ΣΕΠΕ «Ρ. Ιμβριώτη»: Παρέμβαση για το νέο διδακτήριο στο 4ο δημοτικό και νηπιαγωγείο Βύρωνα
«Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να τοποθετηθεί σχετικά με τις προδιαγραφές του νέου διδακτηρίου και να δεσμευτεί ότι θα επισπεύσει επιτέλους τις διαδικασίες μελέτης, χρηματοδότησης και κατασκευής του», αναφέρεται στη σχετική επιστολή του ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη»

Παρέμβαση σχετικά με το αίτημα του δήμου Βύρωνα προς το διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας για τις ανάγκες της περιοχής των 4ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Βύρωνα, που θα καθορίσουν τις προδιαγραφές του νέου διδακτηρίου, πραγματοποιεί ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη».

Συγκεκριμένα:

Κύριε Δήμαρχε,

Κυρία Αντιδήμαρχε Παιδείας,

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Κύριοι εκπρόσωποι της ανάδοχης εταιρείας,

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά την ενημέρωση που είχαμε από τους συναδέλφους του 4ου Δημοτικού Βύρωνα σχετικά με το αίτημα του Δήμου Βύρωνα προς τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας να τοποθετηθεί για τις ανάγκες της περιοχής που είναι στα όρια των 4ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Βύρωνα, με βάση τις οποίες θα καθοριστούν και οι προδιαγραφές του νέου διδακτηρίου, ο Σύλλογός μας δια της προέδρου του έκανε παρέμβαση ζητώντας να ευθυγραμμιστεί η τοποθέτηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης με τις θέσεις του Συλλόγου μας.

Συγκεκριμένα ζητήσαμε να βεβαιώσει και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης πως στην περιοχή αυτή χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο διδακτήριο που θα στεγάσει ένα 12θέσιο Δημοτικό και ένα 3θέσιο Νηπιαγωγείο. Αυτές είναι οι σημερινές ανάγκες, με βάση τους μαθητές των 4ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου αλλά και αυτούς που λόγω ανυπέρβλητων οικογενειακών δυσκολιών αναγκάστηκαν να αλλάξουν προσωρινά σχολικό περιβάλλον. Αν επιπλέον σκεφτούμε ότι στην ευρύτερη περιοχή είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα του Βύρωνα (1ο, 3ο Δημοτικά και 1ο, 5ο, 8ο, 9ο Νηπιαγωγεία), που είναι πολύ επιβαρυμένο, είναι πραγματικά αναγκαίο να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα που παρέχει το οικόπεδο που θα ανεγερθεί το νέο διδακτήριο. Δηλαδή πρέπει να γκρεμιστούν και τα δύο υπάρχοντα παλιά και ακατάλληλα κτήρια (το ένα παραμένει σφραγισμένο λόγω επικινδυνότητας από τον Μάρτη του 2018), για να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής. Θα ήταν ασφαλώς πολύ καλύτερα να στεγαζόταν το 4ο Νηπιαγωγείο σε δικό του κτήριο, αλλά στο βαθμό που δε θα γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να εξασφαλιστούν οι όροι στέγασής του στο νέο διδακτήριο.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δια της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων δεσμεύτηκε ότι θα τοποθετηθεί με βάση και τη θέση του Συλλόγου μας, που απηχεί άλλωστε και τις πραγματικές ανάγκες.

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα, που έχει τεράστιες ευθύνες για τη μεγάλη καθυστέρηση στην ανέγερση του νέου διδακτηρίου, αφού από τη σφράγιση ως ακατάλληλου του υπάρχοντος κεντρικού κτηρίου έχουν περάσει ήδη 2 χρόνια και 8 μήνες (!), να εισηγηθεί με βάση τη θέση του Συλλόγου μας, ώστε η μελέτη που θα κάνει η ανάδοχος εταιρεία να γίνει με βάση τις ανάγκες αυτές.

Επιπλέον, απαιτούμε να σταματήσει κάθε κωλυσιεργία και να προχωρήσει πιο γρήγορα η μελέτη, για να ξεκινήσει επιτέλους η ανέγερση του νέου διδακτηρίου! Τα παιδιά αυτής της περιοχής του Βύρωνα δικαιούνται να σταματήσουν να μεταφέρονται καθημερινά στον Καρέα και να γυρίσουν στη γειτονιά τους σε ένα νέο και σύγχρονο διδακτήριο.

Τέλος, ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να τοποθετηθεί σχετικά με τις προδιαγραφές του νέου διδακτηρίου και να δεσμευτεί ότι θα επισπεύσει επιτέλους τις διαδικασίες μελέτης, χρηματοδότησης και κατασκευής του.

Περιμένουμε την τοποθέτησή της.

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Εκλογές αιρετών: Απόσυρση υποψηφίων από τους ΣΕΠΕ της Β' Αθήνας
Εκλογές αιρετών: Απόσυρση υποψηφίων από τους ΣΕΠΕ της Β' Αθήνας
«Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και...
Εκλογές αιρετών: Απόσυρση υποψηφίων από τους ΣΕΠΕ της Β' Αθήνας
Συνελήφθη η καθηγήτρια ΕΠΑΛ που αρνείται να φοράει μάσκα στην τάξη
Συνελήφθη η καθηγήτρια ΕΠΑΛ που αρνείται να φοράει μάσκα στην τάξη
Η καθηγήτρια συνελήφθη μετά από μήνυση του διευθυντή του σχολείου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν είχε περάσει πειθαρχικό για ανάλογο...
Συνελήφθη η καθηγήτρια ΕΠΑΛ που αρνείται να φοράει μάσκα στην τάξη
Δημοτικά-Νηπιαγωγεία: Τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων
Δημοτικά-Νηπιαγωγεία: Τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων
Αναλυτική ενημέρωση για τις τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία από τον αιρετό...
Δημοτικά-Νηπιαγωγεία: Τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων