Το νομοσχέδιο έκτρωμα της Κεραμέως δεν θα περάσει
Ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Κ. Σωτηρίου- Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης συλλόγου

ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ , ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

• Πικετοφορία Παρασκευή 8/5, 1μμ στο Σύνταγμα
  • Τρίτη 12/5 στις 7μμ στο ανοιχτό θέατρο ΣΑΡΑ – Δεξαμενή στο Μαρκόπουλο
  • Τετάρτη 13/5, 13.00 Προπύλαια και πορεία στη Βουλή

Αγωνιζόμαστε διεκδικώντας να πάρουν πίσω ένα νομοσχέδιο που, στην γραμμή όλων των προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών πολιτικών όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, σαρώνει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, οξύνει τις ταξικές ανισότητες ορθώνοντας ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση στη γνώση και τη μόρφωση των μαθητών από εργατικές και λαϊκές οικογένειες, υποβαθμίζει και υπονομεύει παραπέρα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, προωθεί την αξιολόγηση, την αύξηση του ορίου μαθητών ανά τμήμα, το εξεταστικό κάτεργο σε Γυμνάσιο και Λύκειο, τις αντιδραστικές αλλαγές στα προγράμματα σπουδών σε νηπιαγωγείο και δημοτικό.

Ο Σύλλογός μας , σε συνέχεια των πρωτοβουλιών και δράσεων το προηγούμενο διάστημα (Κινητοποιήσεις Υπ Παιδείας, Σύνταγμα, σύσκεψη σωματείων)  δεν επαναπαύεται,  δεν περιμένει, συνεχίζει τις δράσεις του και οργανώνει την κλιμάκωση της πάλης  του με στόχο την αποτροπή του αντιεκπαιδευτικού νομοσχέδιου του Υπ. Παιδείας.

1. Καλεί σε συγκέντρωση – πικετοφορία την Παρασκευή 8/5, 1μμ στο Σύνταγμα να διαδηλώσει μαζί με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία σωματεία ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και για τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ τα σχολεία.
  2. Με βάση την συμμετοχή του συλλόγου στην παναττική  σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων την Τρίτη 5 Μαΐου οργανώνουμε από κοινού μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 13/5 στην Αθήνα (Προπύλαια, ώρα 13.00 και πορεία στη Βουλή) / θα γίνουν αντίστοιχα και σε άλλες πόλεις.

Αμέσως μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας, καλούμε σε νέα σύσκεψη Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ και καλούμε σε μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών, για την κλιμάκωση του αγώνα.

Σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας επιχειρήσει να αιφνιδιάσει με οποιοδήποτε τρόπο θα επικαιροποιήσουμε, άμεσα, το αγωνιστικό μας πρόγραμμα με συμμετοχή και κάλεσμα σε πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις  που έχουν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες  και οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών: με την κατάθεση του ν/σ στις επιτροπές της Βουλής -στην ολομέλειά της - για ψήφιση.

1. Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες  και τους υπόλοιπους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ και να πάρουν απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης / αξιολόγησης όπως έκαναν ήδη οι  77 Σύλλογοι ΠΕ – ΕΛΜΕ. Η ΔΟΕ - ΟΛΜΕ πρέπει από  τώρα να διακηρύξουν την απόφαση τους αυτή δηλώνοντας προς το Υπ. Παιδείας ότι σε κάθε περίπτωση δε θα περάσει και προετοιμάζοντας τον κλάδο γι αυτό.

Στην περιοχή μας θα προχωρήσουμε  σε :

• Πρωτοβουλίες -Ενημέρωση γονέων και της τοπικής κοινωνίας με όλες τις μορφές για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε κοινό αγώνα για την αποτροπή της ψήφισης.
  • Οργάνωση της παρέμβασης στις εγγραφές των μαθητών και του αγώνα από κοινού με γονείς για τη διαμόρφωση των τμημάτων και την αποτροπή αύξησης των μαθητών στην τάξη, μετακινήσεις μαθητών και καταργήσεις τμημάτων.
  • Παρεμβάσεις προς τους δήμους και αγωνιστικές κινητοποιήσεις αν χρειαστεί για τη διασφάλιση αιθουσών για την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής σε όλους τους Δήμους ευθύνης μας (Σαρωνικός, Μαρκόπουλο, Παιανία)
  • Παρεμβάσεις-Ενημερώσεις σε ημερίδες και  σε συλλόγους  διδασκόντων.

Απαιτούμε την πλήρη τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής για ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Απαιτούμε αραίωση των τμημάτων, απολυμάνσεις, άδειες ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές για εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές και μόνιμους)  που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις σε όλους τους δήμους για τα μέτρα που θα πάρουν σ αυτή την κατεύθυνση.

Προχωράμε στο επόμενο διάστημα σε ενημερωτικές συναντήσεις / συνελεύσεις για ενημέρωση και οργάνωση του αγώνα  συλλόγου σε ανοιχτούς χώρους κατά περιοχές σε ανοιχτό χώρο για αποφυγή συνωστισμού.

Πρώτη συνάντηση την Τρίτη 12/5 στις 7μμ στο ανοιχτό θέατρο ΣΑΡΑ – Δεξαμενή στο Μαρκόπουλο.

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5