Εκλογές αιρετών: Απόσυρση και της ΑΣΕ Μανγησίας
Δε νομιμοποιούμε τη διαδικασία για τις εκλογές αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, δεν ψηφίζουμε ηλεκτρονικά. Όλες και όλοι ΑΠΕΧΟΥΜΕ!

Η Α.Σ.Ε. Μαγνησίας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χτες Τετάρτη 21/10, απέσυρε τη συμμετοχή της  από τις  εκλογές αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Η ανακοίνωση

Η  απόσυρση αυτή υλοποιεί ομόφωνες αποφάσεις των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και απαντά στην  επίδειξη πρωτοφανούς αυταρχισμού και κυβερνητικού «τσαμπουκά» της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του υπουργείου Παιδείας, που δοκιμάζουν μια γενικευμένη αντιδραστική παρέμβαση στη δομή, τη λειτουργία και τη φυσιογνωμία συνολικά του συνδικαλιστικού κινήματος.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ απέρριπταν, με πείσμα και με αυταρχισμό, το καθολικό αίτημα για 15 μαθητές στην τάξη, για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας και εκπαιδευτικών και για επαρκή και λειτουργικά μέσα προστασίας τώρα επικαλούνται και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να προβάρουν τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που απαίτησε και πρόσφατα ο ΣΕΒ. Συνεχίζουν την ίδια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. 50%+1 για την κήρυξη απεργίας, ηλεκτρονικό μητρώο, μητρώο πραγματικού δικαιούχου) και κλιμακώνουν.

Θέλουν σωματεία και ομοσπονδίες σφραγίδες, χωρίς μαζικές διαδικασίες, χωρίς γενικές συνελεύσεις, χωρίς ζωντανή συζήτηση και διαπάλη. Θέλουν τους εργαζόμενους απομονωμένους, κλεισμένους στο καβούκι τους, μακριά από τη ζωντανή ζωή του σωματείου. Διαμορφώνουν έναν τεράστιο μηχανισμό ελέγχου των εργαζομένων, παρακολούθησης ακόμα και της ψήφου, μέσα από την κατάργηση της μυστικότητας και της ιδιωτικότητας της εκλογικής διαδικασίας.

Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί ταυτόχρονα και δήλωση στον Περιφερειακό Διευθυντή και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Π.Ε και Δ.Ε. ότι αποσύρουμε από όλα τα αντίστοιχα Υ.Σ. τις υποψηφιότητες της παράταξής μας (τον τίτλο της Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών/ το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ και ονομαστικά όλες τις υποψηφιότητες). Από εδώ και στο εξής κανένα Υ.Σ. δε νομιμοποιείται να χρησιμοποιήσει το όνομα της παράταξής μας και τα ονόματα των υποψηφίων μας σε κανενός είδους ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Είναι προφανές ότι θα αξιοποιήσουμε επιπλέον και κάθε πρόσφορο μέσο (νομικό και μη) ώστε, ακόμα και αν πραγματοποιηθεί η έωλη ηλεκτρονική ψηφοφορία, να μη νομιμοποιηθεί σε κανένα επίπεδο.

Δε νομιμοποιούμε τη διαδικασία, δεν  ψηφίζουμε ηλεκτρονικά. Όλες και όλοι ΑΠΕΧΟΥΜΕ!

Με εμπιστοσύνη στο κριτήριο και την πλούσια πείρα του κλάδου και με την ευθύνη που νιώθουμε απέναντι στους εργαζόμενους, τονίζουμε ότι: η μάχη για να μην περάσει η απόπειρα διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος, για να μείνουν όρθια και ζωντανά τα σωματεία μας, για να χτίσουμε ένα κίνημα αντάξιο των αναγκών της εποχής, είναι κοινή υπόθεση όλων. Η νικηφόρα έκβαση της μάχης που έχουμε μπροστά μας ενάντια στην επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα είναι μια συμβολή στην υπόθεση αυτή.

Όσοι και όποιοι επιλέξουν, με τα όποια ανταλλάγματα, να βρεθούν στην απέναντι όχθη από τα συνδικάτα και με την πλευρά της κυβέρνησης, όχι απλά θα γραφτούν με μελανά γράμματα στη ιστορία του κλάδου, αλλά πολύ σύντομα θα αποτελούν ξένο σώμα.

Όσοι εκλαμβάνουν την επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα σαν ευκαιρία. Όσοι προσπαθούν να βγουν από την δομική πολιτική ανυπαρξία τους βάζοντας πλάτη στην κυβερνητική πολιτική. Όσοι φλερτάροντας με τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό, καρφώσουν πισώπλατα το μαχαίρι στην πλάτη του σωματείου να γνωρίζουν πως η ίδια η ζωή θα τους απαντήσει.

Καταγγέλλουμε τους επιτήδειους «πρόθυμους» στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Εκδηλώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., το σύνηθες «μπαλαντέρ» του κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι πάντα πρόθυμοι στην στήριξη και την υλοποίηση των πιο αντιδραστικών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών (βλέπε συμμετοχή στη αξιολόγηση στελεχών κλπ), η παράταξη Ο.Μ. που στηρίζει και θα συμμετάσχει στην ηλεκτρονική ψηφοφορία αλλά και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ, που δήλωσε χωρίς περιστροφές, στη συνεδρίαση του Δ.Σ., πως ανεξάρτητα από τη στάση της παράταξής της (ΔΑΚΕ), η ίδια σκέφτεται να μην αποσύρει την υποψηφιότητα της.

Συνάδελφοι/σσες

Αυτές τις ώρες που δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας με τις μάσκες να αποτελούν βασικό μέσο προστασίας και κάποιοι επέλεξαν να τις αποχωριστούν, οι εκπαιδευτικοί απαντούν συσπειρωμένοι στο σωματείο τους. Στην ΕΛΜΕ!

Όλες και όλοι ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την ηλεκτρονική ψηφοφορία!

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4