Ειδική Αγωγή: Να ληφθούν ειδικά μέτρα προστασίας και πρωτόκολλα για τη διαχείριση κρουσμάτων covid-19
Καμία ειδική πρόβλεψη για την Ειδική Αγωγή, καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ «Γιώργος Σεφέρης» - Πρόταση για πρακτικό συλλόγου διδασκόντων, με αιτήματα για τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής

Την έλλειψη ειδικών μέτρων προστασίας για τα σχολεία και τις δομές Ειδικής Αγωγής καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ «Γιώργος Σεφέρης», ενώ αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα σε σχολικές μονάδες.

Ο σύλλογος τονίζως πως «το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα (πχ επιληψίες, σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, οργανικές ανεπάρκειες κλπ)». Παράλληλα, μεγάλο ποσοστό γονέων πάσχει επίσης από σοβαρές παθήσεις, ενώ συχνά αδυνατούν να διαχειριστούν καταστάσεις ως προς την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου, λόγω ψυχοκοινωνικών παραγόντων.

Τονίζεται, δε, πως οι ειδικές παιδαγωγικές ανάγκες επιβάλλουν τη στενή επαφή των εκπαιδευτικών με τα παιδιά (π.χ σε περιπτώσεις επιληπτικών επεισοδίων), ενώ οι μαθητές της Ειδικής Αγωγής μεταφέρονται καθημερινά με μισθωμένα οχήματα, τα οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιούνται και από άλλα άτομα.

Για την ενίσχυση των δομών Ειδικής Αγωγής, ο ΣΕΠΕ «Γιώργος Σεφέρης» προτείνει:

Α) Άμεση επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ για διερεύνηση με τεστ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, της διασποράς μέσα στη σχολική μονάδα. 

Β) Ιχνηλάτηση των επαφών και των χώρων που δραστηριοποιήθηκε τα τελευταία 24/ωρα ο μαθητής  και μέτρα για τον περιορισμό πιθανής  διασποράς από αυτούς. Πχ Τεστ σε άτομα  των δομών ΚΔΑΠ που πηγαίνει ο μαθητής, απολύμανση χώρων και ΜΜΜ που χρησιμοποίησε κλπ. 

Γ) Αν προκύψει από τα τεστ διασπορά, κλείσιμο και καραντίνα στους χώρους που διαπιστώθηκε. 

Δ) Πρόσθετα μέτρα στήριξης των οικογενειών των παιδιών με Κοινωνικούς Λειτουργούς, Νοσηλευτές, Φροντιστές κλπ. που εκτός των άλλων θα αναλάβουν και την διαχείριση της πορείας αποκατάστασης της υγείας στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Παράλληλα, ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» προτείνει πρακτικό σχέδιο για απόφαση συλλόγου, με αιτήματα για την ενίσχυση των δομών Ειδικής Αγωγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Κορονοϊός: Με πόσα αντισώματα είμαστε ασφαλείς

Έκτακτα μέτρα τη Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή: Οδηγίες για τη συμπλήρωση
Το Α.Δ.Υ.Μ. έχει τριετή ισχύ και κατατίθεται στην οικεία σχολική μονάδα ως δικαιολογητικό εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, στην Α΄ Τάξη ...
Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή: Οδηγίες για τη συμπλήρωση