Εκπαιδευτικοί Λήμνου: Να καλυφθούν επιτέλους τα κενά στα σχολεία
Την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία του νησιού ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε η  ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

Την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία του νησιού ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, σημειώνοντας πως ένα μήνα μετά την έναρξη των σχολείων ακόμα υπάρχουν στην περιοχή κενά εκπαιδευτικών που δεν έχουν καλυφθεί. 

Ειδικότερα, στο Γυμνάσιο Μύρινας: έλλειμμα  12 ωρών στα Μαθηματικά, 4 ωρών στη Γεωγραφία, 4 ωρών στη Βιολογία, 6 ωρών στην τεχνολογία, 1 κενό εκπαιδευτικού ένταξης ΠΕ03-ΠΕ04, στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου: έλλειμμα 12 ωρών στα Μαθηματικά, 1 κενό εκπαιδευτικού ένταξης ΠΕ02 και 1 κενό εκπαιδευτικού ένταξης ΠΕ03-ΠΕ04, στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Μύρινας: έλλειμμα 6 ωρών στη Φυσική, 5 ωρών στη Χημεία και 1 ώρα Βιολογία.\

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

Πάγιο αίτημα του Σωματείου μας, αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, γονέων και μαθητών, είναι η έγκαιρη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, ώστε με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς όλοι οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στις θέσεις τους και τα μαθήματα να ξεκινούν χωρίς προβλήματα.

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, με συνεχείς ανακοινώσεις, καταγγελίες και κάθε πρόσφορο τρόπο, έχει δώσει τα τελευταία χρόνια αταλάντευτο αγώνα για να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Αισθανόμαστε λοιπόν δικαιωμένοι, αφού, κατά κοινή ομολογία, η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε για τα Σχολεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με ένα πολύ καλό ποσοστό κάλυψης των κενών (90% περίπου μετά την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών), τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα το αντίστοιχο ποσοστό είναι κατά πολύ μικρότερο (60% περίπου).

Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη της αδιαμφισβήτητης αλήθειας πως οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των Σωματείων μόνο μάταιες δεν είναι, ενώ δίχως αγώνες τίποτα δεν κερδίζεται.

Ωστόσο, ένα μήνα μετά την έναρξη των Σχολείων ακόμα υπάρχουν στην περιοχή μας κενά εκπαιδευτικών που δεν έχουν καλυφθεί. Συγκεκριμένα:

  • στο Γυμνάσιο Μύρινας: έλλειμμα  12 ωρών στα Μαθηματικά, 4 ωρών στη Γεωγραφία, 4 ωρών στη Βιολογία, 6 ωρών στην τεχνολογία, 1 κενό εκπαιδευτικού ένταξης ΠΕ03-ΠΕ04.
  • στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου: έλλειμμα 12 ωρών στα Μαθηματικά, 1 κενό εκπαιδευτικού ένταξης ΠΕ02 και 1 κενό εκπαιδευτικού ένταξης ΠΕ03-ΠΕ04.
  • στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Μύρινας: έλλειμμα 6 ωρών στη Φυσική, 5 ωρών στη Χημεία και 1 ώρα Βιολογία.

Ζητάμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών που απομένουν ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολείων και οι μαθητές μας να διδάσκονται κανονικά όλα τα μαθήματα.

 

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Σήριαλ η ημερομηνία

Ξεχάστε το άμεσο άνοιγμα των σχολείων

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο: Η αξιοποίηση των κιτ φυσικών επιστημών για την ένταξη εκτοπισμένων μαθητριών/τών στην σχολική ομάδα
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
«Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών - Όχι άλλα εμπόδια στην προστασία της υγείας μας» - τονίζει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομίσθιων και...
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί
Δύο δύτες, που καθάριζαν τον βυθμό από δίχτυα, βρήκαν τυχαία μια σπάνια μηχανή κρυπτογράφησης Enigma που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί κατά τον Β΄Παγκόσμιο...
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί