Εδώ και καιρό μια ιδιαίτερη κατάσταση διαδραματίζεται στο Κατάστημα Κορυδαλλού ΙΙ, η οποία ως εκπαιδευτικούς, δεν μπορεί να μας αφήσει αμέτοχους. Αναφερόμαστε στην κατάσταση που βιώνει ο απεργός πείνας και δίψας Βασίλης Δημάκης, ο οποίος ξεκινά αγώνα για τρίτη φορά για το δικαίωμα συνέχισης των πανεπιστημιακών του σπουδών.
Θεωρούμε αδιανόητο ακόμα και σήμερα, στον 21ο αιώνα, να χρειάζεται να παλέψει κάποιος προκειμένου να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, εμείς θα παίρνουμε θέση και θα στηρίζουμε αντίστοιχα αιτήματα.
Θέση μας είναι ότι καμία/κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θέτει εμπόδια στη μόρφωση κανενός, πόσο μάλλον όταν αυτός ανήκει σ΄ ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού. Η εκπαίδευση στις φυλακές δεν μπορεί να γίνεται πεδίο επίδειξης ισχύος.
Τασσόμαστε μαζί με χιλιάδες άλλους πολίτες που στηρίζουν το αίτημα του φοιτητή Βασίλη Δημάκη για τη συνέχιση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom