Εκπαιδευτικοί Μυτιλήνης: Αποχή από τις εκλογές- Παραστάσεις διαμαρτυρίας
Η Αγωνιστική Παρέμβαση Λέσβου ανακοίνωσε την απόσυρση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Σε απόσυρση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια προχωρά και η Αγωνιστική Παρέμβαση Λέσβου συντασσόμενο με δεκάδες αποφάσεις ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικών παρατάξεων καθώς και την αντίστοιχης απόφασης της ΟΛΜΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Με πρόσχημα την πανδημία καταργούν τη δημοκρατία

Αποχή από τις εκλογές – παρωδία για τα ΥΣ

Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας!

«Οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ) θα γίνουν Σάββατο 7 Νοέμβρη με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η Ηλεκτρονική ψηφοφορία  που επιδιώκεται δεν είναι μόνο για την πανδημία αλλά μια χρυσή ευκαιρία για να γίνει και να επεκταθεί σε όλο το Δημόσιο, και στα συνδικάτα  υλοποιώντας την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ».

"Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο"

(τάδε έφη η  Κεραμέως στην τελευταία συνάντηση με την ΟΛΜΕ)

Αφού πρώτα επέβαλαν διοικήσεις στα υπηρεσιακά συμβούλια με βάση την κομματική ταυτότητα, τώρα θέλουν να εφαρμόσουν το μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα όργανα της Διοίκησης που αποτελούν ιμάντες εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, για να τελειώνουν με τους «παράφωνους» αιρετούς,  με αυτούς που δεν συναινούν στις αντιεκπαιδευτικές επιλογές της κυβέρνησης, που δεσμεύονται και εφαρμόζουν τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ, αποτελώντας το μάτι και το αυτί του σωματείου.

Διαφωνούμε κάθετα με την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε συλλογικές διαδικασίες κάθε τύπου, καθώς είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θα μείνει στα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά τα χρησιμοποιεί για να τη δοκιμάσει ως διαδικασία με στόχο να την επεκτείνει και στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών και όχι μόνο. Στο νέο συνδικαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, εκτός των άλλων προβλέπεται να θεσμοθετηθεί η εξ αποστάσεως συμμετοχή σε γενικές συνελεύσεις και η υποχρεωτική εφαρμογή ηλεκτρονικής ψήφου για την πραγματοποίηση απεργίας. Μάλιστα η µη παροχή της δυνατότητας στα μέλη του σωματείου για εξ αποστάσεως συμμετοχή σε γενική συνέλευση και ψηφοφορία θα αποκλείει την προκήρυξη απεργίας! Άλλωστε και με άλλες ενέργειές του το υπουργείο και η κυβέρνηση αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να περιορίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας και να εμποδίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την τηλεκπαίδευση προκειμένου να σπάσει τις μαθητικές καταλήψεις είναι αποκαλυπτικός.

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λέσβου, από την ώρα που η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα ΥΣ αρνηθήκαμε τη συμμετοχή μας σε αυτές και δεν καταθέσαμε ψηφοδέλτιο για τα ΠΥΣΔΕ Λέσβου – ΑΠΥΣΔΕ Β. Αιγαίου. Έγκαιρα και χωρίς ταλαντεύσεις εκτιμήσαμε ότι δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης και τη φάρσα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, γιατί όλα αυτά σημαίνουν:

  • Την καθήλωση και απομόνωση των εργαζομένων. Την κυριαρχία του “μένουμε σπίτι” μακριά από τις ζωντανές συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, την ώσμωση, τις Γ.Σ, τη λογοδοσία και τη δέσμευση των αιρετών στις Γ.Σ.
  • Διαβλητές και τρωτές διαδικασίες με στόχο το φακέλωμα και τον εκφοβισμό όσων συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες, όσων συνδικαλίζονται, όσων απεργούν και αγωνίζονται. Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για τα υπηρεσιακά συμβούλια, της οποίας τον έλεγχο τον έχει η διοίκηση, δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή, ανοίγει το δρόμο για μια γενικευμένη νοθεία στις εκλογές.
  • Την μετατροπή των συνδικάτων σε απονευρωμένα, γραφειοκρατικά όργανα – σφραγίδες στα χέρια του κράτους, της κυβέρνησης, της εργοδοσίας..
  • Την ασφυκτική άσκηση ελέγχου και εποπτείας του κράτους και των μηχανισμών του πάνω στους εργαζόμενους, με στόχο τη χειραγώγηση και την υποταγή τους.
  • Την ακύρωση κάθε δυνατότητας λήψης συλλογικών αποφάσεων για κινητοποίηση, απεργία κλπ.
  • Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι μέρος μιας μελλοντικής κοινωνίας ελεγχόμενης ψηφιακά, εικονικής, ενταγμένης στη λογική του ατομισμού: Τα παιδιά παίζουν από τον υπολογιστή και το κινητό, ο εκπαιδευτικός κάνει μάθημα από τον υπολογιστή , ο ψηφοφόρος ψηφίζει από το σπίτι του ή στον περίπατό του από τον υπολογιστή και το κινητό.

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση και το επιτελείο που στηρίζει και στηρίζεται (ΣΕΒ – ΕΕ – ΟΟΣΑ) δείχνει συνεχώς το ανελέητο και σκληρό πρόσωπό της απέναντι στους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές,

Σε μια εποχή που η πανδημία του COVID-19 χρησιμοποιείται για να καταπατηθούν όσα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει, 

Σε μια εποχή που ο ρεαλισμός της εξουσίας δημιουργεί εφιάλτες, για την υγεία και την μόρφωση,  στοιβάζοντας  25 και 27 μαθητές και εκπαιδευτικούς σε τάξεις κλουβιά με ανεπαρκή μέτρα υγιεινής, με ελλείψεις εκπαιδευτικών, με νόμους που φτιάχνουν ένα σχολείο περισσότερο ταξικό και επιλεκτικό,

Σε μια εποχή που το μέλλον που θέλουνε να αναμένουμε είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η απουσία των δημόσιων αγαθών, το σπάσιμο κάθε είδους κοινωνικού δεσμού, τον έλεγχο και την εκποίηση κάθε κύτταρου της ανθρώπινης ύπαρξης μας,

Σ’ αυτή την εποχή αξιοποιούν όλους τους αντισυνδικαλιστικούς νόμους που έφτιαξαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ), νόμους για διαδηλώσεις και απεργίες, και παράλληλα  θωρακίζουν το κράτος με ακραία αντιδημοκρατικά και κατασταλτικά μέτρα για να τρομοκρατήσουν τον «εχθρό λαό», γιατί φοβούνται τη γενικευμένη λαϊκή οργή, τη συσσωρευμένη αγανάκτηση που γεννά η πολιτική τους.

Δεν θέλουν ο κόσμος της εκπαίδευσης και οι αγωνίες του να βρουν διέξοδο στη συλλογική δράση των σωματείων και τον μαζικό αγώνα. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με κάθε κύτταρο αντίστασης και οργάνωσης της πάλης του λαού. Θέλουν τον καθένα μόνο του, φοβισμένο, ευάλωτο στην αστική προπαγάνδα, παραδομένο στην ανημπόρια και την απογοήτευση. Η συνείδηση και η αγωνιστική ανάταση σφυρηλατούνται μόνο στους δρόμους: στη συνέλευση, στην κινητοποίηση, στην αλληλεγγύη και την αυτοπεποίθηση που φέρνει η συλλογικότητα.

Το μέλλον μας δεν είναι το ψηφιακό οργουελικό σκηνικό που στήνουν!

Ορθώνουμε πύργους αντίστασης και υπεράσπισης των σωματείων μας, των ταξικών μας συμφερόντων.

Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ, καλούμε

- Όλους τους συναδέλφους μας να μην νομιμοποιήσουν, απέχοντας από τη φαρσοκωμωδία των “ηλεκτρονικών εκλογών” στα Υ/Σ, το έγκλημα σε βάρος των σωματείων μας! Να υπερασπιστούν τα σωματεία τους  την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, τη δημοκρατία, να διεκδικήσουν τους όρους για αξιοβίωτη ζωή. Να υπερασπίσουν την παιδαγωγική τους και κοινωνική τους υπόσταση, αρνούμενοι την επιδίωξη “ψηφίζουμε από τον υπολογιστή, εκπαιδεύουμε από τον υπολογιστή”.

- Όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να τηρήσουν τις δημόσιες δεσμεύσεις τους και να αποσύρουν τώρα τις συμμετοχές τους από ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ, καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ.

- Τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να καταγγείλουν ανοιχτά το μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και να παλέψουν για τη μη εφαρμογή και την ανατροπή του!

κα ΚΕΡΑΜΕΩΣ και Κυβέρνηση ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Ας αναμετρηθούμε, λοιπόν!

Παραστάσεις διαμαρτυρίας

  • την Τετάρτη 21 Οκτώβρη στις 14.00 στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και
  • την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 14.00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου όπου και θα αποσυρθούν οι υποψηφιότητες των διαφόρων συνδυασμών.

Αγωνιστική Παρέμβαση

Μυτιλήνη 19-10-2020

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Σήριαλ η ημερομηνία

Ξεχάστε το άμεσο άνοιγμα των σχολείων

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο: Η αξιοποίηση των κιτ φυσικών επιστημών για την ένταξη εκτοπισμένων μαθητριών/τών στην σχολική ομάδα
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
«Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών - Όχι άλλα εμπόδια στην προστασία της υγείας μας» - τονίζει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομίσθιων και...
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί
Δύο δύτες, που καθάριζαν τον βυθμό από δίχτυα, βρήκαν τυχαία μια σπάνια μηχανή κρυπτογράφησης Enigma που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί κατά τον Β΄Παγκόσμιο...
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί