Ένας Έλληνας και ένας Δανός έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιχείρησης αεροπυρόσβεσης: Σύγκρουση δύο ελικοπτέρων (Βίντεο)

Ανακοινώσεις 0

ΣΕΠΕ Σωκράτης: Καλεί σε παναττική σύσκεψη ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και αναπληρωτές για να αντιδράσουν στην επερχόμενη αξιολόγηση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 7:00 στη ΔΟΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει νέες αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης!

Ο ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «ο Σωκράτης», σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει πάρει με συσκέψεις και κινητοποιήσεις για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, που προσβάλλει το αυτονόητο δικαίωμα όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών στη μόνιμη και σταθερή εργασία  και θίγει τη δομή και το περιεχόμενο της παρεχόμενης εκπαίδευσης, καλεί σε νέα παναττική σύσκεψη, ενόψει των κυβερνητικών παρεμβάσεων που μεθοδεύονται με το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, όπως παρουσιάστηκαν από την Υπουργό Παιδείας, στο Υπουργικό Συμβούλιο (27/2).

Δρομολογείται η αντιδραστική αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση.  

Στην προσχολική αγωγή μεθοδεύεται το στοίβαγμα χιλιάδων παιδιών σε ακατάλληλές αίθουσες και κοντέινερ όπως επίσης και νέες αντιπαιδαγωγικές προτάσεις για το περιέχομενό του (διακριτής διδασκαλίας γνωστικών αντικειμένων κ.α.).

Εισάγονται τα λεγόμενα “εργαστήρια δεξιοτήτων”. Η εισαγωγή των δεξιοτήτων σε βάρος της σύγχρονης γενικής μόρφωσης που πρέπει να παρέχει το σχολείο σήμερα κινείται σε αντιδραστική κατεύθυνση, εντείνει τον κατακερματισμό και την αποσπασματικότητα.

Συνεχίζονται οι αλλαγές που χειροτερεύουν τους όρους μόρφωσης στο Γενικό Λύκειο.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει από τον συντονισμένο – μαζικό – ενωτικό ταξικό αγώνα όλων των εκπαιδευτικών σε κάθε βαθμίδα και με κάθε είδους σχέση εργασίας! Οι δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα  ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου-Βρούτση, πολυνομοσχέδιο σκούπα για μισθούς, συμβάσεις, διορισμούς, συνδικαλιστικές ελευθερίες δείχνουν τον δρόμο για παραπέρα κλιμάκωση! Είναι κρίσιμο μπροστά στις εξελίξεις στον κλάδο αλλά και γενικότερα (προσφυγικό, εξάπλωση κορονοΐου) τα σωματεία μας να παρέμβουν αγωνιστικά στις εξελίξεις!

Ο ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί τα Δ.Σ. όλων των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να συμμετάσχουν σε παναττική  σύσκεψη,  τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στη ΔΟΕ, με το πλαίσιο δράσης και αποφάσεις τους, ώστε να οργανώσουμε από κοινού την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Εδώ και τώρα να πολλαπλασιαστούν οι αποφάσεις των σωματείων για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ατελείωτες ουρές στα αστυνομικά τμήματα: Λήγει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η προθεσμία για τις παλαιές ταυτότητες

Λιβάνιος στο alfavita: Βγαίνει το νομοσχέδιο για την επιλογή 30.000 προϊσταμένων – Εξετάσεις εντός του 2026

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις