Εκπαιδευτικοί Αμαρουσίου: Δεν δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις και προσπάθησαν να ρίξουν ευθύνες στους δήμους
Ενημέρωση από την παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου που έγινε στις 30/ 6 στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου & «Ο Περικλής» την Τρίτη 30 – 6 – 2020 στις 13:30 στην έδρα της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄Αθήνας, όπου υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων με τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Από την πλευρά του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου κατατέθηκε στη συζήτηση η αγανάκτηση και η έντονη ανησυχία των μελών του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου για το ζήτημα της συγκρότησης πληθωρικών τμημάτων με 25 μαθητές, στη βάση του πρόσφατα ψηφισμένου αντιλαϊκού και ανιτεκπαιδευτικού νόμου 4692/2020 (νόμος Κεραμέως), στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας ακόμα κι όταν υπάρχουν οι αίθουσες και όλες οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία μη πληθωρικών τμημάτων.

Τονίσαμε ότι το γεγονός αυτό της δημιουργίας πληθωρικών τμημάτων θα έχει ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες  για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης από το Δημόσιο Σχολείο και θα οδηγήσει ευθέως στην περικοπή δεκάδων θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στην περιοχή της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας. Ξεκαθαρίσαμε ότι το εκπαιδευτικό λαϊκό κίνημα και οι οργανωμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις του κλάδου δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις μας μέχρι την  κατάργηση – απόσυρση του αντιλαϊκού – αντικεπαιδευτικού εκτρώματος του ν. 4692/2020.

Από τη μεριά της Διεύθυνσης  Π. Ε. Αθήνας δεν δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις και προσπαθήσαν να επιρρίψουν ευθύνες στους δήμους της περιοχής για το θέμα της στέγασης και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν. Απέφυγαν να δεσμευτούν για οτιδήποτε τους ζητήσαμε.

 Εμείς από τη μεριά μας απαιτήσαμε στα τμήματα  των νηπίων και προνηπίων να φοιτούν  το πολύ 22 παιδιά όχι μόνο αν υπάρχουν αίθουσες, αλλά και αν δεν υπάρχουν να φροντίσουν να βρεθούν. Καταστήσαμε τέλος σαφές ότι θα διεκδικήσουμε σε συνεργασία με το γονεϊκό κίνημα την εφαρμογή της δημόσιας δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στην περιοχή της Β΄ Διεύθυνσης Π. Ε. Αθήνας με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τα παιδιά του ελληνικού λαού.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR:

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Η θέση που είχε ο τελευταίος που διορίστηκε στον εκκαθαρισμένο πίνακα της κάθε ειδικότητας
Η θέση που είχε ο τελευταίος εκπαιδευτικός που διορίστηκε στον εκκαθαρισμένο πίνακα της κάθε ειδικότητας
Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Η θέση που είχε ο τελευταίος που διορίστηκε στον εκκαθαρισμένο πίνακα της κάθε ειδικότητας
βουδ
Σχολεία: Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «eSchools»
Ψηφιακές πλατφόρμες και εφαρμογές για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς
Σχολεία: Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «eSchools»
ypaith.jpg
Νέες οδηγίες του Υπ. Παιδείας: Τι αλλάζει σε ωράρια και αναθέσεις μαθημάτων στα Δημοτικά
Υπουργείο Παιδείας: Το ωράριο των δασκάλων και οι αναθέσεις μαθημάτων το νέο σχολικό έτος 2025/26
Νέες οδηγίες του Υπ. Παιδείας: Τι αλλάζει σε ωράρια και αναθέσεις μαθημάτων στα Δημοτικά