pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
mathites kinitopoiisi
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Νομού Αχαϊας συμμετέχει σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση που καλεί η Α' ΕΛΜΕ το πρωί 29 Σεπτέμβρη στις 11π.μ στην πλατεία Γεωργίου

Εκπαιδευτικοί απευθύνουν πλατύ κάλεσμα σε σχολεία, μαθητές, σωματεία εκπαιδευτικών και γονείς σε ενεργή συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την ασφαλή λειτουργεία των σχολείων καθώς και την άμεση προσληψη εκπαιδευτικών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι δύο πρώτες βδομάδες βρήκαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αντιμέτωπους με τα σοβαρά προβλήματα που γεννά η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΥΠΑΙΘ. Η ζωντανή πραγματικότητα των χιλιάδων κενών σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, των τμημάτων με περισσότερους από 25 μαθητές, οι σοβαρές ανεπάρκειες σε μέσα ατομικής προφύλαξης (μάσκες, αντισηπτικά κλπ) αλλά και οι ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας έρχονται σε σύγκρουση με την εικόνα που παρουσιάζουν το ΥΠΑΙΘ και τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή το ΥΠΑΙΘ προχωρά με γοργά βήματα στην υλοποίηση όλης της αντιεκπαιδευτικής ατζέντας. Χρησιμοποιεί την πανδημία ως όχημα για να θεσμοθετήσει νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας με τους περίφημους «προσωρινούς» αναπληρωτές τρίμηνης διάρκειας. Το «προσοντολόγιο» του Γαβρόγλου που ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος, επιβεβαιώνει πως πρόκειται για ένα αντεργατικό μέτρο που καταδικάζει στην ανεργία και στο αέναο κυνήγι τίτλων χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Δια στόματος Μητσοτάκη, από το βήμα της Θεσσαλονίκης, ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί. Ακόμα, μπαίνει σε εφαρμογή ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 4692/2020 που ψήφισε η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο και οι δεκάδες συνοδευτικές διατάξεις (τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις, βάση του «10», κλπ), ενώ η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ μεθοδεύει το νέο νομοσχέδιο για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Πρόκειται για μια πολιτική που αφήνει ανοχύρωτους εκπαιδευτικούς και μαθητές, αποδομεί το Δημόσιο Σχολείο, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε ξανά στο δρόμο του αγώνα! Να αντιπαρατεθούμε με την κυβερνητική πολιτική που αφήνει εκτεθειμένο το λαό απέναντι στην πανδημία, που φέρνει ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα συντρίβοντας όσες κατακτήσεις έχουν απομείνει, που βυθίζει σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια το λαό και τους εργαζόμενους, που ισοπεδώνει τη Δημόσια Υγεία – Παιδεία και τα Κοινωνικά Αγαθά! Με τον αγώνα μας να υπερασπίσουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά.

Καλούμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 29/9 στις 11:00 στην Πλατεία Γεωργίου στο οποίο καλεί ήδη η Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας και σε πανεκπαιδευτικό  συντονισμό μετά το τέλος της πορείας. Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε σχολεία, μαθητές, σωματεία εκπαιδευτικών και γονείς σε ενεργή συμμετοχή στο συλλαλητήριο!

Απαιτούμε :

• Ανώτερος αριθμός 15 μαθητές ανά τμήμα σε όλα τα σχολεία.
  • Άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού

για την κανονική λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης

• Να ληφθούν τώρα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας για μαθητές, φοιτητές, και εκπαιδευτικούς. Δωρεάν μαζικά τεστ για όλους/ες και δωρεάν παροχή των αναλώσιμων (μάσκες αντισηπτικά). Διορισμοί μόνιμων καθαριστριών και υγειονομικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Ανατροπή του Ν. Κεραμέως -απόσυρση της Τράπεζας θεμάτων

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Μαθητής Λυκείου κατηγορείται για βιασμό συμμαθητριών του

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ