«Θεσμοθετούν προσωρινούς αναπληρωτές με 3μηνες συμβάσεις αντί για μόνιμους μαζικούς διορισμούς»
Μέχρι 15 μαθητές στο τμήμα, μόνιμους μαζικούς διορισμούς, καθαριότητα, υγειονομικό προσωπικό, δωρεάν μαζικά τεστ και ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας ζητά η Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας κα καλεί σε κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας αντί να προχωρήσουν στα στοιχειώδη μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για άλλη μια φορά χρησιμοποιούν τη νέα έξαρση του κορωνοϊού για να επιβάλλουν νέα αντιδραστικά μέτρα και να εισάγουν  και στην εκπαίδευση εργασιακές σχέσεις γαλέρας. Με διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία (κατατέθηκε  με τη γνωστή αιφνίδια τακτική στη Βουλή στις 4/9) εισάγουν τον θεσμό του προσωρινού αναπληρωτή(νέος όρος εργασίας στην εκπαίδευση) με 3μηνες συμβάσεις για την κάλυψη έκτακτων κενών ή για τηλεκπαίδευση (λόγω Covid-19)! 

Το πλαίσιο που ορίζεται είναι ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ!

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται με ειδική πρόσκληση να κάνουν δηλώσεις προτίμησης προκειμένου να καλύψουν ανάγκες που θα προκύψουν λόγω Covid-19 (άδειες, ασθένεια κλπ.) αλλά και για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης! Μάλιστα τίθεται ως προϋπόθεση οι υποψήφιοι να δηλώσουν ότι «δεν ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη Covid-19» που σημαίνει ότι αποκλείονται ακόμη και οι εγκυμονούσες αναπληρώτριες με βάση τις εγκυκλίους του Υπ. Εσωτερικών(!!) Ως προκλητικό «τυράκι»  προβλέπεται μια ελαφρώς προσαυξημένη μοριοδότηση «κατά μισό έκαστης περίπτωσης».

Όποιος προσληφθεί ως προσωρινόςαναπληρωτής «δεν είναι διαθέσιμος πια για πρόσληψη» και άρα δεν δικαιούται να προσληφθεί ως αναπληρωτής ορισμένου χρόνου, ο πίνακας δηλαδή θα τον προσπεράσει ακόμα κι αν έρθει η σειρά του! 

Οι εκπαιδευτικοί τίθενται στη διάθεση της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης προκειμένου να καλύψουν στο χρονικό διάστημα που ορίζει η σύμβαση οποιαδήποτε βραχυχρόνια ανάγκη προκύψει και φυσικά μετά το τέλος της σύμβασης ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ!

Με αυτό τον τρόπο είναι κάτι παραπάνω από καθαρό ότι:

Για πρώτη φορά θα έχουμε εκπαιδευτικούς που δεν έχουν καμιά επαφή με τους μαθητές τους, αλλά και μαθητές που δεν θα έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους, καθώς οι διευθύνσεις θα ομαδοποιούν τους μαθητές όλου του ΠΥΣΔΕ.

Καταπατούνται όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα. Κάθε θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος, όπως το ωράριο των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται καθορίζεται με απόφασητου υπουργού Παιδείας…»( άρθρο 24. παρ.12 )

Μονιμοποιείται και νομιμοποιείται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως παράλληλη, ισότιμη και ισάξια με τη δια ζώσης ως προς τη μορφή και τα χαρακτηριστικά!. Θεσμοθετείται στην ουσία  το «σχολείο», με αόρατους εκπαιδευτικούς κυριολεκτικά, με  το ωράριο διδασκαλίας, τον αριθμό των μαθητών ανά διαδικτυακό μάθημα και τον τόπο αναμετάδοσης να ορίζονται με υπουργική απόφαση!.«…Κάθε θέμα σχετικό με την τηλεκπαίδευση όπως το ωράριο διδασκαλίας, ο ανώτατος αριθμός μαθητών κατά διαδικτυακό τμήμα και η τοποθεσία από την οποία θα παρέχεται καθορίζονται με απόφαση του υπουργού παιδείας…». (άρθρο 24 παρ.3 ) Το άρθρο 24 με όλες τις παραγράφους του αλλάζει συνολικά το τοπίο στο δημόσιο σχολείο!.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που όλο αυτό το διάστημα έχει χρησιμοποιήσει τον κορωνοϊό για την επιβολή των πιο ακραίων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, τώρα προκαλεί και εμπαίζει το σύνολο της εκπαίδευσης και της κοινωνίας με τους αναλώσιμους εκπαιδευτικούς των 3μηνων συμβάσεων.!

Μετά από 10 χρόνια πολιτικών αδιοριστίας,  ενώ οι εκρηκτικές ανάγκες στην εκπαίδευση ΑΠΑΙΤΟΥΝ χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ενώ  το  προσοντολόγιο  Γαβρόγλου  έχει στείλει στην ανεργία χιλιάδες   αναπληρωτές, είναι εξοργιστική η προσπάθεια της, να   εμπεδώσει τις πιο άθλιες σχέσεις εργασίας, να κρατήσει όμηρους χιλιάδες συμβασιούχους ,  καλώντας τους   να αποδεχτούν ότι θα εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας,  για 3 μήνες, με ωράριο που θα ορίσουν οι διευθύνσεις και οι «έκτακτες» ανάγκες που θα προκύψουν! Δεν πρόκειται να υποκύψουμε και να ανεχτούμε όλα αυτά τα μέτρα που καταπατούν βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και πλήττουν το δημόσιο σχολείο.

 

Τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών μπροστά!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!

Απαιτούμε εδώ και τώρα!

  • Να αποσυρθούν οι άθλιες διατάξεις για τις τρίμηνες συμβάσεις εργασίας  αναπληρωτών εκπαιδευτικών
  • Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
  • 15 μαθητές ανώτατο όριο ανά τμήμα
  • Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας
  • Πλήρη μέτρα προστασίας
  • Εδώ και τώρα να γίνει Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών για όλα τα κενά, όλες τις δομές και ειδικότητες με πλήρες ωράριο και εργασιακά δικαιώματα. Να καταργηθούν οι ΑΜΩ.
  • Αύξηση των δαπανών για προσλήψεις, με βάση τις αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας.
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών
  • Κατάργηση όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου Ν. 4692/20, προσοντολόγιο, τροπολογία και ΠΝΠ για εξ αποστάσεως και αναμετάδοση μαθημάτων.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Νέα προγράμματα σπουδών: Ορίστηκαν οι επόπτες και οι επιμορφωτές από το ΙΕΠ
Νέα προγράμματα σπουδών: Ορίστηκαν οι επόπτες και οι επιμορφωτές από το ΙΕΠ
Ορίστηκαν οι επόπτες της δημιουργίας των νέων προγραμμάτων σπουδών και οι επόπτες/αξιολογητές της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών
Νέα προγράμματα σπουδών: Ορίστηκαν οι επόπτες και οι επιμορφωτές από το ΙΕΠ
Εκπαιδευτικοί Περάματος: Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας
Εκπαιδευτικοί Περάματος: Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας
Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ.Ε. Κερατσινίου - Περάματος "Νίκος Πλουμίδης" καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη 22/10 στην Πλατεία Ηρώων
Εκπαιδευτικοί Περάματος: Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας
Γιαννιτσά: Μαθητές και ένστολοι πολίτες σε «αυθόρμητη» παρέλαση, παρά τις απαγορεύσεις
Γιαννιτσά: Μαθητές και ένστολοι πολίτες σε «αυθόρμητη» παρέλαση, παρά τις απαγορεύσεις
Παρέλαση εν μέσω επιδημίας: Εικόνες που δημιουργούν προβληματισμό για την τήρηση των μέτρων αλλά και την ταυτότητα των «ένστολων πολιτών»
Γιαννιτσά: Μαθητές και ένστολοι πολίτες σε «αυθόρμητη» παρέλαση, παρά τις απαγορεύσεις