Για τη βελτίωση της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας

Τα Διευθύνοντα Μέλη του mathematica.gr υπογράφουν την ανακοίνωση που
βρίσκεται στη δημοσίευση https://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=107&t=67014 σχετικά με την υποβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας στη χώρα μας και η οποία κατατέθηκε στη δημόσια διαβούλευση του πολυνομοσχεδίου και δημοσιεύθηκε στη διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypepth/?c=68357 .

Η δημόσια διαβούλευση διαρκεί μέχρι 6 Μαϊου και ώρα 08:00. Θεωρούμε ότι είναι χρέος όλων να συμμετέχουμε σε αυτή (είτε συμφωνούμε είτε όχι με τις προτάσεις του mathematica.gr) για τη βελτίωση της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας!

Εάν συμφωνείτε υπογράψτε το κείμενο στην παραπάνω δημοσίευση αλλά σε κάθε περίπτωση στείλτε τις προτάσεις/σχόλιά σας στη δημόσια διαβούλευση καθώς εκεί είναι το μόνο μέρος όπου λαμβάνονται υπόψη τα σχόλιά μας!

Φυσικά η ανακοίνωση μπορεί να αναδημοσιευθεί σε οποιοδήποτε άλλη ιστοσελίδα, blog, έντυπο/ηλεκτρονικό μέσο κτλ προκειμένου να λάβουν γνώση για αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Η ανακοίνωση κινείται σε τέσσερις κύριους άξονες/προτάσεις:

• Οι Υποψήφιοι που εξετάζονται στα Μαθηματικά Προσανατολισμού της Γ' Λυκείου να τα διδάσκονται για τον ίδιο αριθμό ωρών (7) σε αμιγή τμήματα και όχι σε συνδιδασκαλία με υποψήφιους που δεν θα εξεταστούν το μάθημα για την εισαγωγή τους. Σε αντίθετη περίπτωση η μαθηματική παιδεία θα έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό και ο ρόλος της σε μια δύσκολη περίοδο για την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας θα έχει μηδενιστεί.

• Στον επόμενο, ήδη αναγκαίο σχεδιασμό για την πρόσβαση στη Γ/βάθμια εκπαίδευση, πρέπει ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων να αυξηθεί στα 5 και τα μαθηματικά, με βάρος στις ενότητες κυρίως από το στοχαστικό χώρο, να εξετάζονται υποχρεωτικά για την εισαγωγή των Υποψηφίων στις Σχολές Επιστημών Υγείας.

• Οι προαγωγικές εξετάσεις πρέπει να επανέλθουν στην Άλγεβρα της Β' Λυκείου για όλους τους μαθητές και στα μαθηματικά Προσανατολισμού της Β' Λυκείου οι ώρες πρέπει να αυξηθούν από δύο (2) σε τρεις (3) όπως ήταν και παλαιότερα, με ταυτόχρονη αύξηση της διδακτέας ύλης.

• Η εξεταστέα ύλη στη Γ' Λυκείου πρέπει προσεκτικά και μεθοδικά να διευρυνθεί και να εμπλουτιστεί με εδάφια και από άλλους χώρους των μαθηματικών, παράλληλα με την συγγραφή νέου σχολικού βιβλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia
Η αστυνομοκρατία στα σχολεία το … όραμα του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Πειραιά
«Σε μια συγκυρία εφιαλτική για το δημόσιο σχολείο που η κυρίαρχη εκπαιδευτική πολιτική βασίζεται στη λογική της λιτότητας και των περικοπών σε άθλια...
Η αστυνομοκρατία στα σχολεία το … όραμα του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Πειραιά
gutteres
ΓΓ ΟΗΕ: «Ζήτημα ζωής ή θανάτου να σωθεί το ανθρώπινο είδος από την κλιματική αλλαγή»
Ο γγ του ΟΗΕ καλεί τον κόσμο να κινητοποιηθεί "για να σώσει το ανθρώπινο είδος" από την κλιματική αλλαγή
ΓΓ ΟΗΕ: «Ζήτημα ζωής ή θανάτου να σωθεί το ανθρώπινο είδος από την κλιματική αλλαγή»
Τρύφων Αλεξιάδης
Αλεξιάδης: Κατάθεση αναφοράς για τις μεταφορές μαθητών Καλλιτεχνικών σχολείων
Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή, για τον περιορισμό απόστασης στις μεταφορές των μαθητών των Καλλιτεχνικών Σχολείων, από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφωνα...
Αλεξιάδης: Κατάθεση αναφοράς για τις μεταφορές μαθητών Καλλιτεχνικών σχολείων