Παρέμβαση του mathematica.gr για το πολυνομοσχέδιο
Για τη βελτίωση της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας

Τα Διευθύνοντα Μέλη του mathematica.gr υπογράφουν την ανακοίνωση που
βρίσκεται στη δημοσίευση https://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=107&t=67014 σχετικά με την υποβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας στη χώρα μας και η οποία κατατέθηκε στη δημόσια διαβούλευση του πολυνομοσχεδίου και δημοσιεύθηκε στη διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypepth/?c=68357 .

Η δημόσια διαβούλευση διαρκεί μέχρι 6 Μαϊου και ώρα 08:00. Θεωρούμε ότι είναι χρέος όλων να συμμετέχουμε σε αυτή (είτε συμφωνούμε είτε όχι με τις προτάσεις του mathematica.gr) για τη βελτίωση της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας!

Εάν συμφωνείτε υπογράψτε το κείμενο στην παραπάνω δημοσίευση αλλά σε κάθε περίπτωση στείλτε τις προτάσεις/σχόλιά σας στη δημόσια διαβούλευση καθώς εκεί είναι το μόνο μέρος όπου λαμβάνονται υπόψη τα σχόλιά μας!

Φυσικά η ανακοίνωση μπορεί να αναδημοσιευθεί σε οποιοδήποτε άλλη ιστοσελίδα, blog, έντυπο/ηλεκτρονικό μέσο κτλ προκειμένου να λάβουν γνώση για αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Η ανακοίνωση κινείται σε τέσσερις κύριους άξονες/προτάσεις:

• Οι Υποψήφιοι που εξετάζονται στα Μαθηματικά Προσανατολισμού της Γ' Λυκείου να τα διδάσκονται για τον ίδιο αριθμό ωρών (7) σε αμιγή τμήματα και όχι σε συνδιδασκαλία με υποψήφιους που δεν θα εξεταστούν το μάθημα για την εισαγωγή τους. Σε αντίθετη περίπτωση η μαθηματική παιδεία θα έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό και ο ρόλος της σε μια δύσκολη περίοδο για την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας θα έχει μηδενιστεί.

• Στον επόμενο, ήδη αναγκαίο σχεδιασμό για την πρόσβαση στη Γ/βάθμια εκπαίδευση, πρέπει ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων να αυξηθεί στα 5 και τα μαθηματικά, με βάρος στις ενότητες κυρίως από το στοχαστικό χώρο, να εξετάζονται υποχρεωτικά για την εισαγωγή των Υποψηφίων στις Σχολές Επιστημών Υγείας.

• Οι προαγωγικές εξετάσεις πρέπει να επανέλθουν στην Άλγεβρα της Β' Λυκείου για όλους τους μαθητές και στα μαθηματικά Προσανατολισμού της Β' Λυκείου οι ώρες πρέπει να αυξηθούν από δύο (2) σε τρεις (3) όπως ήταν και παλαιότερα, με ταυτόχρονη αύξηση της διδακτέας ύλης.

• Η εξεταστέα ύλη στη Γ' Λυκείου πρέπει προσεκτικά και μεθοδικά να διευρυνθεί και να εμπλουτιστεί με εδάφια και από άλλους χώρους των μαθηματικών, παράλληλα με την συγγραφή νέου σχολικού βιβλίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαμενει
Χαμενεΐ: Πάνω από 3.000 νεκρούς στο Ιράν – «Ο Τραμπ είναι εγκληματίας»
Ιστορική παραδοχή από τον ανώτατο ηγέτη της χώρας για την έκταση των θυμάτων στις διαδηλώσεις, με ευθείες κατηγορίες σε ΗΠΑ και Ισραήλ
Χαμενεΐ: Πάνω από 3.000 νεκρούς στο Ιράν – «Ο Τραμπ είναι εγκληματίας»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
Ανδρουλάκης: «Η πολιτική αλλαγή είναι μονόδρομος – Καλώ όλες τις προοδευτικές δυνάμεις σε κοινό αγώνα»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μήνυμα ενότητας ενόψει του συνεδρίου και αιχμές για σκάνδαλα, ακρίβεια και θεσμική...
Ανδρουλάκης: «Η πολιτική αλλαγή είναι μονόδρομος – Καλώ όλες τις προοδευτικές δυνάμεις σε κοινό αγώνα»