Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ

Συνάντηση για την ενεργοποίηση του Κέντρου Αριστείας στη Ναυτιλία (ΚΑΝ) του Πανεπιστημίου Πειραιά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20.10.2020, με πρωτοβουλία του καθηγητή, Άγγελου Παντουβάκη και φιλοξενούντα τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Β. Κορκίδη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ν.Ε.Ε., Γ. Πατέρας, ο Α. Ματσάγγος, από Ε.Ε.Ε., ο Χ. Σημαντώνης, Πρόεδρος της Ε.Ε.Ν.Μ.Α., ο Δ. Μαθιός, Πρόεδρος του Σ.Β.Α.Π. και ο Δ. Καρύδης, αντιδήμαρχος Πειραιά. οι οποίοι εξέφρασαν την βούληση και επιθυμία των φορέων τους να συνδράμουν ως στρατηγικοί συνεργάτες (associates) την προσπάθεια που ξεκίνησε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Όπως αναφέρθηκε, στόχος του Κέντρου Αριστείας στη Ναυτιλία είναι η καθιέρωσή του ως παγκόσμιου Κέντρου Αναφοράς, παραγωγής και διάχυσης της γνώσης στον χώρο, η παροχή πρωτοποριακού ερευνητικού έργου υψηλής ποιότητας αλλά και η πρακτική εφαρμογή του στη θαλάσσια οικονομία και τη ναυτιλιακή βιομηχανία, μέσω καινοτόμων μεθόδων και καλών πρακτικών, η συμβολή στην προστασία του θαλάσσιου και πολιτιστικού περιβάλλοντος, η συμμετοχή σε σημαντικά ερευνητικά προγράμματα, η ανάπτυξη συνεργασιών εντός του ακαδημαϊκού χώρου, αλλά και με επαγγελματικούς κλάδους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυτιλίας, καθώς και η υποστήριξη κάθε φορέα, οργανισμού και ενώσεως σε θέματα του θεματικού αντικειμένου του Κέντρου.

Οι βασικοί πυλώνες

Οι βασικοί πυλώνες δράσης του είναι τέσσερεις και αφορούν στη στρατηγική/γεωπολιτική, το ανθρώπινο δυναμικό, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα.

Τέλος στη διάρκειά της συνάντησης καθιερώθηκαν -ανάμεσα στα άλλα- και θα ανακοινωθούν σύντομα και μία σειρά επώνυμων βραβείων με τη χορηγία και συνδρομή των συμπαραστατών θεσμικών φορέων για μέλη ΔΕΠ, ερευνητές, φοιτητές και μαθητές από την Ελλάδα ή το εξωτερικό για εφαρμόσιμη έρευνα ή απόψεις που θα «βοηθούν» στην επίτευξη της αριστείας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Σημειώνεται τέλος ότι το ΚΑΝ θα αποτελεί ανοικτή δομή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, υπό την έννοια ότι επιπλέον θεματικοί πυλώνες και ερευνητικές ομάδες από όλον τον κόσμο θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της γνώσης, της έρευνας, της ανάπτυξης και της εκπαίδευσης σε θεματικές συνιστώσες της ναυτιλίας.

«Η Αριστεία είναι -ή πρέπει να είναι- το ζητούμενο σε κάθε σκέψη, πράξη, ενέργεια ή δράση μας και εμείς στο Πανεπιστήμιο Πειραιά προσπαθούμε με ΠΕΙΣΜΑ να την εφαρμόσουμε και στη Ναυτιλία» δήλωσε ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Άγγελος Παντουβάκης αμέσως μετά τη συνάντηση.

papei.jpg

Από αριστερά: ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Μικρών Αποστάσεων κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Δρ. Γ. Πατέρας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕπ κ. Β. Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών καθ. κ. Άγγελος Παντουβάκης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Δ. Καρύδης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Υ/νχος ε.α. κ. Α. Ματσάγκος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αθηνών Πειραιά κ. Δ. Μαθιός.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση