ΠΔΕ Αττικής: Οι συγκεντρωθέντες εκπαιδευτικοί προκάλεσαν επεισόδια κατά τη διαμαρτυρία της Τετάρτης
Η ΠΔΕ Αττικής απαντά στις καταγγελίες για την ένταση κατά την παράσταση διαμαρτυρίας ΣΕΠΕ και εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής την Τετάρτη 20 Μαΐου

Επειδή σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες του διαδικτύου χθες και σήμερα 20/21 Μαΐου 2020 αναρτήθηκαν καταγγελίες κατά της ΠΔΕ και προσωπικά κατά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, προς αποκατάσταση της αληθείας, θέλουμε να εκθέσουμε τα αληθή γεγονότα.

Την 19η Μαΐου 2020 τηλεφώνησε στη Γραμματεία της ΠΔΕ εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Αριστοτέλης» και γνωστοποίησε ότι την επαύριο 20 Μαΐου 2020 ο Σύλλογος θα προσέλθει για παράσταση διαμαρτυρίας στην υπηρεσία μας, για το θέμα της μετακίνησης του ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Κ.Ε.Σ.Υ.  Στην γνωστοποίηση αυτή απάντησε η Γραμματεία ότι η ΠΔΕ λόγω των μέτρων προστασίας ένεκα της πανδημίας, δεν δέχεται το κοινό για λόγους ασφαλείας. Παρά ταύτα γνωστοποίησε η Γραμματεία στην εκπρόσωπο του Συλλόγου, την πρόθεση του Περιφερειακού Διευθυντή να συνομιλήσει με εκπρόσωπο του Συλλόγου κατά την παράσταση της επόμενης ημέρας, για τα ζητήματα αυτά. Αντί απαντήσεως απέστειλε η εκπρόσωπος email περί της παράστασης διαμαρτυρίας του ως άνω συλλόγου.

Την 20η Μαΐου 2020 στα γραφεία της ΠΔΕ Αττικής, πράγματι προσήλθαν πλέον των δέκα ατόμων, που όμως όπως είπαν δεν ήταν μέλη του Συλλόγου «Ο Αριστοτέλης» μόνο, αλλά και άλλων διαφόρων σωματείων, μαζί με εκπρόσωπο του Σωματείου «ο Αριστοτέλης», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για θέματα που αφορούν τον κλάδο των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή εκπαιδευτικών.  

Οι συγκεντρωθέντες δήλωσαν ότι είναι και αυτοί εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής, εκπρόσωποι άλλων σωματείων, για τα οποία όμως ούτε ενημέρωση είχε η Υπηρεσία για την παρουσία τους, ούτε πολλώ μάλλον συνάντηση μαζί τους είχε προγραμματισθεί.

Προσήλθαν δηλαδή απρόσκλητα και χωρίς ενημέρωση πλέον των δέκα ατόμων, δηλώνοντας εκπρόσωποι εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και απαιτώντας και αυτά συνάντηση με τον Διευθυντή της ΠΔΕ.

Τα άτομα αυτά, απαιτώντας να εισέλθουν στο χώρο της υποδοχής, μη τηρώντας κανένα από τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της υγείας –που είναι επιβεβλημένα λόγω της πανδημίας-  όπως χρήση μάσκας, γαντιών, χωρίς αποστάσεις ασφαλείας και άνευ καμιάς πρόκλησης εκ μέρους των υπαλλήλων ή άλλου προσωπικού της ΠΔΕ, δημιούργησαν ακραία επεισόδια, όπως προπηλακισμούς υπαλλήλων, χρησιμοποιώντας αναξιοπρεπείς εκφράσεις, δημιούργησαν άνευ προηγουμένου ένταση και κλίμα εκφοβισμού, έφθασαν σε καταστροφή της κεντρικής θύρας της υπηρεσίας, άσκησαν βία και έντονες σωματικές πιέσεις απέναντι σε υπαλλήλους της. Για την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης αναγκάσθηκε η Υπηρεσία να καλέσει –για την προστασία των υπαλλήλων– την Αστυνομία, η οποία προσελθούσα διεπίστωσε την εις βάρος της δημιουργηθείσα εκ μέρους των εκπαιδευτικών ένταση και τα ακραία επεισόδια, συνέστησε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και υπέδειξε την αποχώρηση των βιαίως αποπειραθέντων να εισέλθουν ομαδόν στο χώρο υποδοχής της υπηρεσίας, ατόμων. Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής, ρητά δηλώνει ότι  επιφυλάσσεται των νομίμων δικαιωμάτων της, εφ’ όσον το κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο. 

Έτσι έχει η αλήθεια των γεγονότων και δεν έχουν σχέση με τα αληθή γεγονότα όσα ανακριβή και ψευδή αναρτήθηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο.

Οι σχετικές καταγγελίες:

«Η ΠΔΕ Αττικής δεν δέχτηκε συνάντηση με εκπαιδευτικούς και ζήτησε να μεταφερθούν τα αιτήματά τους από αστυνομικούς»

Παρεμβάσεις ΔΕ: Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία στην ΠΔΕ Αττικής!

Νέα καταγγελία για τη στάση του ΠΔΕ Αττικής κατά τη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Διευθυντές Εκπαίδευσης Τρικάλων: «Οι μαθητές/τριες πιο ασφαλείς στα σχολεία παρά εκτός αυτών»
Διευθυντές Εκπαίδευσης Τρικάλων: «Οι μαθητές/τριες πιο ασφαλείς στα σχολεία παρά εκτός αυτών»
Σαφές μήνυμα για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών των Τρικάλων εντός των διδακτηρίων, ήταν το αποτέλεσμα της ευρείας συνάντησης στο Δημαρχείο...
Διευθυντές Εκπαίδευσης Τρικάλων: «Οι μαθητές/τριες πιο ασφαλείς στα σχολεία παρά εκτός αυτών»
Καλαμάτα: Κλοπές και καταστροφές σε συγκρότημα των ΕΠΑΛ (Φωτογραφίες)
Καλαμάτα: Κλοπές και καταστροφές σε συγκρότημα των ΕΠΑΛ (Φωτογραφίες)
Το κύμα καταλήψεων φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι εξωσχολικοί και έτσι στο σχολικό συγκρότημα της οδού Κρήτης σημειώθηκαν καταστροφές και κλοπές...
Καλαμάτα: Κλοπές και καταστροφές σε συγκρότημα των ΕΠΑΛ (Φωτογραφίες)
Άδειες ευπαθών ομάδων: Εμπόδια, αντί για την προστασία της υγείας των εκπαιδευτικών
Άδειες ευπαθών ομάδων: Εμπόδια, αντί για την προστασία της υγείας των εκπαιδευτικών
Αλλάζουν τα δεδομένα και για τους εκπαιδευτικούς με βάση τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών - Εξαιρούνται ασθένειες και καθίσταται πιο...
Άδειες ευπαθών ομάδων: Εμπόδια, αντί για την προστασία της υγείας των εκπαιδευτικών