Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Έγκριση τώρα όλων των ολιγομελών τμημάτων όλων των σχολείων
Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 14:30 το μεσημέρι, στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Για άλλη μια χρονιά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αντιμετωπίζονται ως κόστος για την κυβέρνηση και Υπουργείο και Περιφέρεια δεν προχωρούν στην έγκριση όλων των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων των σχολείων!

Σε μία περίοδο  που για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία κανένα τμήμα δε θα έπρεπε να είχε περισσότερους από 15 μαθητές, επιμένουν στην εφαρμογή  αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων  με τις οποίες κατασκεύασαν τα ολιγομελή τμήματα, σε βάρος του δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Εδώ και μισό μήνα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας για συμπληρωματική έγκρισή όλων των ολιγομελών, ενώ η προηγούμενη έγκριση ήταν για 4 μόνο ολιγομελή. Η μη έγκρισή τους υπονομεύει τη λειτουργία και το μέλλον των σχολείων  και  συνιστά ευθεία επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στις επιλογές τους. Η μη έγκριση φέτος των ολιγομελών στο ΕΠΑΛ Πολίχνης οδήγησε το σχολείο σε κλείσιμο. Η στάση του αυτή εκπορεύεται από την πολιτική  των περικοπών και της λιτότητας, του δημοσιονομικού κόφτη και της εξοικονόμησης προσωπικού που έχουν επιβάλει στο δημόσιο σχολείο κυβέρνηση- ΕΕ –ΟΟΣΑ .  Είναι η ίδια πολιτική που στο όνομα της «διαχείρισης» της πανδημίας χωρίς κανένα κόστος, άφησε τα σχολεία δίχως μέτρα ασφαλούς λειτουργίας τους.

ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

σε 11 ΓΕΛ, δεν έχουν εγκριθεί 13 ολιγομελή σε Ομάδες Προσανατολισμού της Β΄ και Γ΄ Λυκείου δεν έχουν εγκριθεί (2ο ΓΕΛ Αγ. Αθανασίου, 3ο ΓΕΛ Εχεδώρου, 3ο Γ/Σ Μενεμένης, 3ο Γ/Σ Λαγκαδά, 4ο Γ/Σ Γ/Σ Λαγκαδά – Λ.Τ., ΓΕΛ Ασσήρου, ΓΕΛ Καλινδίων, 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, 5ο Γ.Σ. – Λ.Τ. Ωραιοκάστρου, ΓΕΛ Αγίου Γεωργίου).

σε 5 ΕΠΑΛ, 5 τομείς και ειδικότητες δεν έχουν εγκριθεί (1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, 1ο ΕΠΑΛ Κουφαλίων, 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού, 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης,  ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου).

στις 3 Σ.Μ.Ε.Α.Ε. 9 τμήματα δεν έχουν εγκριθεί (ΕΕΕΕΚ Κορδελιού, ΕΝΕΕΓΥ-Λ. ΙΝΑΑ, ΕΕΕΕΚ Παύλου Μελά, ΕΕΕΕΚ Αγίου Αθανασίου)

Η εκπαιδευτική κοινότητα: εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς να μην επιτρέψει να αντιμετωπίζονται οι μαθητές μας ως αριθμοί και να καταργούνται οι μορφωτικές ανάγκες και τα δικαιώματά τους!

Απαιτούμε

Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα των Ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕΛ και των Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

Να δεσμευθεί το Υπουργείο και ο ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας ότι δεν θα αποδυναμωθεί κανένα σχολείο, ιδιαίτερα σε συνθήκες Κορονοϊού.

Να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. (15  μαθητές στο τμήμα, προσλήψεις των αναγκαίων εκπαιδευτικών και καθαριστ(ρι)ών, κατάλληλες κτιριακές υποδομές, εύρεση\ διαμόρφωση νέων σχολικών χώρων, επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αύξηση των δαπανών για την παιδεία, ενίσχυση σχολικών επιτροπών για εξασφάλιση μέσων προστασίας).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές, ιδιαίτερα των σχολείων που έχουν σχετικά αιτήματα, να ενισχύσουν με την παρουσία τους στις παραστάσεις τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-9  ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  2 .30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Φυλακισμένος
Σαλαμίνα: Προφυλακίστηκε ο παλαιοημερολογίτης παπάς που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκου
Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο παλαιοημερολογίτης ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια εις βάρος 12χρονου
Σαλαμίνα: Προφυλακίστηκε ο παλαιοημερολογίτης παπάς που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκου