thrania
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία του νησιού ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε η  ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

Την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία του νησιού ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, σημειώνοντας πως ένα μήνα μετά την έναρξη των σχολείων ακόμα υπάρχουν στην περιοχή κενά εκπαιδευτικών που δεν έχουν καλυφθεί. 

Ειδικότερα, στο Γυμνάσιο Μύρινας: έλλειμμα  12 ωρών στα Μαθηματικά, 4 ωρών στη Γεωγραφία, 4 ωρών στη Βιολογία, 6 ωρών στην τεχνολογία, 1 κενό εκπαιδευτικού ένταξης ΠΕ03-ΠΕ04, στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου: έλλειμμα 12 ωρών στα Μαθηματικά, 1 κενό εκπαιδευτικού ένταξης ΠΕ02 και 1 κενό εκπαιδευτικού ένταξης ΠΕ03-ΠΕ04, στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Μύρινας: έλλειμμα 6 ωρών στη Φυσική, 5 ωρών στη Χημεία και 1 ώρα Βιολογία.\

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

Πάγιο αίτημα του Σωματείου μας, αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, γονέων και μαθητών, είναι η έγκαιρη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, ώστε με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς όλοι οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στις θέσεις τους και τα μαθήματα να ξεκινούν χωρίς προβλήματα.

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, με συνεχείς ανακοινώσεις, καταγγελίες και κάθε πρόσφορο τρόπο, έχει δώσει τα τελευταία χρόνια αταλάντευτο αγώνα για να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Αισθανόμαστε λοιπόν δικαιωμένοι, αφού, κατά κοινή ομολογία, η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε για τα Σχολεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με ένα πολύ καλό ποσοστό κάλυψης των κενών (90% περίπου μετά την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών), τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα το αντίστοιχο ποσοστό είναι κατά πολύ μικρότερο (60% περίπου).

Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη της αδιαμφισβήτητης αλήθειας πως οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των Σωματείων μόνο μάταιες δεν είναι, ενώ δίχως αγώνες τίποτα δεν κερδίζεται.

Ωστόσο, ένα μήνα μετά την έναρξη των Σχολείων ακόμα υπάρχουν στην περιοχή μας κενά εκπαιδευτικών που δεν έχουν καλυφθεί. Συγκεκριμένα:

  • στο Γυμνάσιο Μύρινας: έλλειμμα  12 ωρών στα Μαθηματικά, 4 ωρών στη Γεωγραφία, 4 ωρών στη Βιολογία, 6 ωρών στην τεχνολογία, 1 κενό εκπαιδευτικού ένταξης ΠΕ03-ΠΕ04.
  • στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου: έλλειμμα 12 ωρών στα Μαθηματικά, 1 κενό εκπαιδευτικού ένταξης ΠΕ02 και 1 κενό εκπαιδευτικού ένταξης ΠΕ03-ΠΕ04.
  • στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Μύρινας: έλλειμμα 6 ωρών στη Φυσική, 5 ωρών στη Χημεία και 1 ώρα Βιολογία.

Ζητάμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών που απομένουν ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολείων και οι μαθητές μας να διδάσκονται κανονικά όλα τα μαθήματα.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι γονείς: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για την κρατική αδιαφορία απέναντι στην ψυχική υγεία των παιδιών
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
ΕΚΠΑ
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
Πέντε πανεπιστημιακά τμήματα σε κοινωνικές επιστήμες, ψηφιακές τέχνες, πολιτική επιστήμη, εκπαιδευτική πολιτική και διαχείριση πληροφορίας δείχνουν...
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
μητ
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Πανεπιστήμια: Μηδενική ανοχή στη βία και καμία ενεργή κατάληψη στα δημόσια ιδρύματα
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»