Σοβαρά προβλήματα στο ειδικό νηπιαγωγείο Ν. Εύβοιας
Η αγωνιστική συσπείρωση εκπαιδευτικών για την έλλειψη εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας στο ειδικό νηπιαγωγείο Χαλκίδας

Με ανακοίνωση της η αγωνιστική συσπείρωση εκπαιδευτικών δηλώνει ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των συνάδελφων της στο ειδικό νηπιαγωγείο Χαλκίδας το οποίο εν μέσω πανδημίας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα σε έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας.

Η ανακοίνωση αναλυτικά

Με έγγραφό τους οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί του μοναδικού Ειδικού Νηπιαγωγείου του Ν. Εύβοιας  ενημέρωσαν τα μέλη του Δ Σ του  Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εν μέσω πανδημίας  από την έλλειψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού, του προσωπικού καθαριότητας, αλλά και το πρόβλημα με την μεταφορά των νηπίων.

Ενημέρωσαν επίσης και για όλες τις ενέργειες που έκαναν ως Σύλλογος Διδασκόντων για την επίλυση των προβλημάτων αυτών και για την αποστολή σχετικού  εγγράφου προς τη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία αντί να λύσει  άμεσα τα σοβαρότατα αυτά προβλήματα επέπληξε την Προϊσταμένη  για το έγγραφό της.

  • Καταδικάζουμε  την απαράδεχτη  στάση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων που έπρεπε να είχαν λυθεί πριν καν το ζητήσουν οι συνάδελφοι.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενημερώνουν το σωματείο για όλα τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων να καταγράφουν σε πρακτικά όλα τα λειτουργικά προβλήματα που απαιτούν λύση και να τα αποστέλλουν στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας .
  • Καλούμε το ΔΣ του Συλλόγου μας να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Ν. Εύβοιας. 

    Για μια ακόμη φορά, τα παιδιά ΑμΕΑ και οι οικογένειές τους είναι  θύματα  των ανεπαρκειών του εκπαιδευτικού και υγειονομικού συστήματος.

Δεν περιμέναμε ότι ξαφνικά η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας θα έσκυβε πάνω στα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής και θα δρομολογούσε τις λύσεις που επιτακτικά απαιτεί η σημερινή δύσκολη πραγματικότητα. Χρόνια τώρα, το εκπαιδευτικό, το γονεϊκό και το αναπηρικό κίνημα απαιτούν ουσιαστικά μέτρα για την αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Σίγουρα οι αγώνες αυτοί έχουν φέρει σημαντικές κατακτήσεις, όπως για παράδειγμα οι πρόσφατοι διορισμοί εκπαιδευτικών στα Ειδικά Σχολεία που δεν χαρίστηκαν από κανέναν. Το γεγονός ότι αυτοί οι διορισμοί αποτέλεσαν προεκλογικές υποσχέσεις κοντά δέκα χρόνων και είναι πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες, μάλλον συναισθήματα ντροπής πρέπει να επιφέρει και όχι πανηγυρισμών.

Απαιτούμε  για τις δομές Ειδικής Αγωγής,  ως απόλυτα άμεση αναγκαιότητα τα παρακάτω μέτρα.

  • Μείωση μαθητών ανά τμήμα στα Ειδικά σχολεία. Είναι απαράδεκτο να λειτουργούν τμήματα με περισσότερα από 5 παιδιά με σοβαρές παθήσεις και σε χώρους πολύ λίγων τετραγωνικών. Κατάργηση του κατώτατου αριθμού μαθητών (4) στα τμήματα των Ειδικών Σχολείων. Ο αριθμός να ορίζεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας και στελέχωσή της με τον απαραίτητο αριθμό γιατρών ώστε να καλύπτουν όλα τα σχολεία (Γενικά και Ειδικά). Η Σχολιατρική Υπηρεσία θα λύσει όλα τα ζητήματα αντιμετώπισης επιδημιών στα σχολεία και της άμεσης υγειονομικής παρέμβασης για να μην υπάρχει εξάπλωση.
  • Τοποθέτηση σε όλα τα σχολεία σχολικών νοσηλευτών.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ για εκπαιδευτικού και μαθητές.
  • Εξασφάλιση επάρκειας σε μέσα ατομικής προστασίας
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας και τοποθέτηση με μόνιμη σχέση εργασίας καθαριστριών σε όλα τα Ειδικά σχολεία με αποκλειστική απασχόληση σε αυτά.
  • Αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν σχολικές μεταφορές με οχήματα που θα είναι αποκλειστικής χρήσης από τα σχολεία. Όσο κι αν φαντάζει ουτοπικό το αίτημα αυτό, τα ιδιωτικά σχολεία που έχουν δικά τους σχολικά λεωφορεία αποδεικνύουν ότι το αίτημα είναι απόλυτα εφικτό, αν υπάρχει πολιτική βούληση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οι «Σεϋχέλλες» της Αττικής: Η παραλία-έκπληξη μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα!

Προσοχή! Ανακαλείται εμφιαλωμένο νερό λόγω πιθανής μόλυνσης

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Μητσοτάκης: Οι παράνομες είσοδοι δεν θα οδηγούν σε νόμιμη εγκατάσταση

Σε μια συγκυρία κατά την οποία η Ευρώπη καλείται να επανεξετάσει τη στρατηγική της για το μεταναστευτικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε σαφές και...

Μητσοτάκης: Οι παράνομες είσοδοι δεν θα οδηγούν σε νόμιμη εγκατάσταση
amaxi
Καλοκαίρι και αυτοκίνητο: Τι να μην αφήνετε ποτέ μέσα στις υψηλές θερμοκρασίες
Με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 34 βαθμούς Κελσίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες πυρασφάλειας απευθύνουν ισχυρή σύσταση προς τους οδηγούς να μην...
Καλοκαίρι και αυτοκίνητο: Τι να μην αφήνετε ποτέ μέσα στις υψηλές θερμοκρασίες
keik
Vegan banana bread με 5 μόνο υλικά
Με λίγα και απλά υλικά, φτιάχνεται εύκολα και προσφέρει ένα απολαυστικό και υγιεινό αποτέλεσμα, ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.
Vegan banana bread με 5 μόνο υλικά
paideias
Έρχεται αποζημίωση για εκπαιδευτικούς: Τι προβλέπει η νέα διάταξη του Υπουργείου Παιδείας για συμμετοχή σε δράσεις, ομίλους και αξιολογήσεις
Αποζημίωση για Εκπαιδευτικούς – Τι προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘΑ
Έρχεται αποζημίωση για εκπαιδευτικούς: Τι προβλέπει η νέα διάταξη του Υπουργείου Παιδείας για συμμετοχή σε δράσεις, ομίλους και αξιολογήσεις