Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 26/5
Παρεμβάσεις Αριστοτέλη - Πρόγραμμα δράσης

ΤΡΙΤΗ 26/5 ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, 19:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως

και η τροπολογία του αίσχους

Απεργία – Αποχή από την Αξιολόγηση

και από την εφαρμογή της (ν)τροπολογίας και της ΥΑ

Καλούμε τώρα σε αποχώρηση από τη σύγχρονη

Καμία ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και παροχή εξ αποστάσεως με ανοιχτά σχολεία

Πρόγραμμα δράσης

• Τρίτη 26 Μαΐου στις 19:00 στα Προπύλαια νέο μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή, απαιτώντας την απόσυρση του αντι-εκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου και της τροπολογίας

• Αντίστοιχες κινητοποιήσεις στο κέντρο των μεγάλων πόλεων και σε Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Αγώνας διαρκείας, κλιμάκωση αμέσως τις επόμενες ημέρες με εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις. Αν και όταν πάει το νομοσχέδιο στη Βουλή, γενικός ξεσηκωμός και μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί!

• Ενημερώσεις γονιών και οργάνωση, σε συνεργασία μαζί τους, τοπικών κινητοποιήσεων μπροστά στον κίνδυνο κλεισίματος τμημάτων και υποβάθμισης σχολείων.

• Την Τετάρτη 3 Ιουνίου Πανελλαδική ημέρα δράσης Παιδείας – Υγείας. Κοινός αγώνας για την ικανοποίηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού και υγειονομικού κινήματος.

• Την ημέρα κατάθεσης του ν/σ στις επιτροπές της Βουλής 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, πορεία προς τη Βουλή και το Μ. Μαξίμου. Αμέσως μετά σύσκεψη αγώνα Συλλόγων Εκπ/πώνΠΕ και ΕΛΜΕ με πρόταση απεργιακής και αγωνιστικής κλιμάκωσης.

• Συμμετοχή και κάλεσμα σε πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις με την κατάθεση του ν/σ στις επιτροπές της Βουλής -στην ολομέλειά της - για ψήφιση. Με απεργιακές κινητοποιήσεις και κλιμάκωση.

• Αγωνιζόμαστε και δεν εφαρμόζουμε την υπουργική απόφαση υπ’ αρ. 57233/Υ1/2020 [ΦΕΚ 1859/Β/15-5-2020 που εξειδικεύει για το σχολικό έτος 2019-20 το άρθρο 63 του ν.4686/2020. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να αποχωρήσουν από τη σύγχρονη εξ αποστάσεως τώρα, όπως έχει αποφασίσει και η ΓΣ του Συλλόγου μας στις 11/5. Απεργία – αποχή από την ΥΑ και την τροπολογία. Απαιτούμε δε την κατάργηση του άρθρου 63 και της εφαρμοστικής ΥΑ γιατί αφορούν τόσο την ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία με τη ζωντανή αναμετάδοσή της από την τάξη όσο και τη νομιμοποίηση παροχής τηλεκπαίδευσης (σύγχρονης/ασύγχρονης) με ανοικτά σχολεία. Αυτό το άρθρο και αυτή η Υπουργική Απόφαση που το συνοδεύει ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν στηρίζονται σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο, παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών και ανοίγουν την όρεξη για μια εφιαλτική ηλεκτρονική επιτήρηση όλων.  Καμία μορφή τηλεκπαίδευσης (σύγχρονη-ασύγχρονη) δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση ούτε θα δεχτούμε να λειτουργήσει συμπληρωματικά ή παράλληλα ενώ τα σχολεία ανοίγουν. Για εμάς, η εξ αποστάσεως επικοινωνία τερματίζεται με την επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών στη φυσική τους θέση, την σχολική αίθουσα. Καλούμε τη ΔΟΕ να βγάλει αντίστοιχη απόφαση και να παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη σε όλους τους συναδέλφους. Σε αυτήν την κατεύθυνση προχωράμε στους Συλλόγους Διδασκόντων σε σχετικές αποφάσεις και την αποτύπωσή τους με αντίστοιχα πρακτικά.

• Νέα Γ.Σ. και Συντονισμός των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. και ΕΛΜΕ για απόσυρση του νομοσχεδίου και της τροπολογίας και για δυνάμωμα της πρωτοβουλίας για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση.

• Προχωρούμε σε έκδοση και διακίνηση κειμένου –συλλογή υπογραφών ενάντια στην ψήφιση του ν/σ και στην εφαρμογή των διατάξεών του (δηλώνουμε δεν αξιολογώ/αξιολογούμαι, δεν αποδεχόμαστε περικοπές τμημάτων, αλλαγές σε ν/γ κ.λπ.). ενάντια σε περικοπές μισθών/εργασιακών δικαιωμάτων, ενάντια στην εφαρμογή της τροπολογίας και της ΥΑ.

• Επιτροπή αγώνα για τη μαζικοποίηση και οργάνωση του αγώνα από το εκπαιδευτικό κίνημα. Επιδιώκουμε ανοιχτές Συνελεύσεις Αγώνα, όπως έχει αποφασίσει και η ΓΣ του συλλόγου μας στις 11/5 για να πάρουν οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί μαζί με τα σωματεία τους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους γονείς τη μάχη στα χέρια τους.

• Πανδημοσιοϋπαλληλική – πανεργατική απεργία στις 16 Ιουνίου για την ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών. Δημόσια Δωρεάν ποιοτική Υγεία για όλους!

• Συντονισμός – κοινές δράσεις με τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Για το σύνολο των εργατικών διεκδικήσεων, για ΣΣΕ, μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά αγαθά (Παιδεία, Υγεία). Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και το Κεφάλαιο, όχι οι εργαζόμενοι. Σύσκεψη συντονισμού της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων στη 1/6

• Νέα κινητοποίηση στην περιφερειακή Δ/νση Αττικής για την απόσυρση της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ για τα ΚΕΣΥ και την αποτροπή αναγκαστικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών. Απαιτούμε κάλυψη όλων των αναγκών των ΚΕΣΥ και των ΣΜΕΑΕ με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

• Κάτω τα χέρια από εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών! Καμία περικοπή προϋπηρεσίας στις αναπληρώτριες εκπ/κούς Δινοπούλου – Μαργαρίτη και οποιοδήποτε εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. Κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ για την αποκατάσταση των προϋπηρεσιών των συναδελφισσών και την εξίσωση των δικαιωμάτων.

• Μαζικοί Μόνιμοι Διορισμοί – διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών τώρα αποκλειστικά με το Πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία!! Να καταργηθεί ο νόμος Γαβρόγλου με το προσοντολόγιο – λαιμητόμο.

• Ενισχύουμε την πρωτοβουλία των 77 Συλλόγων ΠΕ-ΕΛΜΕ για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει άμεσα αντίστοιχη απόφαση τώρα και να συνδράμει στον πανεκπαιδευτικό αγώνα με αντίστοιχες αγωνιστικές και απεργιακές αποφάσεις και δράσεις.

• Με ένα πραγματικό, μαζικό κίνημα ανατροπής του πολυνομοσχεδίου, της τροπολογίας και των αντι-εκπαιδευτικών σχεδιασμών, με μαζικά πανεκπαιδευτικά και απεργιακά συλλαλητήρια, με εισβολή στο προσκήνιο όλων των υποκειμένων της ζωντανής εκπαίδευσης (μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονιών), με μαζικές αγωνιστικές συνελευσιακές διαδικασίες βάσης-Συνελεύσεις Αγώνα, με οριζόντιες, μαζικές, ζωντανές και παραγωγικές διαδικασίες συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ - ΕΛΜΕ, με αυτενέργεια και φαντασία στο κέντρο των πόλεων αλλά και στις γειτονιές, με νέα δίκτυα αντιπληροφόρησης του κινήματος.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4