Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής- Τα εργασιακά δικαιώματα δεν παζαρεύονται!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΝΤΑΙ!!!

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος μετά την αιφνίδια ανακοίνωση για την περικοπή της προϋπηρεσίας των δύο αναπληρωτριών, Δινοπούλου Ευαγγελίας (μέλος στο ΔΣ της ΔΟΕ για το συνδικαλιστικό έτος 2018-2019) και Μαργαρίτη Ελεάνας (γραμματέα του ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής την ίδια χρονιά), λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Όπως έχει καταγγελθεί από δεκάδες εκπαιδευτικά και όχι μόνο σωματεία, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, τιμωρητικά και καταπατώντας κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα -καθώς οι συναδέλφισσες έκαναν χρήση προβλεπόμενων από τον νόμο συνδικαλιστικών αδειών προκειμένου να ανταποκριθούν στα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα- προχώρησε σε περικοπή 4 μηνών και 3 ημερών αντίστοιχα στις δύο συναδέλφισσες, παρά το γεγονός ότι η ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής, στην οποία εργάζονταν οι δύο αναπληρώτριες, τους έδωσε βεβαίωση που αναγνωρίζει συνολικά την προϋπηρεσία τους.

Μάλιστα, σε ερώτημα προς το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τις συνδικαλιστικές άδειες των αναπληρωτών, η επίσημη απάντηση που δόθηκε, με υπογραφή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού, παρέπεμπε στο σχετικό εδάφιο της εγκυκλίου Φ.351.5/43/67822/Δ1/5-5-2014, στην οποία αναφέρεται ότι «Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δικαιούνται …και συνδικαλιστικές άδειες με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν και για τους μονίμους εκπαιδευτικούς». Κι όμως, ένα χρόνο μετά, όταν ζητήθηκε να διορθωθεί το λάθος (ή μήπως είναι σκόπιμη και καθαρά εκδικητική επιλογή; ) που είχε γίνει στην προϋπηρεσία των Δινοπούλου Ευαγγελίας και Μαργαρίτη Ελεάνας, στην απάντηση που δόθηκε στο έγγραφο αίτημα-ερώτημα και είχε την υπογραφή της ίδιας Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού, παρακάμπτεται εντελώς η προηγούμενη οδηγία, το υπουργείο και η Δ/νση προσωπικού επικαλούνται εντελώς άσχετες με την υπόθεση γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ, αρνούνται να αποκαταστήσουν την προϋπηρεσία των δύο εκπαιδευτικών και στην  πραγματικότητα αμφισβητούν το δικαίωμα των αναπληρωτών συναδελφισσών για συνδικαλιστικές άδειες!

Η διγλωσσία που εκφράζεται στα δύο παραπάνω έγγραφα εξυπηρετεί το κρυφτό και τη στάση σιγής που κρατά το Υπουργείο! Ταυτόχρονα, όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι και πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλο.

Είναι ξεκάθαρη πια η πολιτική τους επιλογή! Την απόλυτη ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας, η οποία παρόλο που έχει ενημερωθεί και από το σύλλογό μας και από την ομοσπονδία, τόσο προφορικά όσο και εγγράφως, όχι μόνο δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί, αλλά αρνείται να απαντήσει στα επανειλημμένα έγγραφα αιτήματα συνάντησης που έγιναν από τον σύλλογο, του οποίου μέλη είναι οι δύο εκπαιδευτικοί! Ποιο αλήθεια είναι εκείνο το κατ’ εξαίρεση πλαίσιο που τους επιτρέπει μήνες μετά να μην έχουν στείλει καμία έγγραφη απάντηση στο σωματείο;

Την ίδια στιγμή, η διαδικασία συγκρότησης των πινάκων με βάση το προσοντολόγιο προχωρά, και ενώ έχουν κατατεθεί οι βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, όπως δόθηκαν από τις ΔΙΠΕ στις οποίες εργάστηκαν οι συναδέλφισσες (και αναγνωρίζουν το σύνολο της προϋπηρεσίας τους), ενώ έχουν γίνει ενστάσεις και αιτήσεις για διόρθωση των μορίων που αποδίδονται στον ΟΠΣΥΔ, τόσο από τις ίδιες όσο και από την ΔΙΠΕ, το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί προκλητικά να μην επιλύει το ζήτημα!

Η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να αρνείται συνάντηση με το σωματείο, την ίδια στιγμή που αρνείται να πάρει θέση, παρά τις προσωπικές διαβεβαιώσεις της υφυπουργού ότι θα δει το θέμα, αποτελούν για μας τρανή απόδειξη ότι η κυβέρνηση θέλει τους αναπληρωτές εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστική δράση! Εργαζόμενους με το κεφάλι σκυμμένο, χωρίς να μπορούν να μετέχουν σε συλλογικότητες και σωματεία ενώ η συμμετοχή τους σε αυτά θα αντιμετωπίζεται τιμωρητικά. Παράλληλα, εκφράζει και την απαξίωση της απέναντι σε σωματεία, συλλόγους και ομοσπονδίες όταν αποφασίζει να κωφεύει και να μην δίνει μια πολιτική λύση. Άλλωστε, η ψήφιση του αντισυνδικαλιστικού νόμου και η απόλυση των 17 συμβασιούχων από την  Υπ. Ασύλου, εκείνων μάλιστα που συνέβαλλαν αποφασιστικά στη δημιουργία σωματείου, αποτελούν κομμάτια μιας πολιτικής που επιτίθεται σε δικαιώματα και εργαζόμενους.

Δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε Υπουργείο και πολιτική ηγεσία να απαξιώνουν τα σωματεία μας και να αμφισβητούν τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα!

Ζητάμε άμεση αποκατάσταση της προϋπηρεσίας των δύο συναδελφισσών μελών του συλλόγου μας!

Δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο και συναδέλφισσα βορά στα χέρια πολιτικών που θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και στον αγώνα, που επιχειρούν να απωλέσουν τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα από το εργατικό κίνημα.

Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες αναπληρωτές και αναπληρώτριες δεν είναι κατώτεροι εργαζόμενοι και ούτε θα επιτρέψουμε να τους μετατρέψετε σε κάτι τέτοιο. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους με κάθε τρόπο και μέσο και θα παλέψουμε αταλάντευτα να κατοχυρώσουμε όσα δικαιώματα έχουν «κλέψει» οι πολιτικές που θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε υποταγμένα ανθρωπάκια της κάθε λογής κυβέρνησης και εργοδότη.

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΝΤΑΙ!!!

ü  Καλούμε τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις καταγγελίας εκ νέου για την παύση της ιδιότυπης δίωξης των Δινοπούλου – Μαργαρίτη και να συμμετέχουν στην κινητοποίση στο υπουργείο την Παρασκευή 15.5, 10.00μμ

ü  Καλούμε τη ΔΟΕ να στηρίξει την κινητοποίηση και να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για τη λύση του θέματος και την επαναφορά της προϋπηρεσίας των δύο συναδελφισσών.

ü  Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να σταματήσει τα «παιχνίδια» με τα σωματεία μας και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και να λύσει άμεσα το θέμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα