Απαράδεκτες πρακτικές: Αντί να καλύπτουν κενά εκπαιδευτικών με προσλήψεις, εφαρμόζουν τρίμηνες συμβάσεις
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση αντί να καλύψει τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών στο δεύτερο κύμα προσλήψεων, εφαρμόζει τρίμηνες συμβάσεις καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης»

«Αντί η κυβέρνηση να φροντίσει να προσλάβει αναπληρωτές σε αυτή τη Β’ φάση προσλήψεων που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, προτίμησε να καλύψει ένα μέρος των κενών με αναπληρωτές από τη Β ΄φάση και τα υπόλοιπα, που προέκυψαν από τις άδειες των συναδέλφων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να τα καλύψει με τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών που προκηρύχθηκαν αυτές τις μέρες» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης». 

Αναφέρει επίσης ότι παρά τις προσπάθειες της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά «να εμφανίσει μια πλασματική κανονικότητα, οι πραγματικές ανάγκες είναι τόσες αυξημένες που ούτε στο ελάχιστο δεν καλύπτονται».

Και προσθέτει ότι «εύλογα εκπαιδευτικοί και γονείς είναι αναστατωμένοι καθώς η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων έχει προβεί σε ενέργειες που οδηγούν την εκπαίδευση σε επικίνδυνες ατραπούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» καταγγέλλει τις άθλιες διαδικασίες με τις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καλύψει τα δεκάδες κενά που υπάρχουν στα σχολεία, ύστερα από την ολοκλήρωση της Α’φάσης. Κενά τα οποία αυξήθηκαν αισθητά μάλιστα μετά τις άδειες που πήραν συνάδελφοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Αντί η κυβέρνηση να φροντίσει να προσλάβει αναπληρωτές σε αυτή τη Β’ φάση προσλήψεων που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, προτίμησε να καλύψει ένα μέρος των κενών με αναπληρωτές από τη Β ΄φάση και τα υπόλοιπα, που προέκυψαν από τις άδειες των συναδέλφων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να τα καλύψει με τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών που προκηρύχθηκαν αυτές τις μέρες.

Δηλαδή η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει κενά που θα υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με συμβασιούχους  εκπαιδευτικούς τρίμηνων συμβάσεων!!! Η μόνη διαβεβαίωση είναι ότι οι συμβάσεις δύνανται να επεκταθούν…

Εύλογα εκπαιδευτικοί και γονείς είναι αναστατωμένοι καθώς η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων έχει προβεί σε ενέργειες που οδηγούν την εκπαίδευση σε επικίνδυνες ατραπούς. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξουμε στις επιλογές της κυβέρνησης που οδηγούν στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών μας σχέσεων και στην υποβάθμιση του μορφωτικού δικαιώματος των μαθητών μας.

Από την άλλη, η Διοίκηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, υλοποιώντας στο ακέραιο από την πρώτη κιόλας φάση την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, έκρυψε κενά σε βασικό πρωινό πρόγραμμα και ολοήμερο, στέρησε το δικαίωμα από τους συναδέλφους αναπληρωτές να δηλώσουν όλα τα πραγματικά κενά στη δήλωση προτίμησή τους σε παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης.

Αυτή τη στιγμή παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά να εμφανίσει μια πλασματική κανονικότητα, οι πραγματικές ανάγκες είναι τόσες αυξημένες που ούτε στο ελάχιστο δεν καλύπτονται. Συγκεκριμένα, ακάλυπτα θα παραμείνουν 35 περίπου κενά δασκάλων, 62 κενά στην Ειδική Αγωγή  σε τμήματα ένταξης  , δεκάδες σε ειδικότητες, πάνω από 250 σε παράλληλη στήριξη κ.τ.λ.

Σε πόση παραπάνω εξάντληση των εκπαιδευτικών και υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση;

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να είμαστε κομπάρσοι σε αυτή την άθλια και επικίνδυνη για την υγεία παράσταση.

Απαιτούμε τώρα:

  •  Η κυβέρνηση να αποσύρει την εγκύκλιο για τις τρίμηνες συμβάσεις και να στελεχώσει τα σχολεία με αναπληρωτές μέχρι το τέλος της χρονιάς.
  • Η διοίκηση της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά να σταματήσει με αλχημείες να κουκουλώνει το πρόβλημα και να ζητήσει την κάλυψη όλων των κενών σε βασικό πρωινό και ολοήμερο.

Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών εκ νέου να συντονίσουμε τον αγώνα μας μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων και να απαιτήσουμε από κυβέρνηση και Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά την κάλυψη όλων των κενών.

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Νέος συναγερμός για παραπλανητικά e-mails
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Νέος συναγερμός για παραπλανητικά e-mails
Προσοχή: Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο καταγγέλλει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες παραπλανητικά e-mails με σκοπό την υποκλοπή κωδικών
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Νέος συναγερμός για παραπλανητικά e-mails
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ανακοίνωση-κόλαφος ενάντια στο νομοσχέδιο
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ανακοίνωση-κόλαφος ενάντια στο νομοσχέδιο
Με μία ανακοίνωση-κόλαφο, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τάσσεται ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ - «Απαξίωση της Γ' Λυκείου - αποκλεισμός...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ανακοίνωση-κόλαφος ενάντια στο νομοσχέδιο