Κινητοποίηση την Τρίτη και από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου
Ανακοίνωση

ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  23/6,  1.μ.μ.  ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Αμέσως μετά την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων ωρολογίων προγραμμάτων Γυμνασίων και Λυκείων για τη νέα σχολική χρονιά (αλλαγές στα Ωρολόγια Προγράμματα Ημερησίου και Εσπερινού Γυμνασίου 2020-2021 - ΦΕΚ Ιούνιος 2020).

Τα ωρολόγια προγράμματα που ανακοινώθηκαν,  εξαφανίζουν μαθήματα και ολόκληρους επιστημονικούς κλάδους, αποτελούν ευθεία βολή στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών καθώς τινάζουν στον αέρα οργανικές θέσεις ,  αφήνοντας πλήθος συναδέλφους με ελλειμματικό ή ακόμη και μηδενικό διδακτικό ωράριο, πλήττουν ακόμη περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Οι κλάδοι των εκπαιδευτικών Οικονομικών, Κοινωνικών, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών και Καλλιτεχνικής παιδείας ουσιαστικά και τυπικά εξαφανίζονται από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση!

Το δημόσιο σχολείο, και ειδικά  το Λύκει , χάνει ολοσχερώς τον όποιο παιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα είχε,  καθώς καταργούνται όλα τα μαθήματα της  αισθητικής αγωγής και των κοινωνικών επιστημών που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της προσωπικότητας, του αισθητικού κριτηρίου και της κοινωνικής συνείδησης και γίνεται ξεκάθαρα εξεταστοκεντρικό.

Είναι φανερό πως οι αποφάσεις του υπουργείου εκτός των άλλων δημιουργούν νέα «δεξαμενή»  πλεοναζόντων  καθηγητών  χωρίς ωράριο, μόνιμους μετανάστες σε 4 και 5 σχολεία. Μια «δεξαμενή»  συναδέλφων   που δεν θα μπορούν πλέον να πάρουν πουθενά και ποτέ οργανική θέση και  την κατάλληλη στιγμή θα τους θεωρήσει άνευ αντικειμένου και θα τους περάσει στη διαθεσιμότητα.

Σ΄αυτές τις συνθήκες η τεχνητή αντιπαράθεση μεταξύ των εκπαιδευτικών διαφορετικών ειδικοτήτων, που καλλιεργεί συνειδητά η κυβέρνηση προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο οι αντιδραστικές- αντιεκπαιδευτικές  ρυθμίσεις και τα μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη πρέπει να μας βρει απέναντι.

Σύσσωμος ο κλάδος να αντιδράσει άμεσα διεκδικώντας:

Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως να καταργηθεί.

Να μη χαθεί καμία οργανική θέση. Μείωση των μαθητών στα τμήματα

Καμία ειδικότητα και κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει.

OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ    23/6, 1μ.μ.  ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘ/ΝΣΗ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές: Η αστυνομία ζήτησε από διευθυντές σχολείων ονόματα για τις καταλήψεις στο Ηράκλειο
Τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές: Η αστυνομία ζήτησε από διευθυντές σχολείων ονόματα για τις καταλήψεις στο Ηράκλειο
Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ζαχαρία Ρηγάκη, υπάρχουν τουλάχιστον δύο διευθυντές σχολείων, οι οποίοι «δέχθηκαν όχληση από...
Τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές: Η αστυνομία ζήτησε από διευθυντές σχολείων ονόματα για τις καταλήψεις στο Ηράκλειο