ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στην ΔΠΕ Β΄ Αθήνας
Κινητοποίηση για τους αναπληρωτές που δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις τους, καθώς και όσους εκπαιδευτικούς αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σχολική τους μονάδα

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει αύριο, Δευτέρα 28/9, στις 13:30 μ.μ στα γραφεία της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, σχετικά με τους αναπληρωτές που δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις τους, καθώς και όσους εκπαιδευτικούς αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σχολική τους μονάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28 – 9 – 2020 στις 13:30 μ.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Λεωφόρος Κηφισίας 20) τους συναδέλφους αναπληρωτές που δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις τους, καθώς και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σχολική τους μονάδα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το θέατρο του παραλόγου με τα ψεύδη της «ετοιμότητας» και της «κανονικότητας» στις πλάτες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Βρισκόμαστε ήδη στη 2η εβδομάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα σχολεία είναι ένα «καζάνι που βράζει». Χωρίς να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά εκπαιδευτικών και παράλληλης στήριξης, στα πολυπληθή τμήματα χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις, θα προσθέσουμε την έντονη ανασφάλεια και ανησυχία που έχει προκληθεί από τα κρούσματα, που ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια στα Σχολεία και Νηπιαγωγεία μας, τη λειψή καθαριότητα, που δεν υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους και με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που φορτώθηκαν οι εκπαιδευτικοί να εφαρμόζουν, χωρίς να διασφαλίζεται η υγεία τους.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε:

1. Ενώ είχαμε ζητήσει από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους μας αναπληρωτές να κάνουν βελτίωση της θέσης τους πριν τη τοποθέτηση της β΄ φάσης τα αιτήματά τους δεν έχουν γίνει δεκτά, με αποτέλεσμα αρκετοί να αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης, οικογενειακά, κ.λπ. ενώ υπήρχε λύση.

2. Συνάδελφοι δέχονται πιέσεις από τη διοίκηση να καλύπτουν με προφορικές εντολές κενά συναδέλφων που απουσιάζουν καθώς και να παραμένουν στο σχολείο ακόμη κι αν έχει λήξει το διδακτικό τους ωράριο. Καταγγέλλουμε ότι γίνεται απαράδεκτη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ δεν προσλαμβάνουν τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών, ώστε στις συνθήκες πανδημίας να λειτουργούν τα τμήματα με μικρό αριθμό μαθητών μέχρι 15 παιδιά και επιχειρούν να φορτώσουν στους εκπαιδευτικούς την ευθύνη λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Διεκδικούμε:

1. Να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις για όλα τα κενά. Να ικανοποιηθούν οι βελτιώσεις που ζητούν οι συνάδελφοι με αιτήσεις και αφορούν κενές θέσεις.

2. Να δοθεί κονδύλι για να επιτευχθεί η μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της εποχής.

3. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των ελλείψεων και των ειδικοτήτων.

4. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28 – 9 – 2020 στις 13:30 μ.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Κηφισίας 20) τους συναδέλφους που δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις τους, καθώς και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σχολική τους μονάδα.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις