Βίντεο από την κινητοποίηση της Παρασκευής ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση
Η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Εκπαιδευτικών

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24–4–2020 μαζική και δυναμική κινητοποίηση στη Βουλή ενάντια στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ με τις διατάξεις του οποίου επιχειρείται η πλήρης διάλυση του Δημόσιου Σχολείου. Το ν/σ περιλαμβάνει ενδεικτικά την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών, την αναμόρφωση των προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ειδικά του νηπιαγωγείου, την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, την τράπεζα θεμάτων και την ενίσχυση της ταξικότητας της εκπαίδευσης.

Η σημερινή μαζικη κινητοποιήση, με αποφάσεις και συμμετοχή δεκάδων εκπαιδευτικών Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ,  εκατοντάδων εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών ήταν μόνο η αρχή, η πρώτη δυναμική αντίδραση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο – λαιμητόμο της κυβέρνησης και είναι ενδεικτικές του αγώνα που θα ακολουθήσει.

Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί έδειξαν ότι ξέρουν να πολεμούν και θα συνεχίσουν να μάχονται ενάντια στη διάλυση του Δημοσίου Σχολείου, θα προασπίσουν τα εργασιακά και τα μορφωτικά δικαιώματα. Παρ΄όλες τις δυσκολίες μετακίνησης (κλειστό το μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό) και τις απαγορεύσεις, δήλωσαν με πολύ ηχηρό τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί η καραντίνα ως μέσο για να περάσουν μέτρα σε βάρος του δημόσιου σχολείου και των λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της  ΟΛΜΕ να καταδικάσουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και να δράσουν άμεσα. Συντασσόμαστε σταθερά και μαχητικά με τις αποφάσεις των 77 εκπαιδευτικών σωματείων για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS