Εκπαιδευτικοί Ξάνθης: Αποχή από τις εκλογές-παρωδία!
Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών:

Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για κρεσέντο αλαζονείας και αυταρχισμού του υπ. Παιδείας ανακοινώνοντας ότι δεν θα κάνει δεκτές τις παραιτήσεις των υποψηφίων για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Αριστερών Κινήσεων Εκπαιδευτικών: 

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αγνοώντας εντελώς τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, συνεχίζει το κρεσέντο αλαζονείας και αυταρχισμού ανακοινώνοντας ότι δεν θα κάνει δεκτές τις παραιτήσεις των υποψηφίων για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Η παράταξή μας, από την πρώτη στιγμή, αντέδρασε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, δήλωσε την απόσυρση των ψηφοδελτίων. Για εμάς, δεν είναι σημαντικές μόνο οι ενστάσεις περί του αδιάβλητου της διαδικασίας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων που αφορούν την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αυτό που κυρίως μας ανησυχεί είναι το γεγονός ότι η όλη διαδικασία αποτελεί ευτελισμό των εκλογικών διαδικασιών και επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών κατακτήσεων. Καταργεί τόσο το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι και συνδιαλέγεσθαι» όσο και την υποχρέωση της λογοδοσίας από τα εκλεγμένα μέλη.

Η κυβέρνηση, με αφορμή την πανδημία, επιχειρεί να παρέμβει σε μια διαδικασία η οποία λειτουργούσε χωρίς προβλήματα (ομαλή διεξαγωγή, μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών). Στην πραγματικότητα όμως, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις και τις ενέργειες της υπουργού, στόχος είναι η χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος και ο αποκλεισμός των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Άλλωστε η κυβέρνηση έκανε φανερή την πρόθεσή της με την τοποθέτηση των διευθυντριών/ών Εκπαίδευσης με πρωτόγνωρα αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς τελικούς πίνακες μοριοδότησης, χωρίς καν να γίνουν γνωστά τα ονόματα των υποψηφίων.

Η μη συμμετοχή αιρετών μας στις διαδικασίες που αφορούν τα υπηρεσιακά συμβούλια αφήνει έκθετες σε οποιουδήποτε τύπου παρεμβάσεις, τόσο τις υπηρεσιακές μεταβολές, όσο και τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης αφήνοντας τον κλάδο έρμαιο του κομματικού κράτους και των προσωπικών «ιδιοτροπιών».

Τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και ο σχεδιασμός που έχει εξαγγείλει σχετικά με την εκπαίδευση προμηνύουν δύσκολες μέρες για τον κλάδο. Η ισχυροποίηση του ρόλου των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια μπορεί να διασφαλίσει την τήρηση της νομιμότητας και του δικαίου.

Δεν νομιμοποίουμε αυτές τις εκλογές-παρωδία.
Στους εκβιασμούς και την εμμονή της κυβέρνησης απαντάμε με ΑΠΟΧΗ. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kakopoiisi
Σοκ στη Ρόδο: Το DNA αποκάλυψε αιμομιξία – Ο παππούς είναι και πατέρας του παιδιού της 31χρονης
Τι αποκάλυψαν τα αποτελέσματα DNA – Ο 57χρονος πατέρας της 31χρονης ταυτοποιείται και ως βιολογικός πατέρας του παιδιού της
Σοκ στη Ρόδο: Το DNA αποκάλυψε αιμομιξία – Ο παππούς είναι και πατέρας του παιδιού της 31χρονης
sxolikes_monades.jpg
Ειδική Αγωγή: Ποιες ΣΜΕΑΕ ανοίγουν, ποιες καταργούνται και ποιες αναβαθμίζονται
Νέος σχεδιασμός για τις ΣΜΕΑΕ: Ριζικές αλλαγές σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή
Ειδική Αγωγή: Ποιες ΣΜΕΑΕ ανοίγουν, ποιες καταργούνται και ποιες αναβαθμίζονται
τράπεζες
Έρχεται κοινό δίκτυο ΑΤΜ για όλες τις τράπεζες – Ποιες χρεώσεις καταργούνται από τις 11 Αυγούστου
Νέο μοντέλο με κοινόχρηστα ΑΤΜ εξετάζουν οι τράπεζες, με στόχο την κατάργηση προμηθειών και χαμηλότερο κόστος για τους καταναλωτές
Έρχεται κοινό δίκτυο ΑΤΜ για όλες τις τράπεζες – Ποιες χρεώσεις καταργούνται από τις 11 Αυγούστου
Έβρος
Έβρος: 150 άγρια άλογα εγκλωβισμένα σε νησίδα χωρίς νερό – Επιχείρηση διάσωσης από φορείς
Εδώ και εβδομάδες μεταφέρονται καθημερινά νερό και τροφή στη νησίδα των 17.000 στρεμμάτων (video)
Έβρος: 150 άγρια άλογα εγκλωβισμένα σε νησίδα χωρίς νερό – Επιχείρηση διάσωσης από φορείς