Εκπαιδευτικοί: «Βρισκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας και τους γονείς»
Το  σωματείο εκπαιδευτικών ‘’ο Σωκράτης’’ βρίσκεται κοντά στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους εκφράζοντας με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ                                                                                                                                                      ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΝΗ…

Δείχνουμε την Αλληλεγγύη μας

Αυτό το χρονικό διάστημα που διανύουμε είναι δύσκολο για όλους μας.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε και μοιραζόμαστε το άγχος των γονιών και των παιδιών μας που έχει προκαλέσει το κλείσιμο των σχολείων. Άγχος για την πρόοδο των μαθητών, την κάλυψη της ύλης, την έλλειψη της επαφής των παιδιών με συνομήλικούς τους  και ό,τι άλλο αυτή η δύσκολη κατάσταση επιφέρει.                                                                                       
Το  σωματείο εκπαιδευτικών ‘’ο Σωκράτης’’ βρίσκεται κοντά στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους εκφράζοντας με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας. Στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας επιδιώκοντας την επαφή μαζί τους με όποιο τρόπο μπορούμε. Προσπαθούμε να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε όσο περνάει από το χέρι μας. Επικοινωνούμε μαζί τους αξιοποιώντας όλους τους τρόπους επικοινωνίας (τηλέφωνα, mail,  μέσα κοινωνικής δικτύωσης).  

Η ανταπόκριση των γονέων και των μαθητών μας στην προσπάθειά μας αυτή είναι πραγματικά συγκινητική.

Οι μαθητές μας και οι γονείς τους πράγματι έχουν ανάγκη να νιώθουν ότι είμαστε δίπλα τους και να τους νοιαζόμαστε.

Έχουν ανάγκη να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Έχουμε προτείνει στους μαθητές μας τρόπους να γεμίζει εποικοδομητικά ο χρόνος  τους. Βιβλία, ταινίες, επιτραπέζια, θεατρικές παραστάσεις, μουσεία που μπορούν να ‘’επισκεφθούν’’ διαδικτυακά.                      

Αξιοποιούμε τις μορφές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ώστε τα παιδιά να μην χάσουν την επαφή με την ύλη που έχουν διδαχθεί. Εννοείται πως διεκδικούμε για όλους  τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους όλα τα απαραίτητα μέσα που χρειάζονται για τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν καν πρόσβαση στο διαδίκτυο και βέβαια ούτε υπολογιστές, που σε αυτή την περίπτωση και ένας να υπάρχει σε κάθε σπίτι, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των μελών μιας οικογένειας. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση που βιώνουμε οι ήδη υπάρχουσες ταξικές διακρίσεις βαθαίνουν ακόμα περισσότερο.

Πρέπει οπωσδήποτε να δοθούν έκτατα  κονδύλια και να εξοπλιστούν όλοι οι μαθητές με τα κατάλληλα εργαλεία (πχ φορητούς υπολογιστές, ελεύθερο internet στα σπίτια τους) ώστε να μειωθεί η ανισότητα μεταξύ των μαθητών που υπάρχει ήδη. Επίσης εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και την ευχέρεια ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Η κυβέρνηση να αφήσει τις ενέργειες εντυπωσιασμού και ας περάσει σε κινήσεις ουσιαστικές.                                     

Ζητάμε να συνεχιστεί η διανομή των γευμάτων, στα σχολεία που δίνονται γεύματα, σκεπτόμενοι ότι κάποιες με βιοποριστικά προβλήματα τα έχουν ανάγκη. Πρέπει το υπουργείο παιδείας να βρει τους τρόπους να συνεχιστεί η σίτιση των μαθητών. Στη δική μας περιοχή, στις Αχαρνές, (περιοχή που έχει ιδιαιτερότητες) υπάρχουν οικογένειες που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε οικογένεια που έχει πρόβλημα και δείχνουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας προσφέροντας βοήθεια με όποιο τρόπο μπορούμε. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο, γονέα και μαθητή μας με κάθε δυνατό τρόπο. Η αλληλεγγύη είναι ένα από τα ‘’όπλα’’ που έχουμε και θα αξιοποιήσουμε σε αυτές τις δύσκολες μέρες. Ενωμένοι προχωράμε!

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΄΄Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄

σχετικά άρθρα

Η Θεσσαλονίκη έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
Η Θεσσαλονίκη έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η σύσταση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας θα αποτελέσει ένα αναπτυξιακό εργαλείο συνεργασίας, με ιδιαίτερα...
Η Θεσσαλονίκη έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας