Καταγγελία για την καταστολή και τη βία στα νησιά
    Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου καταδικάζει απερίφραστα τη βία και τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης της ΝΔ, που εκδηλώνεται αυτές τις μέρες ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό της Χίου και της Μυτιλήνης

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι αποβάσεις ορδών των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο και η δράση τους ως στρατός κατοχής κατά των κατοίκων και των προσφύγων. Αντί η κυβέρνηση της ΝΔ να στείλει καράβια για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα και να βρεθούν τρόποι ανθρώπινης διαμονής τους μέσα στις πόλεις και μετακίνησής τους στις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν, έστειλε καράβια γεμάτα αστυνομία και εξοπλισμό ακραίας καταστολής. Για να βάλει τους πρόσφυγες μέσα σε κέντρα-φυλακές, η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι έτοιμη να μετατρέψει τα νησιά σε απέραντες φυλακές, επιτηρούμενες από ΜΑΤ.

        Μπροστά στα μάτια των κατοίκων των νησιών φαίνονται τώρα ξεκάθαρα ποιοι είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι. Δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, όπως λένε οι εθνικιστές, οι ρατσιστές και οι φασίστες. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι ξεριζωμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την οικονομική λεηλασία των πολυεθνικών, σύμμαχοι ουσιαστικά ταξικοί των νησιωτών. Αντίπαλος των εργατικών και φτωχών λαϊκών στρωμάτων των νησιών είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που μετέτρεψε τα νησιά σε «αποθήκες ψυχών» -υλοποιώντας τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει υψώσει ματωμένα τείχη στην προσφυγιά. Είναι οι ΗΠΑ και οι ιμπεριαλιστές, το κεφάλαιο - ελληνικό και πολυεθνικό- που κάνει βρόμικες μπίζνες πάνω σε ξεριζωμένους ανθρώπους!! Είναι οι εθνικιστές και οι ρατσιστές, όσοι χύνουν ξενοφοβικό δηλητήριο στις ψυχές φτωχών ανθρώπων!!

Γι' αυτό ξεκαθαρίζουμε πως όσο αποφασιστικά καταδικάζουμε τα κυβερνητικά σχέδια για την κατασκευή κλειστών δομών-φυλακών για την προσφυγιά, άλλο τόσο θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε ρατσιστική, ξενοφοβική και ακροδεξιά φωνή, όπως πρέπει να κάνουν και οι νησιώτες διαδηλωτές. Θα αντιταχτούμε στα Τάγματα Εφόδου που επιτίθενται σε πρόσφυγες, σε αλληλέγγυους, σε αγωνιστές, παίζοντας το παιχνίδι του συστήματος. Γιατί με τον κόσμο και τα συμφέροντα των αφεντικών είμαστε ξένοι και αντίπαλοι.

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

  • Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τα νησιά. Τα νησιά μας χρειάζονται νοσοκομεία, γιατρούς και νοσηλευτές, σχολεία, δασκάλους και καθηγητές και όχι αστυνομική βία, τραμπουκισμούς και χημικά.
  • Κανείς ελεύθερος άνθρωπος σε φυλακή. Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών είτε ανοιχτού, είτε κλειστού τύπου. Να κλείσουν η Μόρια, η ΒΙΑΛ και το Βαθύ τώρα.
  • Απεγκλωβισμός των προσφύγων από τα νησιά. Ελεύθερη μετακίνηση τους στην ενδοχώρα και στις χώρες προορισμού τους. Διαμονή τους σε κατοικίες μέσα στις πόλεις. Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας. Να πέσουν τα τείχη της Ε.Ε., να καταργηθούν οι συμφωνίες «Δουβλίνο» για το προσφυγικό.

Υψώνουμε τοίχο αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να μην επιτρέψουμε να χυθεί το ρατσιστικό δηλητήριο και φασισμός στα σχολεία και στους μαθητές μας, να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στον πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της Ε.Ε.

 

σχετικά άρθρα

Έλληνες φοιτητές σε παγκόσμιο διαγωνισμό για εξεύρεση καινοτόμων λύσεων ενάντια στον κορονοϊό
Έλληνες φοιτητές σε παγκόσμιο διαγωνισμό για εξεύρεση καινοτόμων λύσεων ενάντια στον κορονοϊό
Μέλη της ομάδας A.S.A.T. του ΑΠΘ προτείνουν τη τοπική παραγωγή ενός αντισηπτικού σκευάσματος χεριών αλλά και τη φτηνή διανομή του στον πληθυσμό
Έλληνες φοιτητές σε παγκόσμιο διαγωνισμό για εξεύρεση καινοτόμων λύσεων ενάντια στον κορονοϊό