«Κίνδυνος αποκλεισμού εκπαιδευτικών από του πίνακες γενικής αγωγής εξαιτίας προβλημάτων στην πλατφόρμα του ΑΣΕΠ»
Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Εκκίνησης Εκπαιδευτικών ΠΕ

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε, για άλλη μια φορά, τονίζει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν περίπου 1.850 συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, και συγκεκριμένα της προκήρυξης 1 ΓΕ/2019, για μη υπαγωγή στους πίνακες κατάταξης με πιθανό αποκλεισμό από 1 έως και 2 έτη από τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών μετά από τεχνικές δυσλειτουργίες της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ, ασάφειες των οδηγιών σχετικά με το παράβολο, τραγικές διακλαδώσεις μέσω των τραπεζών με καμία διασύνδεση με τα ηλεκτρονικά παράβολα που είχαν εκδοθεί, ελλιπή διαχείριση και πρόβλεψη από μέρους του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας. Έπειτα από  την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων γενικής αγωγής, τη Δευτέρα 29/6/2020, ήταν πολλές οι διαμαρτυρίες συναδέλφων αναπληρωτών που έχουν υποβάλει την αίτησή τους για υπαγωγή στους πίνακες κατάταξης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού γιατί φέρονται είτε ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξ’ αιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος, είτε καταχώρησαν λάθος αριθμό παραβόλου ακόμα και περιπτώσεις διπλά εκδοθέντων παραβόλων προέκυψαν εξαιτίας των διαδικαστικών πληρωμών και διασυνδέσεων των τραπεζών με την πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης e-παράβολο. Οι  υποψήφιοι φέρονται ως απορριπτέοι λόγω του ότι δεν κατέβαλαν το πληρωμένο παράβολο (ανεξάρτητα εάν έχουν ήδη πληρώσει το παράβολο των 3 ευρώ) εξ αιτίας των ασαφών οδηγιών ενώ  πήραν το μήνυμα ότι η αίτησή τους ήταν ενεργή και υποβλήθηκε με επιτυχία καθώς και αριθμό πρωτοκόλλου δίχως να λάβουν καμία ειδοποίηση εκκρεμότητας πληρωμής ενώ είχε έρθει η επιβεβαίωση από τον ΑΣΕΠ. Υπάρχουν και περιπτώσεις συναδέλφων που δεν υπάγονται στους πίνακες απορριπτέων αν και η  αίτησή τους καταχωρήθηκε και έλαβαν αριθμό πρωτοκόλλου.

 

Η προχειρότητα, η πολιτική σκοπιμότητα για να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών από τους προσωρινούς πίνακες, ενώ υπήρχε δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας από πέρυσι τον Αύγουστο ότι θα προχωρούσαν σε αλλαγή του πλαισίου διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών, οδηγεί σε τραγικές συνέπειες ανθρώπους που έχουν στηρίξει το δημόσιο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια της αδιοριστίας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας άλλοι με 5 και 10 χρόνια προϋπηρεσίας. Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, όχι μόνο να μη διοριστούν ως μόνιμοι αλλά και να μην προσληφθούν ως αναπληρωτές (αφού ο πίνακας είναι ενιαίος), είναι σαφές ότι οφείλεται σε υπαιτιότητα των αρμόδιων που δεν πρόβλεψαν να διορθώσουν τα ψηφιακά συστήματα και να διασυνδέσουν το πεδίο καταχώρησης του αριθμού παραβόλου με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης e-παράβολο, πράγμα που είχαμε επισημάνει από τις διαδικασίες προκήρυξης της ειδικής αγωγής.

Οι συνάδελφοι καλούνται να μπουν σε διαδικασία ενστάσεων  καταβάλλοντας παράβολο των 20 ευρώ όταν από τα παραστατικά αποδεικνύεται ότι η μη καταβολή ήταν τεχνικό καθαρό πρόβλημα καθώς και δικαιολογητικά επιβεβαίωσης που αποδεικνύουν ότι ενώ έκαναν οριστική υποβολή δεν υπάγονται στους πίνακες. Η εκδίκαση της ένστασης καθώς και η έκβαση της διαδικασίας αποτελεί πολιτικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει άμεσα για να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος από τη δυνατότητα πρόσληψης εφόσον έχει όλα τα απαραίτητα τυπικά προσόντα για να προσληφθεί στο δημόσιο σχολείο.

Καλούμε τον Α.Σ.Ε.Π. και το υπουργείο παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να εκκινήσουν την εκδίκαση των ενστάσεων όλων όσων εμφανίζονται ως απορριπτέοι και να εκδοθούν πριν τον Αύγουστο είτε οι οριστικοί πίνακες διαφορετικά οφείλουν να εκδώσουν νέους προσωρινούς πίνακες, επικαιροποιημένουν, μετά την εκδίκαση όλων των ενστάσεων για μη υπαγωγή στους πίνακες ώστε να έχουν δικαίωμα στην εργασία και να μην χάσουν τη δυνατότητα τουλάχιστον 1 έτος πρόσληψης στο δημόσιο σχολείο.

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί:

  • Το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις και κατευθύνσεις ώστε να βρεθεί το κατάλληλο περιβάλλον για διόρθωση όλων αυτών των δυσλειτουργιών και παραλήψεων με απόλυτη έμφαση στη δικαίωση όλων των ενστάσεων που έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένταξη στους πίνακες
  • Τη διοίκηση του ΑΣΕΠ να προβεί άμεσα σε κινήσεις με έμφαση, προτεραιότητα και εντατικοποίηση της διόρθωσης όλων των περιπτώσεων που έχουν προκύψει για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
  • Τη ΔΟΕ και όλους τους τοπικούς Συλλόγους να συμβάλλουν στην κατεύθυνση της επίλυσης του ζητήματος τόσο προς το Υπουργείο Παιδείας όσο και στον ΑΣΕΠ με κάθε είδους πρωτοβουλίες.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR:

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Ζέρβας: "Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν...
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
«Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε...
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε