Παρέμβαση του mathematica.gr για το πολυνομοσχέδιο
Για τη βελτίωση της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας

Τα Διευθύνοντα Μέλη του mathematica.gr υπογράφουν την ανακοίνωση που
βρίσκεται στη δημοσίευση https://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=107&t=67014 σχετικά με την υποβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας στη χώρα μας και η οποία κατατέθηκε στη δημόσια διαβούλευση του πολυνομοσχεδίου και δημοσιεύθηκε στη διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypepth/?c=68357 .

Η δημόσια διαβούλευση διαρκεί μέχρι 6 Μαϊου και ώρα 08:00. Θεωρούμε ότι είναι χρέος όλων να συμμετέχουμε σε αυτή (είτε συμφωνούμε είτε όχι με τις προτάσεις του mathematica.gr) για τη βελτίωση της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας!

Εάν συμφωνείτε υπογράψτε το κείμενο στην παραπάνω δημοσίευση αλλά σε κάθε περίπτωση στείλτε τις προτάσεις/σχόλιά σας στη δημόσια διαβούλευση καθώς εκεί είναι το μόνο μέρος όπου λαμβάνονται υπόψη τα σχόλιά μας!

Φυσικά η ανακοίνωση μπορεί να αναδημοσιευθεί σε οποιοδήποτε άλλη ιστοσελίδα, blog, έντυπο/ηλεκτρονικό μέσο κτλ προκειμένου να λάβουν γνώση για αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Η ανακοίνωση κινείται σε τέσσερις κύριους άξονες/προτάσεις:

• Οι Υποψήφιοι που εξετάζονται στα Μαθηματικά Προσανατολισμού της Γ' Λυκείου να τα διδάσκονται για τον ίδιο αριθμό ωρών (7) σε αμιγή τμήματα και όχι σε συνδιδασκαλία με υποψήφιους που δεν θα εξεταστούν το μάθημα για την εισαγωγή τους. Σε αντίθετη περίπτωση η μαθηματική παιδεία θα έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό και ο ρόλος της σε μια δύσκολη περίοδο για την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας θα έχει μηδενιστεί.

• Στον επόμενο, ήδη αναγκαίο σχεδιασμό για την πρόσβαση στη Γ/βάθμια εκπαίδευση, πρέπει ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων να αυξηθεί στα 5 και τα μαθηματικά, με βάρος στις ενότητες κυρίως από το στοχαστικό χώρο, να εξετάζονται υποχρεωτικά για την εισαγωγή των Υποψηφίων στις Σχολές Επιστημών Υγείας.

• Οι προαγωγικές εξετάσεις πρέπει να επανέλθουν στην Άλγεβρα της Β' Λυκείου για όλους τους μαθητές και στα μαθηματικά Προσανατολισμού της Β' Λυκείου οι ώρες πρέπει να αυξηθούν από δύο (2) σε τρεις (3) όπως ήταν και παλαιότερα, με ταυτόχρονη αύξηση της διδακτέας ύλης.

• Η εξεταστέα ύλη στη Γ' Λυκείου πρέπει προσεκτικά και μεθοδικά να διευρυνθεί και να εμπλουτιστεί με εδάφια και από άλλους χώρους των μαθηματικών, παράλληλα με την συγγραφή νέου σχολικού βιβλίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νεμο
Σάλος στη Eurovision: Το Nemo επιστρέφει το βραβείο του λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ
Καταγγέλλει σύγκρουση αξιών και στέλνει πίσω το τρόπαιο, ενώ αυξάνονται οι χώρες που αποχωρούν από τον διαγωνισμό
Σάλος στη Eurovision: Το Nemo επιστρέφει το βραβείο του λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ
nosokomeio
Τι αποκαλύπτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για την εξουθένωση και τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία
Τι αποκαλύπτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για την εξουθένωση και τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία
Τι αποκαλύπτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για την εξουθένωση και τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία