Οικότροφοι εστιών στη Σάμο: «Δεν φεύγουμε, αν θέλουν ας μας πετάξουν έξω!»
Μένουμε σπίτι μας - δεν φεύγουμε από τις εστίες δηλώνουν οι οικότροφοι των εστιών στη Σάμο εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση που αποφάσισε να βάλει λουκέτο στις φοιτητικές εστίες

Στο χορό των αντιδράσεων κατά της απόφασης να κλείσουν οι εστίες μπήκαν και οι οικότροφοι των εστιών στη Σάμο.

«Ας μας πουν οι κύριοι/ες #ΜενουμεΣπιτι, δεν είναι επικίνδυνο να μετακινηθούνε μαζικά φοιτητές με πλοία, ηλεκτρικό, μετρό, λεωφορεία, τρένα και ΚΤΕΛ;» αναφέρουν ζητώντας να μην κλείσουν οι φοιτητικές κατοικίες και τα εστιατόρια σίτισης.

«Αποφασίσαμε ότι δεν θα πάρουμε το βάρος της ευθύνης πάνω μας να μολύνουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας» υπογραμμίζουν, προσθέτοντας πως «δεν φεύγει κανείς και καμία, ας έρθουν να μας πετάξουν έξω».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παρόλη την αντίδραση όλων των εστιακών φοιτητών και φοιτητριών στο δικό μας πανεπιστήμιο, στο ΕΚΠΑ, στο ΕΜΠ αλλά και των φοιτητικών συλλόγων, ενάντια στο παράλογο μέτρο εκκένωσης των φοιτητικών εστιών η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της. Εμείς από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε και δείξαμε ποιες είναι οι προθέσεις μας: Δεν φεύγει κανείς από το σπίτι του!

Έχοντας την απόλυτη στήριξη των καθηγητών, του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Διοικητικού Προσωπικού, καταθέσαμε τα αίτηματά μας σε όλους τους αρμόδιους. Χωρίς ντροπή, μας στέλνουνε υπεύθυνη δήλωση για να μετακινηθούμε δωρεάν με ΚΤΕΛ!

Να μας πούνε, πώς ακριβώς θα πάμε από τα νησιά μας στον Πειραιά και στην Καβάλα με το ΚΤΕΛ; Εκτός από το απαράδεκτο αυτό μέτρο που δεν βοηθάει ούτε στο ελάχιστο, εξακολουθούν να μην ασχολούνται με τα άλλα ζητήματα που προκύπτουν.

Τί θα γίνει με τους φοιτητές που δουλεύουν, με αυτούς που δεν έχουν σπίτι ή έχουν άλλα οικογενειακά ζητήματα;

Τι θα γίνει με τους φοιτητές που έχουν κρούσματα στο σπίτι;

Τι θα γίνει με τους φοιτητές που οι γονείς τους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες;

Να μας πουν τί θα γίνει με τους φοιτητές που οι ίδιοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ας μας πουν οι κύριοι/ες #ΜενουμεΣπιτι, δεν είναι επικίνδυνο να μετακινηθούνε μαζικά φοιτητές με πλοία, ηλεκτρικό, μετρό, λεωφορεία, τρένα και ΚΤΕΛ;

Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη, αν εμείς, ή κάποιος από την οικογένειά μας βρεθεί στη ΜΕΘ;

Γιατί αν φτάσει κάποιος εκεί, δε γυρίζει πίσω. Και όλα αυτά ενώ ακόμα δεν ξέρουμε τον λόγο. Σίγουρα δεν είναι για την προστασία μας, αφού ακόμα και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας υποστηρίζει ότι αυτή η ενέργεια θα αποτελέσει αύξηση κρουσμάτων. Δεν ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους και τι προσπαθούν να πετύχουν.

Το «άγχος» της κυβέρνησης για το «καλό» μας, το βλέπουμε όταν κλείνει τη λέσχη, λες και οι μόνοι φοιτητές που τρώνε είναι οι εστιακοί. Το βλέπουμε όταν δεν μας παρέχει δωρεάν όλα τα απαραίτητα υλικά για προστασία (αντισηπτικά, μάσκες...).

Το βλέπουμε όταν αφήνει τα νησιά μας χωρίς γιατρούς και νοσοκομεία. Εάν δεν έχουν κάποιο «ιδιαίτερο λόγο» τότε η απόφαση αυτή είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ καθώς απ' ότι φαίνεται δεν παίρνουν από λόγια, ούτε από τα δικά μας ούτε από των ειδικών.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας όπως αυτή διατυπώθηκε στη χθεσινή μας ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε την απόφαση και απαιτούμε να μην κλείσουν οι φοιτητικές κατοικίες και τα εστιατόρια σίτισης

Ζητάμε τη στήριξη της Πρυτανικής Αρχής στην περίπτωση που η Κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση της

Αποφασίσαμε ότι δεν θα πάρουμε το βάρος της ευθύνης πάνω μας να μολύνουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας

Ακυρώνουμε την υπουργική απόφαση στην πράξη

«Δεν φεύγει κανείς και καμία, ας έρθουν να μας πετάξουν έξω»

ΟΜΑΔΑ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΣΑΜΟΥ

 

σχετικά άρθρα

ΗΠΑ: Πλουσιότεροι οι δισεκατομμυριούχοι - Σχεδόν 43 εκ. άνεργοι εν μέσω πανδημίας
ΗΠΑ: Πλουσιότεροι οι δισεκατομμυριούχοι - Σχεδόν 43 εκ. άνεργοι εν μέσω πανδημίας
«Τα στατιστικά στοιχεία μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε πιο διχασμένοι, οικονομικά και φυλετικά, από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εδώ και δεκαετίες»
ΗΠΑ: Πλουσιότεροι οι δισεκατομμυριούχοι - Σχεδόν 43 εκ. άνεργοι εν μέσω πανδημίας
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τιμωρεί συνειδητά αναπληρώτριες που εκλέχτηκαν στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και του Συλλόγου τους»
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τιμωρεί συνειδητά αναπληρώτριες που εκλέχτηκαν στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και του Συλλόγου τους»
Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης»
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τιμωρεί συνειδητά αναπληρώτριες που εκλέχτηκαν στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και του Συλλόγου τους»