Χαρά Κεφαλίδου: Παρανομίες και αυθαιρεσίες στα Συμβούλια Επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και Στελεχών Εκπαίδευσης
Ερώτηση στη Βουλή της Τομεάρχη Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής

Για τρίτη φορά επανέρχομαι στις σοβαρές καταγγελίες που έχουν επανειλημμένα διατυπωθεί αναφορικά με σειρά αυθαιρεσιών και παραβιάσεων της νομιμότητας από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου/ Στελεχών Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από υποψήφιο Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) υπήρξε μη σύννομη σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης όπως φαίνεται από τα Πρακτικά, καθώς και παράνομη ερμηνεία του Νόμου ως προς τον ορισμό και διαχωρισμό του διδακτικού και ημερολογιακού έτους.

Επίσης αναφέρει στην καταγγελία του «Ο τότε Περιφερειακός Διευθυντής, παρά τα αιτήματά μου εγγράφως στις 05/11/2018, στις 06/11/2018 και στις 09/11/2018, δεν μου έδωσε ποτέ τα αντίγραφα πρακτικών που με αφορούσαν. Με νέα τέταρτη αίτησή μου προς τον νέο και νυν Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής στις 24/04/2019, μου χορηγήθηκαν τελικά τα αντίγραφα πρακτικών που με αφορούσαν στις 13/5/2019, έξι περίπου μήνες μετά από την αρχική μου αίτηση προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Πέρα από τα θέματα ηθικής τάξης που εγείρονται, δημιουργούνται σοβαρά νομικά ζητήματα ως προς το μη νόμιμο της όλης διαδικασίας.

Επισημαίνουμε επίσης ότι οι σημερινοί υπηρετούντες Διευθυντές Εκπαίδευσης, έχουν επιλεγεί από σύνθεση εκλεκτορικού σώματος που έχει κριθεί αντισυνταγματική, και οι οποίοι έχουν λάβει δυο χρόνια (μία επί Υπουργίας κ. Γαβρόλγου και μια επί της δικής σας θητείας) παράταση της θητείας τους και φυσικά της παραμονής τους στις θέσεις ευθύνης.

Στην πρώτη συνάντηση που είχαμε τον προηγούμενο Νοέμβριο στο Υπουργείο, μας είχατε ενημερώσει ότι θα φέρνατε πριν το τέλος του 2019 ένα συνολικό νομοσχέδιο για την Α’ Βάθμια και Β’ Βάθμια Εκπαίδευση, όπου θα οριζόταν το νέο σύστημα επιλογής των Στελεχών Εκπαίδευσης. Έχουμε μπει ήδη στον Μάρτιο και ακόμη περιμένουμε την κατάθεση τους σχεδίου σας. Εάν μέσα σε αυτόν τον μήνα δεν υπάρξει ψηφισμένος Νόμος για την αξιοκρατική και διαφανή επιλογή των Στελεχών Εκπαίδευσης, που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» του εκπαιδευτικού μας συστήματος, τότε τα χρονικά περιθώρια θα στενέψουν επικίνδυνα για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα και για τη νέα σχολική χρονιά 2020-21 να παραμένουν σε θέσεις ευθύνης στελέχη που και η θητεία τους έχει λήξει, αλλά και που έχουν επιλεγεί με απαράδεκτο και αντισυνταγματικό νομικό πλαίσιο.

 

Με δεδομένο ότι σας έχω καταθέσει δυο σχετικές Ερωτήσεις, τον Νοέμβριο του προηγούμενου χρόνου(αρ.πρωτ.1847/12.11.2019) αλλά και τον Ιανουάριο του 2020 (αρ.πρωτ.3429/21.01.2020),  αναγκάζομαι να επανέλθω με Επίκαιρη Ερώτηση, αφού οι ερωτήσεις αυτές δεν έχουν απαντηθεί από το Υπουργείο σας. 

 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

Τι θα πράξετε:

1. για τον έλεγχο των καταγγελιών και την απόδοση ευθύνης ως προς τους υπεύθυνους υπηρεσιακούς  παράγοντες

2. για τη θεραπεία και αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας, ώστε να επιλεγούν με δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο τα Στελέχη Εκπαίδευσης;

 

                                                                  Η Ερωτώσα Βουλευτής                                                           

 

 

                                                                              Χαρά Κεφαλίδου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυναικοκτονια
Σοκ από τον ΟΗΕ: 50.000 γυναίκες δολοφονήθηκαν το 2024 – Οι περισσότερες μέσα στο σπίτι τους
Η νέα έκθεση του ΟΗΕ αποκαλύπτει ότι το 60% των γυναικοκτονιών διαπράχθηκε από μέλη της οικογένειας ή συντρόφους
Σοκ από τον ΟΗΕ: 50.000 γυναίκες δολοφονήθηκαν το 2024 – Οι περισσότερες μέσα στο σπίτι τους
απθ
ΑΠΘ: Τελετή βράβευσης στη μνήμη των Ηλία και Δημητρίου Καραντώνη
Το χρηματικό βραβείο, ύψους 3.000 ευρώ, θα δοθεί στην απόφοιτη του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής, Άννα Κολίτση, για την υψηλότερη ακαδημαϊκή...
ΑΠΘ: Τελετή βράβευσης στη μνήμη των Ηλία και Δημητρίου Καραντώνη