7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- Ολοι στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "η Αθηνά" συμμετέχει στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις μνήμης 18/9 5 μ.μ.,  Μνημείο Π. Φύσσα – Κερατσίνι

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας δολοφονείται στη γειτονιά του από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, από το χέρι του Γ. Ρουπακιά. Οι τελευταίες μάσκες πέφτουν και το πρόσωπο του τέρατος που εξέθρεψαν κράτος, κυβερνήσεις και καθεστωτικά ΜΜΕ αποκαλύπτεται σε όλο του το «μεγαλείο».

Εφτά χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και εν αναμονή,  στις 7 Οκτωβρίου, της τελικής απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, έπειτα από 5,5 χρόνια από την έναρξή της, επιλέγουμε να μην ξεχνάμε, επιλέγουμε να τσακίσουμε το φόβο, επιλέγουμε να αγωνιστούμε.

Το πάνδημο αίτημα καταδίκης της ΧΑ ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, χρειάζεται να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά με την κινητοποίηση πολλών χιλιάδων ανθρώπων.

Απέναντι στη βία και τη βαρβαρότητα του φασισμού, απέναντι στο μίσος που σπέρνουν ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, απέναντι στο συνεχόμενο εκφασισμό της καθημερινότητάς μας, απαντάμε με τους αγώνες μας με  όπλα μας την αλληλεγγύη, την αντίσταση και τη μνήμη.

θέλουμε να ηχήσουν δυνατά αυτά τα όπλα, στο δρόμο, στη γειτονιά, στο σχολείο, στη δουλειά, στην καθημερινότητά μας, για να σπάσουμε το φόβο και να τσακίσουμε το φασισμό.

Το πιο δύσκολο ίσως καθήκον για όλους και όλες μας, να σαρώσουμε το φασισμό με όλες τις παλιές ή με τις νέες μορφές του.

Έχουμε δρόμο ακόμα. Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους ναζί- δολοφόνους. Παράλληλα όμως δίνουμε και τον καθημερινό αγώνα για να ανακόψουμε την πορεία του καθημερινού εκφασισμού της κοινωνίας.

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις μνήμης και  αγώνα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9,   5 μ.μ.,  Μνημείο Π. Φύσσα – Κερατσίνι

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10,  10 π.μ., Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας)

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ Χ.Α.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις