Στην απεργία–αποχή της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση καλεί η ΔΟΕ
«Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών να στηρίξουν ενεργά τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς που καλούνται να αξιολογηθούν καθώς και εκείνους που καλούνται να αξιολογήσουν από θέση ευθύνης κλπ.) ώστε κανείς εκπαιδευτικός να μην αξιολογήσει και να μην αξιολογηθεί», σημειώνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία

Στην απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενάντια στην αξιολόγηση συμμετέχει η ΔΟΕ.

«Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών να στηρίξουν ενεργά τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς που καλούνται να αξιολογηθούν καθώς και εκείνους που καλούνται να αξιολογήσουν από θέση ευθύνης κλπ.) ώστε κανείς εκπαιδευτικός να μην αξιολογήσει και να μην αξιολογηθεί», σημειώνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Η Δ.Ο.Ε., όπως και όλες οι Ομοσπονδίες του Δημόσιου Τομέα, συμμετέχει με απόφαση του Δ.Σ. στην απεργία – αποχή, που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τις 19/3/2019 και συνεχίζει να ισχύει μα βάση την απόφασή της στις 16/7/2010, από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο δημόσιο (υπ’ αριθμ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/4/οικ.14000/15-07-2020 (ΑΔΑ: 9Α8Μ46ΜΤΛ6-98Ω) εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Διενέργεια της αξιολόγησης του προσωπικού του δημοσίου τομέα για την αξιολογική περίοδο του έτους 2019- Εισαγωγή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού».)

Το ζήτημα αφορά άμεσα και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι προΐστανται ή είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες της διοίκησης της εκπαίδευσης (Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου Παιδείας, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κλπ.).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους παραπάνω εκπαιδευτικούς οι οποίοι καλούνται να λάβουν μέρος στη διαδικασία της αξιολόγησης, να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Δ.Ο.Ε. και να μην το πράξουν. Κανένας εκπαιδευτικός σε ρόλο αξιολογητή, κανένας να μην αποδεχτεί την αξιολόγησή του.

Είναι εξαιρετικής σημασίας για τον αγώνα του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση, το να  διαφυλαχθεί η καθολική απεργία – αποχή στις Υπηρεσίες διοίκησης της εκπαίδευσης.

Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών να στηρίξουν ενεργά τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς που καλούνται να αξιολογηθούν καθώς και εκείνους που καλούνται να αξιολογήσουν από θέση ευθύνης κλπ.) ώστε κανείς εκπαιδευτικός να μην αξιολογήσει και να μην αξιολογηθεί.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
Όταν τα παιδιά δραπετεύουν... (Με αφορμή το τραγικό συμβάν στην Ηλιούπολη)
Κάθε φορά που βλέπω παιδιά πιεσμένα από πανελλήνιες, αξιολογήσεις, βαθμούς και άλλες βλακείες, κάθε φορά που ακούω για οικογένειες που δεν δέχονται...
Όταν τα παιδιά δραπετεύουν... (Με αφορμή το τραγικό συμβάν στην Ηλιούπολη)
ηλιουπολη
Ηλιούπολη: Στο σχολείο των δύο μαθητριών το Υπουργείο Παιδείας – Έκκληση για ψύχραιμη και υπεύθυνη διαχείριση
Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών μετά την τραγική υπόθεση
Ηλιούπολη: Στο σχολείο των δύο μαθητριών το Υπουργείο Παιδείας – Έκκληση για ψύχραιμη και υπεύθυνη διαχείριση
ηλιουπολη
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Πατέρας καταγγέλλει λανθασμένη ενημέρωση για το παιδί του
Αναστάτωση και οδύνη από την πτώση δύο 17χρονων – Λάθος ειδοποίηση οδήγησε οικογένεια στο νοσοκομείο
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Πατέρας καταγγέλλει λανθασμένη ενημέρωση για το παιδί του