Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει!- Ψήφισμα για τα γεγονότα στο Β. Αιγαίο
Η ΕΛΜΕ Χανίων χαιρετίζει τις μαζικές συγκεντρώσεις και απεργίες στα νησιά της Λέσβου και της Χίου

Χαιρετίζουμε τις μαζικές συγκεντρώσεις και απεργίες στα νησιά της Λέσβου και της Χίου. Από την Τρίτη δόθηκε μάχη σε πόλεις και χωριά της Χίου και της Λέσβου, κυρίως στην περιοχή Καράβα του Μανταμάδου, όπου ο λαϊκός ξεσηκωμός οδήγησε την κυβέρνηση σε αναδίπλωση, υποχρεώνοντάς την να αποσύρει τα ΜΑΤ από το νησί, που επί δυο μέρες λειτουργούσαν ως δυνάμεις κατοχής, δέρνοντας και απειλώντας τους κατοίκους, προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός για κλειστά κέντρα - στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων.

Χαιρετίζουμε όσες και όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα και όχι μόνο δεν αιφνιδιάστηκαν αλλά αντιστάθηκαν και αντιστέκονται και καλούμε σε μαζική συμπαράσταση.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των μαθητών σε Χίο και Μυτιλήνη ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό, την καταστολή και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Το σύνθημα των μαθητών «κανένας ελεύθερος άνθρωπος στη φυλακή, όχι στη κλειστή δομή» να γίνει σύνθημα σε όλα τα σχολεία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ, που εκδηλώθηκε αυτές τις μέρες ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό της Χίου και της Μυτιλήνης.

Στεκόμαστε απέναντι στα συμφέροντα των κατασκευαστικών εταιριών (ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ - Μπόμπολας στη Λέσβο, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ ΑΕ – Περιστέρης στη Χίο, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ στη Σάμο) που ανέλαβαν την υλοποίηση των «στρατοπέδων συγκέντρωσης».

Ύστερα από την επίταξη χώρων για τη δημιουργία νέων hotspot - φυλακών για πρόσφυγες και μετανάστες, και κόντρα στην εκφρασμένη θέληση των νησιωτών, επιστρατεύτηκαν τα πάνοπλα ΜΑΤ, που εισέβαλαν στα νησιά και χτύπησαν στο ψαχνό.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν από την κυβέρνηση “νύχτα” (με πλοία που κράτησαν ανενεργό τον εντοπισμό τους μέσω δορυφόρου) μαζί με άλλα κατασταλτικά μέσα (οχήματα ρίψης νερού κ.α.), είναι η συνέχεια της πολιτικής του δόγματος “νόμος και τάξη”.

Τώρα να υψώσουμε τοίχο αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, να μην επιτρέψουμε να χυθεί το ρατσιστικό δηλητήριο και φασισμός στα σχολεία και στους μαθητές μας, να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στον πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της Ε.Ε.

Ο αγώνας των νησιωτών δίνει απάντηση στις πρωτοφανείς αυτές ενέργειες, στην πολιτική του εγκλωβισμού των κατατρεγμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και συγκρούσεις.

Εδώ και τώρα να ακουστεί η φωνή των μαζικών φορέων στα νησιά και η θέληση του λαού. Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα:

1. Καμία παρουσία των ΜΑΤ, απόσυρση της ΠΝΠ για την επίταξη χώρων στα νησιά.

2. Πουθενά κανένα νέο hotspot, ανοικτό ή κλειστό.

3. Κλείσιμο όλων των υπαρχουσών δομών. Ένας μικρός χώρος καταγραφής και ταυτοποίησης.

4. Απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, κόντρα στη

συμφωνία Ελλάδας, ΕΕ, Τουρκίας και των συμφωνιών του Δουβλίνου__

5. Πλήρης αποζημίωση όσων έχουν υποστεί ζημιές στις περιοχές των hotspot.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Η ανοιχτή επιστολή υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 στο alfavita.gr
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς