ιατρικές μάσκες
Να αποσυρθούν αμέσως οι συγκεκριμένες μάσκες από τα Εξεταστικά Κέντρα του Νομού

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ.251/ 60473 /Α5 (21 Μαΐου 2020) με τίτλο «Τρόπος διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων 2020, γραπτών ή προφορικών» αναφέρθηκε το εξής:

Για τους εκπαιδευτικούς-επιτηρητές όλων των εξεταστικών κέντρων, καθώς και για την περίπτωση εξέτασης υποψηφίου που γίνεται παρουσία εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

Το αποτέλεσμα ήταν η Δ.Δ.Ε. Δράμας να προμηθεύσει με μάσκες τα Εξεταστικά Κέντρα του Νομού με βάση τον αριθμό των επιτηρητών και των μελών των Λυκειακών τους Επιτροπών. Ωστόσο, το υλικό που χορηγήθηκε θεωρείται ακατάλληλο, καθώς, όπως αναγράφεται στη συσκευασία των δύο μασκών, το προϊόν αυτό «δεν ενδείκνυται για επαγγελματική και νοσοκομειακή χρήση ή ως μέσο ατομικής προστασίας». Επίσης, το προϊόν δε διαθέτει πιστοποίηση CE.

Τέλος, το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο (πολυαμίδιο 97% και ελαστάνη 3%) καθώς και η ύφανσή του δεν επιτρέπουν το επαρκές φιλτράρισμα της εκπνοής και του εισπνεόμενου αέρα. Συνεπώς, πρόκειται για μάσκες εντελώς ακατάλληλες για χρήση στο χώρο του σχολείου, όπου η συγκέντρωση ατόμων είναι σημαντική και μάλιστα σε χώρο όπου υπάρχουν παιδιά και εκπαιδευτικοί μεγάλης ηλικίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε:

 την άμεση απόσυρση του εν λόγω προϊόντος από τις σχολικές μονάδες και

 την άμεση αντικατάστασή τους με μάσκες που πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Δράμας

Δείτε επίσης:

Καταγγελία: Διένειμαν ακατάλληλες μάσκες σε επιτηρητές των Πανελλαδικών

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή