Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής για τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια της μαθητικής συγκέντρωσης

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής χαιρετίζει την χθεσινή, μαζική, αγωνιστική συγκέντρωση μαθητών, γονιών και εργαζόμενων στο Δημόσιο, που για μία ακόμα φορά έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην  κυβέρνηση, διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας .

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε το σχεδιασμένο κύμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση  για  μια  ακόμη  φορά , κλείνοντας τον σταθμό του μετρό στο Πανεπιστήμιο και υποχρεώνοντας χιλιάδες μαθητές να φτάσουν στον χώρο της διαδήλωσης με τα πόδια.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  το  γεγονός ότι  ομάδες  της  Αστυνομίας έκαναν ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ στα ΠΑΙΔΙΑ  μας  σε  κάθε ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ από  τα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ  αλλά  και  στο  ΣΤΑΘΜΟ  του ΜΕΤΡΟ  του Αγ. Αντωνίου  στο Περιστέρι. Είναι ΝΤΡΟΠΗ να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους απέναντι σε 15χρονουςμαθητές, προσπαθώντας να τους ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ  ώστε να πάψουν να διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία τους, γι’ αυτά και τις οικογένειές τους.

Και σαν να μην έφτανε αυτή η μέθοδος, στο τέλος της διαδήλωσης ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ προσπάθησαν ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ  να διαλύσουν την πορεία  χωρίς όμως αποτέλεσμα, λόγω της συγκροτημένης και οργανωμένης στάσης των  διαδηλωτών. Φαίνεται πως τα συνθήματα «Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για τις τράπεζες και την εργοδοσία», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», «Και πίσω από τη μάσκα έχουμε φωνή», ενοχλούν τα αφτιά της κυβέρνησης, καθώς αναδεικνύουν το βάθος της πολιτικής που ακολουθεί όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Δηλώνουμε πως αυτές οι προσπάθειες όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο να συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς με στόχο αυτής της πολιτικής που έχει μετατρέψει σε υγειονομικές βόμβες τα σχολεία, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις στην υγεία μας και στην τσέπη μας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΙΓΙΝΑ
Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό μητέρας και γιου από μισθωμένους εκτελεστές
Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κλαμπ, είχε κατονομαστεί από τα θύματα, ως ο μοναδικός άνθρωπος με τον οποίο είχαν διαφορές και είχαν δεχθεί απειλές από...
Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό μητέρας και γιου από μισθωμένους εκτελεστές