Καταγγελία: «Χωρίς προσωπικό καθαριότητας τα δημοτικά την περίοδο των εγγραφών στην Α’ τάξη»
Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης»

Συνάδελφοι,

από σήμερα άρχισαν οι εγγραφές για τα παιδιά που θα φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού, με αυτοπρόσωπη παρουσία των γονέων, ώστε να υποβάλουν τις αιτήσεις εγγραφής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ωστόσο απουσιάζει από τα δημοτικά σχολεία το προσωπικό καθαριότητας, αφού, με απόφαση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, όλο το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει διατεθεί και εργάζεται στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας όλων των Δήμων της χώρας, για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης των σχολικών μονάδων Λυκείων και Γυμνασίων.

Δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα για το πώς εξασφαλίζονται οι όροι υγιεινής και καθαριότητας που απαιτούνται για την προστασία εκπαιδευτικών και γονιών την περίοδο των εγγραφών.

Εκπρόσωπος του συλλόγου μας ήρθε σε επικοινωνία με την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Αχαρνών, για το σοβαρό θέμα της καθαριότητας, χωρίς όμως να πάρει κάποια δέσμευση για την επίλυση του προβλήματος.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στους δήμους Διονύσου και Ωρωπού.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτο το γεγονός αυτό και καλούμε την κυβέρνηση και τους Δήμους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αναφορικά με την καθαριότητα των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την περίοδο των εγγραφών.

Απαιτούμε, την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καθαριστριών εργάζονται με συμβάσεις έργου.