Ενημερωτικό για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ δυτ. Θεσσαλονίκης -Τι συζητήθηκε
Αιρετοί ΠΥΣΠΕ δυτικής Θεσσαλονίκης: Νίκος Χριστοφόρου, Αναπλ. Σμήλιος Ηλίας

Ανακοίνωση- Ενημέρωση των αιρετών της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης

Συναδέλφισσες-οι,

Τη Δευτέρα 27-4 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με τηλεδιάσκεψη και συζητήθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων (αναγνώριση υπηρεσίας και χορήγηση Μ.Κ αναπληρωτών,άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου,αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων) και το θέμα«Κατάρτιση πίνακα μονάδων οριστικής τοποθέτησης των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ05,ΠΕ07,ΠΕ86» για το έτος 2018 διότι με την 5/2020 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης ακυρώθηκε η οριστική τοποθέτηση των παραπάνω εκπαιδευτικών καθώς και ο αντίστοιχος πίνακας κατάταξης.

Δηλώσαμε την αντίθεσή μας, την (εν μέσω πανδημίας και Μεγάλη Εβδομάδα) ανάρτηση  στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης πίνακα με τα  μόρια μόνο των 18 εκπαιδευτικών που δικαιώθηκαν  δικαστικά. Δεδομένου ότι ο πίνακας που ακυρώθηκε περιλάμβανε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς και στον νεοαναρτηθέντα πίνακα θα έπρεπε να συμβαίνει το ίδιο.

Μετά την ισοψηφία στην ψηφοφορία (2 υπέρ, 2 κατά και 1 λευκό), ο νέος πίνακας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη διπλή ψήφο του προέδρου.

Δεν εγκρίναμε τον πίνακα μορίων κατάταξης διότι στον υπολογισμό των Μονάδων Συνθηκών Διαβίωσης (ΜΣΔ) δεν κατατάχτηκαν όλοι/εςοι εκπαιδευτικοί με ενιαία κριτήρια. Συγκεκριμένα οι δεκαοχτώ εκπαιδευτικοί που δικαιώθηκαν με την 5/2020 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης έχουν τα ΜΣΔ  που συγκέντρωσαν πριν την μετάταξή τους, δηλαδή τα ΜΣΔ της Δ.Ε, ενώ οι υπόλοιποι έχουν ως ΜΣΔ για το χρονικό διάστημα πριν τη μετάταξή τους  τα μόρια της πλησιέστερης προς την Π.Ε σχολικής μονάδας σε εφαρμογή  των 122329/Δ1/4.9.2013 και9214/ΑΕ1/20-1-2015 Διευκρινιστικών Εγκυκλίων.

Στα πλαίσια της ισονομίας, της χρηστής διοίκησης, της αξιοκρατίας, ειδικότερα μετά την έκδοση δικαστικών αποφάσεων που έχουν αναγνωρίσει και αποδεχτεί ως λαθεμένο τον τρόπο με τον οποίο μετατράπηκαν τα ΜΣΔ  από μόρια Δ.Ε. σε μόρια Π.Ε., ζητήσαμε την ενιαία αντιμετώπιση όλων των εκπαιδευτικών και τη συμμόρφωση του Συμβουλίου για όλους τους εκπαιδευτικούς του πίνακα κατάταξης στη βάση του σκεπτικού της 5/2020 απόφασης του Διοικ. Εφετείου Θεσσαλονίκης, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η απόφαση ενέχει ποινικές ευθύνες.

Δηλώνουμε πως στην επόμενη συνεδρίαση θα κάνουμε δεκτές όλες τις ενστάσεις των θιγόμενων συναδέλφων και θα ζητήσουμε, δεδομένων των ανακατατάξεων στον πίνακα, νέες δηλώσεις προτίμησης.

Καλούμε τέλος, έστω και την ύστατη στιγμή, το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για τη λύση του ζητήματος με ενιαία κριτήρια για όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS