Οι εκπαιδευτικοί του 11ου Γυμνασίου Αχαρνών απαντούν σε δημοσίευμα σχετικά με την κατάληψη στο σχολείο
Επιστολή του συλλόγου διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου Αχαρνών

Με αφορμή δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου Αχαρνών ενημερώνει με επιστολή του σχετικά στην κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο τις προηγούμενες ημέρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρινίζει μεταξύ άλλων ότι οι μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη του αύλειου χώρου ήταν ελάχιστοι και δεν εξέφραζαν την πλειονότητα των μαθητών, ότι δεν υπάρχουν γονείς μαθητών που δήλωσαν υπευθύνως ότι είναι «αρνητές της μάσκας» και ότι δεν υπήρξε ενέργεια που να έθεσε σε κίνδυνο «την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού.

Ακολουθεί η επιστολή των διδασκόντων:

Τα μέλη του Συλλόγου των Διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου Αχαρνών θέλουμε να εκφράσουμε την έκπληξη και δυσαρέσκειά μας για τα όσα -ανακριβώς- γράφτηκαν σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 16/9/2020 στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας news247, με τίτλο «Εκρηκτικό κοκτέιλ σε σχολείο των Αχαρνών: Αρνητές μάσκας σε κατάληψη» και φέρει την υπογραφή του συνεργάτη σας κ. Ν. Γιαννόπουλου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι:

1. Η κατάληψη του σχολείου την Τετάρτη, 16/09/2020 διήρκεσε 5 ώρες (από 08:00 έως 13:00), οπότε και αποχώρησαν όλοι οι μαθητές. Ακολούθως, ο Δήμος Αχαρνών ανέλαβε την μεταφορά και αποκομιδή των υλικών που χρησιμοποίησαν οι μαθητές για να αποκλείσουν τις εισόδους του σχολείου. Καμία ζημιά δεν έγινε στις υποδομές του σχολείου.

2. Οι μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη του αύλειου χώρου ήταν ελάχιστοι και δεν εξέφραζαν την πλειονότητα των μαθητών, οι οποίοι και παρέμειναν εκτός του σχολείου

3. Κανείς/μία γονέας δεν συμμετείχε στην κατάληψη

4. Δεν υπάρχουν γονείς μαθητών που δήλωσαν υπευθύνως ότι είναι «αρνητές της μάσκας» ή αιτήθηκαν με ιατρική βεβαίωση την απαλλαγή των παιδιών τους από τη χρήση της μάσκας. Επιπροσθέτως, οι γονείς των μαθητών μας φαίνεται ότι έχουν πλήρη συνείδηση της αναγκαιότητας των μέτρων για την προστασία όλων μας από τον κορωνοϊό, αφού όλοι οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο φορώντας τη μάσκα τους.

5. Ο Σύλλογος των γονέων του Σχολείου έχει θετική στάση επί του ζητήματος της χρήσης των μασκών και την εξέφρασε διά των εκπροσώπων του

6. Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και εργαζόμαστε ασφαλώς και είναι δύσκολο, λόγω των ειδικών και πρωτόγνωρων συνθηκών, ωστόσο δεν είναι –σε καμία περίπτωση-  «τοξικό»

7. Δεν υπήρξε ενέργεια που να έθεσε σε κίνδυνο «την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού»

8. Δεν υπάρχουν παραθρησκευτικές οργανώσεις ή θεωρίες που να έχουν επηρεάσει τη σχολική ζωή και την κουλτούρα του σχολείου μας, ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν

9. Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καθ’ όλη την διάρκεια της διαμαρτυρίας ήταν έξω από το σχολείο και συζητούσαν σε ήρεμο τόνο με μαθητές, «εντός και εκτός των πυλών», και γονείς. Σε καμία περίπτωση δεν νιώσαμε απειλή από οποιονδήποτε

10. Υπήρξε συνεχής επικοινωνία του Διευθυντή με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και το Δήμο Αχαρνών. Διευκρινίζουμε ότι προβλέπεται με σχετικό πρωτόκολλο η ακολουθία των κινήσεων στις οποίες οφείλει να προβεί η διοίκηση ενός σχολείου σε περίπτωση κατάληψης. Αυτό ακριβώς το πρωτόκολλο ακολουθήθηκε στο ακέραιο

11. Η κατάσταση δεν παραμένει έκρυθμη. Δεν ήταν ποτέ!  Δεν βιώσαμε καταστάσεις χάους, παράνοιας και πολύ μεγάλης έντασης.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις