Παρεμβάσεις Δευτεροβάθμιας: Αποσύρουμε τα ψηφοδέλτια από τις «εκλογές» των Υπηρεσιακών Συμβουλίων
«Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να μην νομιμοποιήσουν, απέχοντας από τη φαρσοκωμωδία των “ηλεκτρονικών εκλογών” στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, το έγκλημα σε βάρος των σωματείων μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Παρεμβάσεις Δευτεροβάθμιας

Με την απόφαση της ΟΛΜΕ συντάσσονται οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δευτεροβάθμιας αναφορικά με τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους. Παράλληλα, καλούν τους εκπαιδευτικούς να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή.

Αντίστοιχη απόφαση πήραν και οι Παρεμβάσεις Πρωτοβάθμιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων ΔΕ:

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

• Υλοποιούν τη δέσμευσή τους στην ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ
  • Αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους για τις “εκλογές” των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που θέλει να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση με ηλεκτρονική ψηφοφορία
  • Καλούν όλους τους συναδέλφους να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή!

«Οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ) θα γίνουν Σάββατο 7 Νοέμβρη με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η Ηλεκτρονική ψηφοφορία  που επιδιώκεται δεν είναι μόνο για την πανδημία αλλά μια χρυσή ευκαιρία για να γίνει και να επεκταθεί σε όλο το Δημόσιο, και στα συνδικάτα  υλοποιώντας την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ».

"Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο"

(τάδε έφη η  Κεραμέως στην τελευταία συνάντηση με την ΟΛΜΕ)

Αφού πρώτα επέβαλαν διοικήσεις στα υπηρεσιακά συμβούλια με βάση την κομματική ταυτότητα, τώρα θέλουν να εφαρμόσουν  το μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα όργανα της Διοίκησης που αποτελούν ιμάντες εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, για να τελειώνουν με τους «παράφωνους» αιρετούς,  με αυτούς που δεν συναινούν στις αντιεκπαιδευτικές επιλογές της κυβέρνησης, που δεσμεύονται και εφαρμόζουν τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ, αποτελώντας το μάτι και το αυτί του σωματείου. Το βλέμμα τους όμως, όπως είπε και η Κεραμέως, είναι συνολικά στραμμένο και στοχευμένο στην υποταγή  των σωματείων και των συνδικάτων με την παράλληλη εφαρμογή των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών.

Αυτή η κυβέρνηση της αστυνομικής βίας, των χημικών  απέναντι στις διαδηλώσεις του λαού και των μαθητών, που απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να γίνουν χαφιέδες και ρουφιάνοι των αγωνιζόμενων μαθητών, συνεχίζει να νομοθετεί με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες , με νέους συνδικαλιστικούς νόμους που επιβάλλουν το μητρώο των εργαζομένων - δηλαδή να έχει γνώση η κυβέρνηση ποιοι συνδικαλίζονται και ποιοι όχι- καθώς και  την ηλεκτρονική  ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας.

Θέλουν να επιφέρουν συντριπτικό πλήγμα στα συνδικάτα, να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους, για να επελαύνει η κυβερνητική πολιτική ανεμπόδιστη. Επιβάλλουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και όσων ασκούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

Απέναντι στις προκλήσεις της Κεραμέως και της Κυβέρνησης δηλώνουμε ότι:

Απέχουμε  από τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, που η κυβέρνηση θέλει πειραματικά να πραγματοποιήσει τώρα στα Υ/Σ και μελλοντικά σε όλα τα σωματεία, γιατί αυτό σημαίνει:

• Την καθήλωση και απομόνωση των εργαζομένων. Την κυριαρχία του “μένουμε σπίτι” μακριά από τις ζωντανές συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, την ώσμωση, τις Γ.Σ, τη λογοδοσία και τη δέσμευση των αιρετών στις Γ.Σ.
  • Διαβλητές και τρωτές διαδικασίες με στόχο το φακέλωμα και τον εκφοβισμό όσων συμμετέχουν στιςσυλλογικές διαδικασίες, όσων συνδικαλίζονται, όσων απεργούν και αγωνίζονται. Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για τα υπηρεσιακά συμβούλια, της οποίας τον έλεγχο τον έχει η διοίκηση, δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή, ανοίγει το δρόμο για μια γενικευμένη νοθεία στις εκλογές.
  • Την μετατροπή των συνδικάτων σε απονευρωμένα, γραφειοκρατικά όργανα – σφραγίδες στα χέρια του κράτους, της κυβέρνησης, της εργοδοσίας..
  • Την ασφυκτική άσκηση ελέγχου και εποπτείας του κράτους και των μηχανισμών του πάνω στους εργαζόμενους, με στόχο τη χειραγώγηση και την υποταγή τους.
  • Την ακύρωση κάθε δυνατότητας λήψης συλλογικών αποφάσεων για κινητοποίηση, απεργία κλπ.
  • Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι μέρος μιας μελλοντικής κοινωνίας ελεγχόμενης ψηφιακά, εικονικής, ενταγμένης στη λογική του ατομισμού: Τα παιδιά παίζουν από τον υπολογιστή και το κινητό, ο εκπαιδευτικός κάνει μάθημα από τον υπολογιστή , ο ψηφοφόρος ψηφίζει από το σπίτι του ή στον περίπατό του από τον υπολογιστή και το κινητό.

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση και το επιτελείο που στηρίζει και στηρίζεται (ΣΕΒ – ΕΕ – ΟΟΣΑ) δείχνει συνεχώς το ανελέητο και σκληρό πρόσωπό της απέναντι στους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές,

Σε μια εποχή που η πανδημία του COVID-19 χρησιμοποιείται για να καταπατηθούν όσα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει,

Σε μια εποχή που ο ρεαλισμός της εξουσίας δημιουργεί εφιάλτες, για την υγεία και την μόρφωση,  στοιβάζοντας  25 και 27 μαθητές και εκπαιδευτικούς σε τάξεις κλουβιά με ανεπαρκή μέτρα υγιεινής, με ελλείψεις εκπαιδευτικών, με νόμους που φτιάχνουν ένα σχολείο περισσότερο ταξικό και επιλεκτικό,

Σε μια εποχή που το μέλλον που θέλουνε να αναμένουμε είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η απουσία των δημόσιων αγαθών, το σπάσιμο κάθε είδους κοινωνικού δεσμού, τον έλεγχο και την εκποίηση κάθε κύτταρου της ανθρώπινης ύπαρξης μας,

Σ’ αυτή την εποχή αξιοποιούν όλους τους αντισυνδικαλιστικούς νόμους που έφτιαξαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ), νόμους για διαδηλώσεις και απεργίες, και παράλληλα  θωρακίζουν το κράτος με ακραία αντιδημοκρατικά και κατασταλτικά μέτρα για να τρομοκρατήσουν τον «εχθρό λαό», γιατί φοβούνται τη γενικευμένη λαϊκή οργή, τη συσσωρευμένη αγανάκτηση που γεννά η πολιτική τους.

Δεν θέλουν ο κόσμος της εκπαίδευσης και οι αγωνίες του να βρουν διέξοδο στη συλλογική δράση των σωματείων και τον μαζικό αγώνα. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με κάθε κύτταρο αντίστασης και οργάνωσης της πάλης του λαού. Θέλουν τον καθένα μόνο του, φοβισμένο, ευάλωτο στην αστική προπαγάνδα, παραδομένο στην ανημπόρια και την απογοήτευση. Η συνείδηση και η αγωνιστική ανάταση σφυρηλατούνται μόνο στους δρόμους: στη συνέλευση, στην κινητοποίηση, στην αλληλεγγύη και την αυτοπεποίθηση που φέρνει η συλλογικότητα.

Το μέλλον μας δεν είναι το ψηφιακό οργουελικό σκηνικό που στήνουν!

Ορθώνουμε πύργους αντίστασης και υπεράσπισης των σωματείων μας, των ταξικών μας συμφερόντων.

Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ, καλούμε

- Όλους τους συναδέλφους μας να μην νομιμοποιήσουν, απέχοντας από τη φαρσοκωμωδία των “ηλεκτρονικών εκλογών” στα Υ/Σ, το έγκλημα σε βάρος των σωματείων μας! Να υπερασπιστούν τα σωματεία τους  την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, τη δημοκρατία, να διεκδικήσουν τους όρους για αξιοβίωτη ζωή. Να υπερασπίσουν την παιδαγωγική τους και κοινωνική τους υπόσταση, αρνούμενοι την επιδίωξη “ψηφίζουμε από τον υπολογιστή, εκπαιδεύουμε από τον υπολογιστή”.

- Όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να τηρήσουν τις δημόσιες δεσμεύσεις τους και να αποσύρουν τώρα τις συμμετοχές τους από ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ, καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ.

- Τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να καταγγείλουν ανοιχτά το μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και να παλέψουν για τη μη εφαρμογή και την ανατροπή του!

ΚΕΡΑΜΕΩΣ και Κυβέρνηση ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

14 Οκτωβρίου 2020

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ