ΠΑΜΑΚ: Εξ αποστάσεως η εξεταστική του Ιουνίου
Οι εξετάσεις του Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν, κατ’ εξαίρεση και λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, με εξ αποστάσεως μεθόδους - Ο κάθε διδάσκων μπορεί να εφαρμόσει οποιαδήποτε προτεινόμενη μέθοδο εξ αποστάσεως εξέτασης ή συνδυασμό εξ αποστάσεως μεθόδων

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη συνεδρίαση με αριθμό 22/14.5.2020:

· θεωρώντας ότι η υγεία και η ασφάλεια των φοιτητών/φοιτητριών και του προσωπικού, διοικητικού και ακαδημαϊκού, είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης το κυρίαρχο και πρώτιστο μέλημα,

· δεδομένου ότι οι συνθήκες της πανδημίας επιβάλλουν περιορισμούς στον τρόπο, τόσο της ακαδημαϊκής όσο και της διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου (ελαχιστοποίηση φυσικής παρουσίας και συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, διεξαγωγή εκπαιδευτικής διαδικασίας εξ αποστάσεως, διοικητικές λειτουργίες με ηλεκτρονικές μεθόδους και εξ αποστάσεως σε σημαντικό βαθμό, παρουσία και παραμονή στους χώρους του πανεπιστημίου στο ελάχιστο δυνατό) και

· προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η ακαδημαϊκή λειτουργία κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο, αποφάσισε ομόφωνα οι εξετάσεις της περιόδου Ιουνίου 2020 να πραγματοποιηθούν, κατ’ εξαίρεση και λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, με εξ αποστάσεως μεθόδους.

Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες να λάβουν μέρος στις εξετάσεις α) αποφεύγοντας μετακινήσεις από τους τόπους καταγωγής και διαμονής τους, β) χωρίς συγχρωτισμό στις αίθουσες και στα αμφιθέατρα, γ) χωρίς κίνδυνο για την υγεία των ιδίων αλλά και την υγεία των οικείων τους, όπως και εκείνης του προσωπικού του Πανεπιστημίου, ακαδημαϊκού και διοικητικού.

· Ο κάθε διδάσκων, στο πλαίσιο της λειτουργικής του αυτονομίας, μπορεί να εφαρμόσει οποιαδήποτε προτεινόμενη μέθοδο εξ αποστάσεως εξέτασης ή συνδυασμό εξ αποστάσεως μεθόδων.

· Η μόνη εξαίρεση αφορά το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, στο οποίο επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν διά ζώσης εξετάσεις σε έναν ελάχιστο αριθμό μαθημάτων που θα εξειδικεύσει το ίδιο και τα οποία απαιτούν φυσική παρουσία, η οποία θα κυμαίνεται γύρω στα πέντε άτομα ανά μεγάλο αμφιθέατρο/αίθουσα διδασκαλίας, έτσι ώστε να ακολουθούνται πλήρως οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), π.χ. αριθμός τετραγωνικών μέτρων ανά άτομο, χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου, χρήση απολυμαντικού.

· Η εξεταστική περίοδος ορίζεται από 10.6.2020 μέχρι 18.7.2020, με δυνατότητα τα Τμήματα να πραγματοποιούν εξετάσεις και ημέρα Σάββατο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους και προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις