβουλίου και της σχολικής κοινότητας συζητούνται θέματα παιδείας. Η συζήτηση αυτή έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όταν όμως στο δημοτικό συμβούλιο στις 09/9/20  ρωτήσαμε αν είχε κάνει κάποια σύσκεψη η δημοτική αρχή με τη σχολική κοινότητα, η απάντηση ήταν ότι όλα είναι έτοιμα και δεν κρίθηκε αναγκαίο κάτι τέτοιο.

Για εμάς η συζήτηση αυτού του θέματος, έστω και τώρα, επιβάλλεται να είναι εποικοδομητική και ουσιαστική  και να ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο που θα εγγυηθούν τη λύση των προβλημάτων της παιδείας στην πόλη μας.

Την κύρια ευθύνη για τα υπάρχοντα προβλήματα έχουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, που διαχειρίζονται την παιδεία σαν μια αναγκαστική υποχρέωση που προσπαθούν να διευθετήσουν με το μικρότερο δυνατό κόστος αλλά και οι δημοτικές αρχές, όπως η σημερινή, που υλοποιούν αδιαμαρτύρητα αυτές τις πολιτικές και όταν πιεστούν, η διεκδίκησή τους περιορίζεται σε ένα έγγραφο αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο.

Η ανακύκλωση της συζήτησης για χρονίζοντα προβλήματα και η δήλωση αδυναμίας να λυθούν δεν έχει νόημα. Το δημοτικό συμβούλιο συνολικά και συλλογικά έχει ευθύνη απέναντι σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Τα προβλήματα παιδείας πρέπει να συζητούνται με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων έγκαιρα ώστε να δίνονται λύσεις στην ώρα τους.

Ο Δήμος μπορεί και οφείλει να δώσει άμεσα λύσεις σε μια σειρά προβλημάτων της σχολικής κοινότητας που του αναλογούν: Συντήρηση των υποδομών, καθαριότητα, εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας,   ελλείψεις αιθουσών για νηπιαγωγεία (είναι ντροπή να τοποθετούνται προκατ αίθουσες), ακατάλληλοι παιδικοί σταθμοί, είναι μερικά από τα επείγοντα ζητήματα.

Ως ΡΕΚ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα για δημόσια, δωρεάν παιδεία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σημερινής εποχής, προς όφελος της κοινωνίας

Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα

 

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πριν τις γιορτές πιθανόν θα ανοίξουν τα σχολεία: Νέες δηλώσεις Κεραμεώς

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Μητσοτάκης: Πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός-Κατερίνη: Θρήνος για το χαμό του συζύγου της 29χρονης που πέθανε λίγο μετά τον τοκετό
Κορονοϊός-Κατερίνη: Θρήνος για το χαμό του συζύγου της 29χρονης που πέθανε λίγο μετά τον τοκετό
Ο 38χρονος «έφυγε» νικημένος από τον κορονοϊό ένα χρόνο μετά το χαμό της 29χρονης συζύγου του, αφήνοντας πίσω ένα κοριτσάκι ενός έτους
Κορονοϊός-Κατερίνη: Θρήνος για το χαμό του συζύγου της 29χρονης που πέθανε λίγο μετά τον τοκετό
Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα
Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα
Οι περιοχές που ανησυχούν περισσότερο τις υγειονομικές αρχές, λόγω κορονοϊού - Ποιες βρίσκονται στο «κόκκινο» σύμφωνα με το Νίκο Χαρδαλιά
Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα
Άνοιγμα σχολείων: 4+1 σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία;
Άνοιγμα σχολείων: 4+1 σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία;
Άρχισε η συζήτηση για την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων… Και αναρωτιόμαστε εύλογα. Άραγε με ποιον τρόπο;
Άνοιγμα σχολείων: 4+1 σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία;