Ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Σύρου - Τήνου - Μυκόνου

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Στις 29 Ιουνίου, μία ημέρα πριν απολυθούν 41.000 αναπληρωτές, εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ. Όλοι είδαμε για μια ακόμα φορά, όπως και στην Ειδική Αγωγή, τις μεγάλες ανακατατάξεις που έγιναν στους πίνακες, με την εφαρμογή του προσοντολογίου. Ανακατατάξεις που σε αρκετές  περιπτώσεις συναδέλφων σημαίνουν απολύσεις , ως αποτέλεσμα των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων και του ανταγωνιστικού χαρακτήρα ενός νόμου που φτιάχτηκε ακριβώς για να κατηγοριοποιήσει και να απολύσει - παρόλο που προβάλλεται κατ’ ευφημισμό ως νόμος διορισμών - καταδικάζοντας τους αναπληρωτές σε μόνιμη αναπλήρωση και σε ένα συνεχές κυνήγι προσόντων.

Όμως , για περισσότερους από 2.300 συναδέλφους και συναδέλφισσές μας  οι δυσάρεστες εκπλήξεις είχαν και συνέχεια , καθώς δεν βρήκαν καν το όνομά τους, μιας και η αίτησή τους απορρίφθηκε από τον ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα γίναμε για ακόμη μια χρονιά θεατές του ίδιου έργου, όπως και  πέρσι με τους πίνακες Ειδικής Αγωγής , είδαμε εκπαιδευτικούς να πετάγονται εκτός πινάκων , εξαιτίας προβλημάτων που σχετίζονται με το παράβολο των 3 ευρώ!

Υπάρχουν καταγγελίες από συναδέλφους που μένουν εκτός πινάκων , είτε λόγω ανυπαρξίας επιβεβαίωσης της σωστής διαδικασίας είτε λόγω εκ παραδρομής αβλεψίας, από ένα διάτρητο ηλεκτρονικό σύστημα που, αντί να διευκολύνει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται , απεναντίας παγιδεύει με πολλούς τρόπους τους συναδέλφους! Εκτός πινάκων μένουν  συνάδελφοι που έχουν αποδείξεις πληρωμής, άλλοι που δηλώνουν ότι το παράβολό τους δεσμεύτηκε για τρίτους λόγους, χωρίς να το γνωρίζουν, άλλοι λόγω λάθους καταχώρησης κωδικού, άλλοι λόγω  διπλών παραβόλων, ακυρωμένων κλπ. Εκπαιδευτικοί έρμαια  ασαφών, παραπλανητικών οδηγιών και τραπεζικών συστημάτων. Αλλά ακόμα κι αυτοί που για διαδικαστικούς λόγους δεν χρησιμοποίησαν έγκυρο παράβολο, δεν είναι δυνατόν να στερούνται από κάθε ευκαιρία στην εργασία.

Σε καμία περίπτωση όλοι αυτοί οι συνάδελφοι δε φέρουν την ευθύνη για τον αποκλεισμό τους. Δεν είναι δυνατόν να πετιούνται στον εργασιακό καιάδα και να μένουν άνεργοι, επειδή για οποιονδήποτε λόγο δε φαίνεται ότι πλήρωσαν 3 ευρώ. Είναι ντροπή να απαιτούνται χρήματα για να κάνεις αίτηση προκειμένου να δουλέψεις αναπληρωτής κι είναι ακόμα μεγαλύτερη ντροπή να ζητούνται 20 € για να πληρώσεις το παράβολο της ένστασης για αποκατάσταση του δικαίου και διόρθωση λαθών και παρατυπιών του συστήματος , χωρίς να γνωρίζεις το πότε κι αν τελικά θα δικαιωθείς.

Καλούμε την κυβέρνηση & το Υπουργείο Παιδείας , που φέρει ακέραια την ευθύνη για την εργασιακή ισοπέδωση των συναδέλφων , να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης αυτής της πρωτοφανούς αδικίας και ταλαιπωρίας.

Επιπλέον, υπάρχουν εκπαιδευτικοί, πτυχιούχοι των διετούς φοίτησης Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών, που οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν , γιατί – χωρίς δική τους ευθύνη – δεν έχει γίνει εξομοίωση των πτυχίων τους με αυτά των Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Επίσης σημαντικά λάθη έχουν παρατηρηθεί στο πέρασμα
των στοιχείων των αδιόριστων εκπαιδευτικών, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη μοριοδότησή τους και άρα και στη θέση τους στους πίνακες. Για όλους αυτούς επίσης απαιτείται παράβολο 20€ , με άγνωστο το πότε κι αν θα δικαιωθούν , το πότε κι αν θα εργαστούν , καθώς αν δεν λυθούν όλα αυτά τα ζητήματα, θα κοστίσουν σε πολλούς/ές μία θέση εργασίας για τα επόμενα χρόνια και ανάλογη προϋπηρεσία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εργασιακή τους εξέλιξη και την προσωπική τους ζωή.

Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται για ακόμα μια φορά ότι το προσοντολόγιο, ο νόμος 4589/2019 του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρήθηκε στο ακέραιο από την Ν.Δ., δημιουργεί συνεχώς νέες αδικίες και νέες κατηγοριοποιήσεις. Μαζί με το αέναο κυνηγητό ακριβοπληρωμένων προσόντων και πιστοποιήσεων προχωρά και σε άμεσες απολύσεις. Όσο μάλιστα δεν ικανοποιείται το αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση των αναπληρωτών, η αδικία θα μας
χτυπά την πόρτα με τη μία ή την άλλη μορφή.

Απαιτούμε:
- Καμιά απόλυση - Κανένας αποκλεισμός - Κατάργηση του προσοντολόγιου του Γαβρόγλου και του Ν.4629/2020 της Κεραμέως.

- Κανένας/μία να μη μείνει εκτός πινάκων λόγω παράβολου και τεχνικών προβλημάτων του συστήματος ή εξομοίωσης πτυχίου.

- Άμεση διόρθωση όλων των λαθών στη μοριοδότηση.

-Νέες προσλήψεις μόνο μετά τη λύση όλων των παραπάνω.

- Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

- Ανάκληση της Υπουργ. Απόφασης για τα Ωρολόγια Προγράμματα που καταργούν μαθήματα κι ολόκληρες ειδικότητες και οδηγούν στην απόλυση εκπαιδευτικών της Δ.Ε.(ή τη μη πρόσληψη των αντίστοιχων ειδικοτήτων αναπληρωτών της Π.Ε.)

- Προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών πριν την 1η Σεπτεμβρίου σε μία φάση.

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή