ΕΛΜΕ Ηλείας: 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα
Δεν είναι αθώοι. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι μονόδρομος

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Ηλείας:

    Στις 18 του Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα.  Το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη του 2013 μαχαιρώθηκε με δύο επαγγελματικά χτυπήματα στην καρδιά του στο Κερατσίνι, μετά από  οργανωμένο  σχέδιο  τάγματος  εφόδου  της  Χρυσής  Αυγής.Η 7η Οκτωβρίου 2020 ορίστηκε ως ημερομηνία έκδοσης της απόφασης της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, που ξεκίνησε το 2015.Με τεράστια ευθύνη των μέχρι τώρα κυβερνήσεων η δίκη τράβηξε σχεδόν 6 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα οι εγκληματίες δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα, συνεχίζουν να σπέρνουν ναζιστικό δηλητήριο. 

 Η ιδεολογία της συγκεκριμένης οργάνωσης όπλισε το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων. Απέναντι στη βία και τη βαρβαρότητα του φασισμού, απέναντι στο μίσος που σπέρνουν ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, αλλά κυρίως απέναντι στο συνεχόμενο εκφασισμό της καθημερινότητάς μας, απαντάμε με τους αγώνες μας και με μόνα «όπλα» μας την αλληλεγγύη, την αντίσταση και τη μνήμη.

 Σήμερα οι σκοταδιστικές, ξενοφοβικές, ρατσιστικές αντιλήψεις και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική. Η αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική  της κυβέρνησης της ΝΔ και ταυτόχρονα  η αντεργατική- αντιλαϊκή επίθεση της  στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, που επιταχύνεται με την πανδημία,   επωάζουν τις συνθήκες έξαρσης του εθνικισμού και του ρατσισμού. Κυβέρνηση και κεφάλαιο, με την ένταση των οικονομικών ανισοτήτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων σε όλη την επικράτεια καλλιεργούν τον αλληλοσπαραγμό των φτωχών, για να σφάζονται οι λαοί και να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί.

 Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, είναι να προσφέρουμε τη γνώση που θα γκρεμίσει ρατσιστικούς, εθνικιστικούς και σκοταδιστικούς μύθους και να καλλιεργήσουμε την ιστορική μνήμη που θα διαμορφώσει την αντιφασιστική συνείδηση της νεολαίας. Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να εφοδιάσουμε τους νεώτερους-ες με τις αρχές και τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας, της υπεράσπισης του δίκαιου και της κατάργησης της εκμετάλλευσης και των διακρίσεων, που θα τους βοηθήσουν να διεκδικήσουν αποφασιστικά το μέλλον που τους αξίζει.

 Στεκόμαστε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου  και απαιτούμε, για όλους τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής, την καταδίκη της ηγεσίας της. Στις 7 Οκτώβρη να ακουστεί δυνατά η  δική μας ετυμηγορία:  η καταδίκη  της Χρυσής Αυγής είναι μονόδρομος.

ΙΣΟΒΙΑ  ΣΤΟΥΣ  ΦΟΝΙΑΔΕΣ  ΤΟΥ  ΠΑΥΛΟΥ  ΦΥΣΣΑ – ΠΟΤΕ  ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Πύργος 20/09/2020

 

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων - Αναστολή λειτουργίας 7 τμημάτων εργαστηρίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου