Thumbnail
Δεν είναι αθώοι. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι μονόδρομος

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Ηλείας:

    Στις 18 του Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα.  Το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη του 2013 μαχαιρώθηκε με δύο επαγγελματικά χτυπήματα στην καρδιά του στο Κερατσίνι, μετά από  οργανωμένο  σχέδιο  τάγματος  εφόδου  της  Χρυσής  Αυγής.Η 7η Οκτωβρίου 2020 ορίστηκε ως ημερομηνία έκδοσης της απόφασης της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, που ξεκίνησε το 2015.Με τεράστια ευθύνη των μέχρι τώρα κυβερνήσεων η δίκη τράβηξε σχεδόν 6 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα οι εγκληματίες δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα, συνεχίζουν να σπέρνουν ναζιστικό δηλητήριο. 

 Η ιδεολογία της συγκεκριμένης οργάνωσης όπλισε το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων. Απέναντι στη βία και τη βαρβαρότητα του φασισμού, απέναντι στο μίσος που σπέρνουν ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, αλλά κυρίως απέναντι στο συνεχόμενο εκφασισμό της καθημερινότητάς μας, απαντάμε με τους αγώνες μας και με μόνα «όπλα» μας την αλληλεγγύη, την αντίσταση και τη μνήμη.

 Σήμερα οι σκοταδιστικές, ξενοφοβικές, ρατσιστικές αντιλήψεις και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική. Η αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική  της κυβέρνησης της ΝΔ και ταυτόχρονα  η αντεργατική- αντιλαϊκή επίθεση της  στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, που επιταχύνεται με την πανδημία,   επωάζουν τις συνθήκες έξαρσης του εθνικισμού και του ρατσισμού. Κυβέρνηση και κεφάλαιο, με την ένταση των οικονομικών ανισοτήτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων σε όλη την επικράτεια καλλιεργούν τον αλληλοσπαραγμό των φτωχών, για να σφάζονται οι λαοί και να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί.

 Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, είναι να προσφέρουμε τη γνώση που θα γκρεμίσει ρατσιστικούς, εθνικιστικούς και σκοταδιστικούς μύθους και να καλλιεργήσουμε την ιστορική μνήμη που θα διαμορφώσει την αντιφασιστική συνείδηση της νεολαίας. Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να εφοδιάσουμε τους νεώτερους-ες με τις αρχές και τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας, της υπεράσπισης του δίκαιου και της κατάργησης της εκμετάλλευσης και των διακρίσεων, που θα τους βοηθήσουν να διεκδικήσουν αποφασιστικά το μέλλον που τους αξίζει.

 Στεκόμαστε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου  και απαιτούμε, για όλους τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής, την καταδίκη της ηγεσίας της. Στις 7 Οκτώβρη να ακουστεί δυνατά η  δική μας ετυμηγορία:  η καταδίκη  της Χρυσής Αυγής είναι μονόδρομος.

ΙΣΟΒΙΑ  ΣΤΟΥΣ  ΦΟΝΙΑΔΕΣ  ΤΟΥ  ΠΑΥΛΟΥ  ΦΥΣΣΑ – ΠΟΤΕ  ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Πύργος 20/09/2020

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απάτη
Ψεύτικα πρόστιμα για ταχύτητα: Προειδοποίηση της Ελληνική Αστυνομία για νέα απάτη μέσω SMS
Επιτήδειοι παριστάνουν την Τροχαία και «παγιδεύουν» πολίτες με μηνύματα-δόλωμα για την υποκλοπή προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων
Ψεύτικα πρόστιμα για ταχύτητα: Προειδοποίηση της Ελληνική Αστυνομία για νέα απάτη μέσω SMS
μητσοτακης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»
Τεχνητή νοημοσύνη, ισότητα ευκαιριών, βιωσιμότητα και ψυχική υγεία στο επίκεντρο της ομιλίας για τον νέο ρόλο της εκπαίδευσης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»
μαθτητης
Μαθητής 15 ετών διακρίνεται στη NASA: Το ξεχωριστό ταξίδι γνώσης του Βίκτωρα Γιαννικόπουλου
Από τα πρώτα ερεθίσματα για το σύμπαν έως τη συνεργασία με τη NASA, ένας Έλληνας έφηβος ανοίγει δρόμους στη σύγχρονη επιστήμη
Μαθητής 15 ετών διακρίνεται στη NASA: Το ξεχωριστό ταξίδι γνώσης του Βίκτωρα Γιαννικόπουλου
εβελινα
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές
Η Εβελίνα Αδάμου ξεχώρισε ανάμεσα σε 250 υποψηφίους και θα φοιτήσει στο UWC USA με στόχο μια παγκόσμια εκπαιδευτική εμπειρία
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές