Κινητοποίηση στο δημοτικό σχολείο Βόνιτσας από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών την Τρίτη
Ανακοίνωση

Κινητοποίηση στο Δημοτικό σχολείο Βόνιτσας την Τρίτη 9/6/2020 11:30 πμ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Tο Υπουργείο Παιδείας, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του Δημόσιου Σχολείου, άλλα και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών και των γονέων, έχει καταθέσει με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, ένα άκρως νεοφιλελεύθερο και αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Ως Σύλλογος Εκπ/κών τονίζουμε πως θα αξιοποιήσουμε οποιοδήποτε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο διαθέτουμε ώστε να αποτρέψουμε τη μετατροπή της παιδαγωγικής διαδικασίας σε μια μονοδιάστατη μετάδοση πληροφοριών.

Δε θα επιτρέψουμε, σε καμία περίπτωση, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολείων, τις μαζικές μετακινήσεις

μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, την αντιδραστική αξιολόγηση. Δε θα επιτρέψουμε την προσαρμογή του αναλυτικού προγράμματος σε δείκτες και κατευθύνσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες. Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του Νηπιαγωγείου.

Απαιτούμε να μην ψηφιστεί το απαράδεκτο και επιθετικό προς τη Δημόσια Εκπαίδευση πολυνομοσχέδιο και να αποσυρθεί αμέσως η υπουργική απόφαση που αφορά στη δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος με χρήση κάμερας μέσα στην αίθουσα.

Ο Σύλλογός μας  κήρυξε στάση εργασίας  για τις τρεις πρώτες ώρες της πρωινής ζώνης , την Τρίτη 9/6/2020, συμπληρώνοντας την στάση εργασίας της ΔΟΕ για τις τρεις τελευταίες ώρες.

Καλούμε ξανά όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών μας να συμμετάσχουν δυναμικά στην εκπαιδευτική κινητοποίηση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών  Βόνιτσας στο Δημοτικό  σχολείο  Βόνιτσας  την Τρίτη  9/06/2020 στις 11:30.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS