Διαμαρτυρία στην ΠΔΕ Πελοποννήσου από αναπληρωτές και ωρομισθίους του ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Πάτρας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ & ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΡΙΟ

Σήμερα 5/6/20 στις 12:30 μ.μ., έκαναν Παράσταση Διαμαρτυρίας ο «Σύλλογος Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών Σχολών ΟΑΕΔ Πελοποννήσου», που αφορούσε το νέο σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις του σχολικού έτους 2020 - 21.

Το νέο σχέδιο νόμου αλλάζει ριζικά τη μοριοδότηση των Εκπαιδευτικών βάσει αυτού που ίσχυε επί χρόνια με μικρές αλλαγές, ετοιμάστηκε μέσα στην Καραντίνα και ήλθε στους Διευθυντές και Υποδιευθυντές των Σχολών ΕΠΑ.Σ, προς υπογραφή μέσα σε δύο μέρες και να επιστρέψει προς ψήφιση στη Διοίκηση, πράγμα που υποκινεί σκοπιμότητα. Επίσης το όλο σχέδιο δείχνει ένα διαφορετικό τρόπο μοριοδότησης που υποκινεί υποψίες για υποβάθμιση των Σχολών, σε Κατάρτηση.

Επίσης η νέα μοριοδότηση αφήνει εκτός μεγάλο αριθμό Εκπαιδευτικών οι οποίοι επί χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Σχολές το πιο πιθανό από το φθινόπωρο θα οδηγηθούν στην Ανεργία.

Γι` αυτό με την κινητοποίησή μας αυτή και αυτές που θα επακολουθήσουν, ζητάμε την απόσυρση του νόμου για τη φετινή χρονιά και από τη νέα σχολική χρονιά να υπάρχει χρόνος, να δοθεί στα πρωτοβάθμια Σωματεία, να συζητηθεί και να κάνουν τις διορθωτικές τους προτάσεις.

Φυσικά όλοι οι Εκπαιδευτικοί των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ, σε όλη τη χώρα, είναι ανάστατοι με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου και συμμετέχουν σε παράλληλες κινητοποιήσεις, όπως και η Ομοσπονδία μας.

Τέλος κατατέθηκε Ψήφισμα στην Περιφερειακή Δ/ντρια Πελοποννήσου, από το Δ.Σ. του Συλλόγου και τους παρευρισκόμενους Εκπαιδευτικούς.

Στη Παράσταση Διαμαρτυρίας παρευρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν και εκπρόσωποι Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Σωματίων, τα οποία έχουν άμεση σχέση με τις ειδικότητες που λειτουργούν στην ΕΠΑ.Σ Πάτρας (ο Ταμίας της ΟΕΒΕΣΝΑ και Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών: κ. Κάππας Ταξιάρχης, ο Γραμματέας του Συλλόγου Φανοποιών: κ. Τσούνας Βασίλειος και ο Πρόεδρος του ΣΙΕΛ: κ. Ζησιμόπουλος Ιωάννης), επίσης παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του 7/μελούς Συλλόγου των Μαθητών της ΕΠΑ.Σ Πάτρας: κ. Τιτόπουλος Μάριος, όπως επίσης και ένα αριθμός Μονίμων Εκπαιδευτικών της ΕΠΑ.Σ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η στατιστική που κρύβει τις τάξεις των 25 παιδιών στα σχολεία της Ελλάδας
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
dieythyntis_2.jpg
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Αντιδράσεις για την παραπομπή του σε πειθαρχικό – Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών - Αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Νηπιαγωγείο με κάγκελα
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου
Καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών για εργασιακό εκφοβισμό και παραβίαση δικαιωμάτων σε νηπιαγωγείο του Χαλανδρίου
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου