Εκλογές αιρετών: Και η ΕΛΜΕ Ηλείας αποσύρει τα ψηφοδέλτια
«Όχι» στην ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, από το σύνολο των παρατάξεων που παρεμβαίνουν στην ΕΛΜΕ Ηλείας

Αποσύρει τις υποψηφιότητές του για τις εκλογές αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια το σύνολο των παρατάξεων που παρεμβαίνουν στην ΕΛΜΕ Ηλείας, όπως δήλωσε το Δ.Σ του σωματείου στη παράσταση που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, σήμερα.

Συντασσόμενη με δεκάδες άλλες αποφάσεις ΕΛΜΕ, παρατάξεων, αλλά και της ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Ηλείας στρέφει την πλάτη στα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Δε νομιμοποιούμε τις εκλογές παρωδία.

Την Παρασκευή 23/10/2020 το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας πραγματοποίησε παράσταση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και ενημέρωσε τον προϊστάμενο ότι όλες οι παρατάξεις  (ΑΣΕ, ΕΑΚ, ΑΡΠΑ και ΔΑΚΕ ΔΕ), που είχαν καταθέσει ψηφοδέλτια για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων (Υ.Σ.), αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους.

Κάναμε γνωστό επίσης ότι:

• Δεν συμμετέχουμε στην Εφορευτική Επιτροπή.
  • Δεν επικυρώνουμε τον εκλογικό κατάλογο.
  • Αν υπάρξουν συνάδελφοι που θα εκλεγούν από αυτή τη διαδικασία, θα είναι δοτοί και όχι αιρετοί. Το σωματείο σε καμία περίπτωση δεν θα τους αναγνωρίσει ως εκπροσώπους του κλάδου.
  • Θα ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, με  συνοπτικές διαδικασίες διαδικασίες, νομοθέτησαν την απαράδεκτη θεσμοθέτηση διαδικασιών «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι τυχαία ούτε έχει να κάνει  με τα προβλήματα που προκύπτουν από τον κορονοϊό.

Στόχο έχουν την απομόνωση των εργαζομένων, την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής.

Τα καταστατικά των σωματείων καθορίζουν τον τρόπο οργάνωσης και λήψης των αποφάσεων, τις διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα. Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση, με αφορμή τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να «μπει χέρι» στη λειτουργία των σωματείων.

Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», στην οποία δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή, δεν υπάρχει εγγύηση για τη μυστικότητα της ψήφου και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

Δεν είμαστε τεχνοφοβικοί. Εχέφρονες και υποψιασμένοι είμαστε, και δε θα αφήσουμε το Υπουργείο, την κυβέρνηση και το κράτος να βάλει χέρι στα σωματεία μας, να ελέγχει, να χειραγωγεί και να καθορίζει αποτελέσματα μέσα από την ηλεκτρονική κλειδαρότρυπα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο άρθρο 13 για την «ηλεκτρονική ψηφοφορία».
  • Να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις για την ασφαλή διενέργεια των εκλογών «δια ζώσης» (περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό κλπ) ή να αναβληθούν οι εκλογές και να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.
  • Να διεξαχθούν οι εκλογές  σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα και χωρίς άδεια από την υπηρεσία
logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε περιορισμός των γιορτών των Χριστουγέννων