Γονείς περιφέρειας Αττικής για τη βία κατά μαθητών: Η τρομοκρατία δεν μας φοβίζει
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής για τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια της μαθητικής συγκέντρωσης

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής χαιρετίζει την χθεσινή, μαζική, αγωνιστική συγκέντρωση μαθητών, γονιών και εργαζόμενων στο Δημόσιο, που για μία ακόμα φορά έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην  κυβέρνηση, διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας .

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε το σχεδιασμένο κύμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση  για  μια  ακόμη  φορά , κλείνοντας τον σταθμό του μετρό στο Πανεπιστήμιο και υποχρεώνοντας χιλιάδες μαθητές να φτάσουν στον χώρο της διαδήλωσης με τα πόδια.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  το  γεγονός ότι  ομάδες  της  Αστυνομίας έκαναν ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ στα ΠΑΙΔΙΑ  μας  σε  κάθε ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ από  τα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ  αλλά  και  στο  ΣΤΑΘΜΟ  του ΜΕΤΡΟ  του Αγ. Αντωνίου  στο Περιστέρι. Είναι ΝΤΡΟΠΗ να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους απέναντι σε 15χρονουςμαθητές, προσπαθώντας να τους ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ  ώστε να πάψουν να διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία τους, γι’ αυτά και τις οικογένειές τους.

Και σαν να μην έφτανε αυτή η μέθοδος, στο τέλος της διαδήλωσης ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ προσπάθησαν ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ  να διαλύσουν την πορεία  χωρίς όμως αποτέλεσμα, λόγω της συγκροτημένης και οργανωμένης στάσης των  διαδηλωτών. Φαίνεται πως τα συνθήματα «Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για τις τράπεζες και την εργοδοσία», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», «Και πίσω από τη μάσκα έχουμε φωνή», ενοχλούν τα αφτιά της κυβέρνησης, καθώς αναδεικνύουν το βάθος της πολιτικής που ακολουθεί όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Δηλώνουμε πως αυτές οι προσπάθειες όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο να συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς με στόχο αυτής της πολιτικής που έχει μετατρέψει σε υγειονομικές βόμβες τα σχολεία, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις στην υγεία μας και στην τσέπη μας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2025: Ποιοι πρέπει να «τρέξουν» για έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

O γυμνασιάρχης στο Ηράκλειο που προφυλακίστηκε για βιασμό μαθήτριας
Βιασμός μαθήτριας στο Ηράκλειο: Αυτός είναι ο γυμνασιάρχης που προφυλακίστηκε (Φωτογραφίες)
Ο γυμνασιάρχης στο Ηράκλειο που προφυλακίστηκε για βιασμό μαθήτριας - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Βιασμός μαθήτριας στο Ηράκλειο: Αυτός είναι ο γυμνασιάρχης που προφυλακίστηκε (Φωτογραφίες)
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: «Ψηφιακή επανάσταση και εκπαιδευτικά βήματα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους»
Η νέα εποχή των Γενικών Αρχείων: Ψηφιοποίηση, στήριξη και σχολικά προγράμματα υπόσχεται η Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: «Ψηφιακή επανάσταση και εκπαιδευτικά βήματα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους»
viasmos
Ομαδικός βιασμός 14χρονης μαθήτριας: Την εντόπισαν «χαμένη» στο δρόμο αστυνομικοί
Ομαδικός βιασμός 14χρονης στον Πειραιά: Τη βρήκαν «χαμένη» στο δρόμο αστυνομικοί – 4 διαφορετικές εκδοχές έδωσε κατηγορούμενος
Ομαδικός βιασμός 14χρονης μαθήτριας: Την εντόπισαν «χαμένη» στο δρόμο αστυνομικοί