ΑΣΕ: Ο πραγματικός εχθρός είναι η αντιλαϊκή πολιτική
Ολοι στην απεργία στις 9/6 ενάντια στο νομοσχέδιο

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει συνεχώς νέα αντιλαϊκά μέτρα. Μετατρέπει τις αντεργατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε νόμους φορτώνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους και την ίδια στιγμή χαρίζει εκατομμύρια ευρώ επιχειρηματικούς ομίλους. Η αγωνία και ο προβληματισμός των εργαζομένων για την επόμενη ημέρα είναι έντονη. 

Το Υπουργείο Παιδείας με ένα αντιδραστικό - αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο βάζει ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση στη μόρφωση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, στην ίδια γραμμή που κινήθηκε και η εκπαιδευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Φτιάχνει ένα Λύκειο “εξεταστική αρένα”, με “την Τράπεζα Θεμάτων” και με το πλαίσιο του νόμου Γαβρόγλου για το Λύκειο - εξεταστικό κέντρο. Ετοιμάζει απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών και προωθεί την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, ενώ δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων: το κτηριακό, ο αριθμός των μαθητών, η καθαριότητα κλπ.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές, με δυναμικές πρωτοβουλίες και μαζικές κινητοποιήσεις, ακόμα και μέσα στην πανδημία, δήλωσαν την αντίθεσή τους στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ και ΟΟΣΑ. Η ανάγκη για συσπείρωση στα σωματεία μας και συλλογική αντίσταση είναι επιτακτική.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν δυνάμεις που δρουν διαλυτικά στα σωματεία και στρέφονται εναντίον του ΠΑΜΕ. Ο αντίπαλός τους είναι το ταξικό οργανωμένο κίνημα και όχι η κυβέρνηση και η πολιτική του ΣΕΒ και της ΕΕ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, οι δυνάμεις που η θέση τους «Μένουμε σπίτι αδρανείς» απορρίφθηκε από τους συναδέλφους, κατηγορούν το ΠΑΜΕ που κατέθεσε μια συνολική πρόταση στήριξης των μαθητών, με διεκδικήσεις που αναδείκνυαν τις κυβερνητικές ευθύνες και τόνιζε πως η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να υποκαταστήσει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτή την πρόταση την καταψήφισαν από την αρχή.

Αυτοί που έδιναν ραντεβού στους μαθητές μετά την καραντίνα, κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν στο πλάι των μαθητών τους ως συνένοχους της κυβέρνησης, τους καταλογίζουν μάλιστα φόβο και υποταγή. Τους θεωρούν υπεύθυνους για τις κυβερνητικές αποφάσεις για την τηλεκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση, κρύβοντας τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν σε αυτές τις επιλογές.

Προσπαθούν να κρύψουν τα αδιέξοδα των θέσεών τους, όπως, π.χ., τη συμφωνία των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην ΟΛΜΕ για το  πολυνομοσχέδιο. Πραγματικά δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με τέτοιες απόψεις.

Εμείς τους αφιερώνουμε μια φωτογραφία για να θυμούνται την περίοδο που ήταν πραγματικά εξαφανισμένοι...

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/6  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 1μμ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ ως επιστημονικό προσωπικό: Τα προσωρινά αποτελέσματα
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ ως επιστημονικό προσωπικό: Τα προσωρινά αποτελέσματα
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω από της ειδικής πλατφόρμας αιτήσεων του ΙΕΠ
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ ως επιστημονικό προσωπικό: Τα προσωρινά αποτελέσματα