Αγία Παρασκευή: Ελλείψεις εκπαιδευτικών ακόμα και για μαθήματα των πανελλαδικών
Ελλείψεις εκπαιδευτικών ακόμα και για μαθήματα των πανελλαδικών και ακάλυπτες ανάγκες για την Ειδική Αγωγή και την Παράλληλη Στήριξη στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα με την Ένωση Συλλόγων Γονέων

Με εκπαιδευτικά κενά παραμένουν τα σχολεία, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής.

Όπως μάλιστα επισημαίνεται «χωρίς εκπαιδευτικούς παραμένουν ακόμα και τμήματα της Γ΄ Λυκείου σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα», ενώ «οι ελλείψεις αφορούν κυρίως στα ακόλουθα μαθήματα: Βιολογία, Μαθηματικά, Φυσική, Φιλολογικά, Πληροφορική, Γυμναστική, Αγγλικά, Θρησκευτικά».

Παράλληλα, όπως σημειώνεται, «ακάλυπτες παραμένουν για μια ακόμα χρονιά οι ανάγκες της Ειδικής Αγωγής και της Παράλληλης Στήριξης».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Συμπληρώθηκε ήδη ένας μήνας από την έναρξη της τόσο ιδιαίτερης φετινής σχολικής χρονιάς, που χαρακτηρίζεται από τη λειτουργία των σχολείων μας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα σχολεία ήταν ανέτοιμα να ξεκινήσουν με ασφάλεια τη λειτουργία τους, παρά την καθυστερημένη έναρξη.

Εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία μας ακόμα και σε Πανελλαδικώς Εξεταζόμενα μαθήματα
Ø  Eκατοντάδες είναι οι χαμένες ώρες  λόγω εκπαιδευτικών κενών στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας των σχολείων. Τα περισσότερα να εντοπίζονται για μια ακόμα φορά στα Λύκεια.  

Ø  Χωρίς εκπαιδευτικούς παραμένουν ακόμα και τμήματα της Γ΄ Λυκείου σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Ø  Οι ελλείψεις αφορούν κυρίως στα ακόλουθα μαθήματα: Βιολογία, Μαθηματικά, Φυσική, Φιλολογικά, Πληροφορική, Γυμναστική, Αγγλικά, Θρησκευτικά.

Ø  Ακάλυπτες σε μεγάλο βαθμό παραμένουν για μια ακόμα χρονιά οι ανάγκες της Ειδικής Αγωγής και της Παράλληλης Στήριξης.

Ø  Χωρίς τμήμα ένταξης παραμένει δημοτικό σχολείο της πόλης μας παρότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Ο συγκεκριμένος φάκελος παραμένει στο υπουργείο και παρά τις διαβεβαιώσεις δεν έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ για την ίδρυσή του. Την κωλυσιεργία του υπουργείου την υφίστανται τα παιδιά που στερούνται την εκπαιδευτική και παιδαγωγική κάλυψη που χρειάζονται.

Ø  Ζητούμενο παραμένει η δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης σε σχολεία της δευτεροβάθμια αλλά και σε νηπιαγωγεία.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θετικά αποτιμάται η στελέχωση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας (με εξαίρεση την Παράλληλη Στήριξη) , που επέτρεψε την ομαλή έναρξη των μαθημάτων και τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί  η στελέχωση του Ειδικού Σχολείου και των ΕΠΑΛ, στα οποία οι ανάγκες καλύφθηκαν σχετικώς έγκαιρα και δεν παρουσιάστηκαν οι περσινές ελλείψεις.

Οι ελλείψεις και τα μαθησιακά κενά από την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Η πανδημία έχει αφήσει τα ίχνη της και στα σχολεία μας. Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο προερχόμενα από την «κουτσουρεμένη»  περσινή χρονιά όπου τα μαθήματα σταμάτησαν βιαίως  στις 10 Μαρτίου 2020 σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας. Αυτό δημιούργησε πολλαπλά προβλήματα στην κάλυψη και εμπέδωση της ύλης. Παρόλα αυτά, τα σχολεία με τις οδηγίες του Υπουργείου,  προχωρούν «σαν να μην έχει συμβεί τίποτα», οι οδηγίες είναι γενικόλογες και ασαφείς χωρίς χρονοδιάγραμμα με αποτέλεσμα τα κενά και οι ανισότητες να μεγαλώνουν.

Ø  Φέτος, σε όλες τις βαθμίδες είναι εμφανείς οι ελλείψεις και τα μαθησιακά κενά των μαθητών από την προηγούμενη χρονιά  αλλά και το ψυχολογικό αποτύπωμα της ιδιόμορφης κατάστασης που ζούμε.

Ø  Η ελλιπής στελέχωση των σχολείων μας με εκπαιδευτικούς και τα υπερπληθή τμήματα (στην πόλη μας έχουμε τμήματα με 26 και 27 μαθητές)  εντείνουν τα υπάρχοντα προβλήματα.

Τη δύσκολη αυτή χρονιά, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα :

ü  Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμες προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού

ü  Άμεση κάλυψη των αναγκών στην Παράλληλη Στήριξη

ü  Άμεση λειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία μας

ü  Επαρκής χρόνος για την κάλυψη και την εμπέδωση της ύλης της προηγούμενης χρονιάς

ü  Στελέχωση όλων των σχολείων με ψυχολόγους και σχολικούς νοσηλευτές

ü  Στελέχωση των σχολείων με όλο το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό

ü  Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων που στις παρούσες συνθήκες ηχεί ως κακόγουστο αστείο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολεία: Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί - Πόσα είναι τα κρούσματα

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση και Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

τσιπρας αλέξης ΔΕΘ
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ
85η ΔΕΘ - Δείτε τα κύρια σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που αφορούν την Παιδεία
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ