Σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ Αττικής την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου
Κάλεσμα σε σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής την Τρίτη 8/9, στις 18.30, στο θεατράκι της Γκράβας

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Α' Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Στη σημερινή συγκυρία που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, τα εκπαιδευτικά σωματεία οφείλουμε να συμβάλουμε στη συσπείρωση και στο συντονισμό των δυνάμεων για ενίσχυση του αγώνα με στόχο την ανατροπή της επίθεσης, με συγκεκριμένο αγωνιστικό σχέδιο δράσης και αγώνα.

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών συντονισμού της δράσης όλου του προηγούμενου διαστήματος, καλούμε σε νέα σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής, στο θεατράκι της Γκράβας, την Τρίτη 8/9, στις 18.30, για όλα τα ζητήματα της συγκυρίας και συγκεκριμένα:

• Την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων με τη λειτουργία πληθωρικών τμημάτων (έως 25 μαθητές) και την ολοφάνερη παραβίαση στοιχειωδών μέτρων προστασίας
  • Τη δυναμική κινητοποίηση της 25ης Αυγούστου και την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων (έως 15 μαθητές στο τμήμα, καθαριότητα, υγειονομικά μέτρα, κλπ.)
  • Την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη του δημόσιου σχολείου, αύξηση των δαπανών για την παιδεία,  κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς, υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, αναδιάταξη και μείωση της ύλης
  • Το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης με απεργία-αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία με βάση το κοινό κείμενο των 77 Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ. Την ανάγκη άμεσης λήψης σχετικής απόφασης από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ
  • Την κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες και on – line μετάδοση των μαθημάτων στα σχολεία
  • Την απαίτηση για μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, εδώ και τώρα, με βάση τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος