Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών... λίγο πριν το δεκαπενταύγουστο!
«Απαιτούμε την ανάκληση της εγκυκλίου. Καμία υπηρεσιακή μεταβολή, καμία τοποθέτηση δεν πρέπει να γίνει πριν από το άνοιγμα των σχολείων. »

«Εν μέσω θερινών διακοπών και που τα σχολεία της δευτεροβάθμιας λειτουργούν μόνο κάθε Πέμπτη με εφημερίες εκπαιδευτικών για διοικητικές κυρίως διεκπεραιώσεις, το υπουργείο ζητάει να δοθούν τα λειτουργικά κενά και πλεονάσματα και να γίνουν μέχρι τις 14 Αυγούστου όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές» καταγγέλουν σε ενημερωτικό τους σημείωμα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Χανίων των Φ. Καραδήμα και Χ. Λεωνίδου, εκλεγμένων με την ενωτική πρωτοβουλία και διερωτώνται: 

«Πώς είναι δυνατόν να καταρτιστούν οι πίνακες (κενών- πλεονασμάτων) από τα σχολεία από τη στιγμή που είναι σε εκκρεμότητα οι εγγραφές και οι μετεγγραφές των μαθητών και αυτό έχει σαν συνέπεια να μην είναι σαφές πόσα θα είναι τα τμήματα των σχολείων (τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά συνήθως το Σεπτέμβρη!!)  βάση των οποίων καταρτίζονται οι παραπάνω πίνακες;», τονίζοντας πως ακόμα μια φορά οι σύλλογοι των διδασκόντων απαξιώνονται, ενώ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί που τους αφορούν άμεσα οι διαδικασίες τοποθετήσεων (αποσπάσεις, συμπλήρωση ωραρίου, υπεράριθμοι) δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στις διαδικασίες!

Ακολουθεί το ενημερωτικό σημείωμα: 

Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια τις συνοπτικές διαδικασίες και τις ασφυκτικές πιέσεις ως προς τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια...

Όμως η εγκύκλιος (102027/ΓΔ5/30-07-2020) που έστειλε το υπουργείο στις Διευθύνσεις και μας γνωστοποίησε η ΟΛΜΕ μέσω της Ανακοίνωσης-Καταγγελίας (31-07-2020) ξεπερνάει κάθε όριο!

  • Εν μέσω θερινών διακοπών και που τα σχολεία της δευτεροβάθμιας λειτουργούν μόνο κάθε Πέμπτη με εφημερίες εκπαιδευτικών για διοικητικές κυρίως διεκπεραιώσεις, το υπουργείο ζητάει να δοθούν τα λειτουργικά κενά και πλεονάσματα και να γίνουν μέχρι τις 14 Αυγούστου όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές !!!!!
  • Πως είναι δυνατόν να καταρτιστούν οι πίνακες (κενών- πλεονασμάτων) από τα σχολεία από τη στιγμή που είναι σε εκκρεμότητα οι εγγραφές και οι μετεγγραφές των μαθητών και αυτό έχει σαν συνέπεια να μην είναι σαφές πόσα θα είναι τα τμήματα των σχολείων (τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά συνήθως το Σεπτέμβρη!!)  βάση των οποίων καταρτίζονται οι παραπάνω πίνακες;
  • Οι σύλλογοι των διδασκόντων απαξιώνονται  για άλλη μια φορά αφού δεν θα έχουν τη δυνατότητα να συνεδριάσουν για τον έλεγχο των πινάκων λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων που έχουν σχέση με την υπηρεσιακή κατάσταση συναδέλφων και την εύρυθμη λειτουργιά των σχολείων τους .
  • Οι περισσότεροι συνάδελφοι που τους αφορούν άμεσα οι διαδικασίες τοποθετήσεων (αποσπάσεις, συμπλήρωση ωραρίου, υπεράριθμοι) δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στις διαδικασίες (αιτήσεις τοποθέτησης, ενστάσεις) γιατί βρίσκονται σε νόμιμη άδεια!
  • Τα υπηρεσιακά συμβούλια καλούνται να κάνουν τοποθετήσεις στο περίπου, κάτι που θα δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων και αδικιών.

Τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ Χανίων  εκλεγμένα με την ενωτική πρωτοβουλία  αρνούνται να συμμετέχουν στα υπηρεσιακά συμβούλια με τις συγκεκριμένες αδιαφανείς  συνθήκες και θα αγωνιστούν  μαζί με το σωματείο για να μην εφαρμοστεί η εν λόγω εγκύκλιος που καταπατάει τα υπηρεσιακά μας δικαιώματα αλλά και που πρόκειται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα σχολεία και στους συναδέλφους  μας.

Απαιτούμε την ανάκληση της εγκυκλίου. Καμία υπηρεσιακή μεταβολή, καμία τοποθέτηση δεν πρέπει να γίνει πριν από το άνοιγμα των σχολείων. 

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Κοροϊδία του υπουργείο για άδειες ευπαθών ομάδων και προσλήψεις
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Κοροϊδία του υπουργείο για άδειες ευπαθών ομάδων και προσλήψεις
«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θεωρεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές αναλώσιμους», σημειώνεται μεταξύ...
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Κοροϊδία του υπουργείο για άδειες ευπαθών ομάδων και προσλήψεις
Καταλήψεις σχολείων: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Εισαγγελία
Καταλήψεις σχολείων: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Εισαγγελία
Η ΕΛΜΕ Πειραιά ζήτησε να μην κληθεί κανείς διευθυντής σχολείου για κατάθεση σε Αστυνομικό Τμήμα, αίτημα που η εισαγγελέας δεν δέχτηκε
Καταλήψεις σχολείων: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Εισαγγελία