"Εμφυλιοπολεμικό" κλίμα στη ΔΑΚΕ Λάρισας
Ανακοίνωση του Αιρετού μέλους στο ΠΥΣΔΕ Ν. Λάρισας Κων.Κοντσιώτη για όσα συνέβησαν στη ΓΣ ΔΑΚΕ Λάρισας

Απογοήτευση προκάλεσε στη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ΔΑΚΙΤΩΝ η μεθόδευση των όσων συνέβησαν στη Γενική Συνέλευση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, 16-02-2020. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά, οι συνάδελφοι περίμεναν με αγωνία να βρεθεί η χρυσή τομή και η λύση, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης. Η βούληση των συναδέλφων αγνοήθηκε προκλητικά από το προεδρείο και δεν πάρθηκε καμία απόφαση, αφού οι προτάσεις δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία, όπως επιβάλλεται, αλλά απορρίφθηκαν από τον προεδρεύοντα .

Ο προεδρεύων, Ν.Παπαχρήστος, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΑΚΕ Καθηγητών, περιφρόνησε επιδεικτικά και δεν έβαλε σε ψηφοφορία καμία από τις παρακάτω δύο προτάσεις που υποβλήθηκαν στη γενική συνέλευση από συναδέλφους. Η πρώτη αφορούσε την επαναβεβαίωση της αρχής που εφάρμοζε απαρέγκλιτα 30 χρόνια η ΔΑΚΕ Λάρισας, μετά από απόφαση της τότε Γενικής Συνέλευσης, η οποία ορίζει ότι ο πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές της ΕΛΜΕ, εάν το επιθυμεί, προτείνεται από την παράταξη για τη θέση που διεκδικεί και της αναλογεί. Πώς αλλιώς μπορούσε να γίνει, αφού η θέση μας όλα αυτά τα χρόνια είναι το αντιπροσωπευτικό – αναλογικό Προεδρείο; Δεν είναι οξύμωρο να ζητάμε από τους άλλους να μας ψηφίσουν για τη θέση του Προέδρου, επειδή είμαστε πρώτη παράταξη και εμείς να μην το εφαρμόζουμε στο εσωτερικό της παράταξης; Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει.

Η δεύτερη πρόταση ήταν να δοθεί μια μικρή προθεσμία για να γίνουν εγγραφές νέων μελών και να ακολουθήσει ψηφοφορία για την εκλογή πέντε μελών , τα οποία μαζί με τους έξι ex officio συμμετέχοντες θα συγκροτούσαν την ενδεκαμελή τοπική επιτροπή της ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας σύμφωνα με τον κανονισμό. Ούτε αυτή η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία. Αντ’ αυτού, χωρίς να παρθεί καμία απόφαση από τη γενική συνέλευση, ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφής μελών και στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία. Κι αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος συνάδελφος :

Ποιός αποφάσισε και με ποιόν τρόπο να γίνει 11μελής η Τ.Ε.;

Ποιός αποφάσισε και με ποιόν τρόπο να γίνει η ψηφοφορία εκείνη την ώρα;

Ήταν στην ημερήσια διάταξη η εκλογική διαδικασία;

Πότε εκλέχτηκε και ποιά ήταν η εφορευτική επιτροπή;

Δυστυχώς, οι ατυχείς χειρισμοί του προεδρείου έφεραν το διχασμό και την απογοήτευση. Ισχυρίζονται ότι ψήφισαν 45 συνάδελφοι , ενώ δεν αναφέρουν ότι περισσότεροι από 80 αποχώρησαν και αρνήθηκαν με την παρουσία και τη ψήφο τους να νομιμοποιήσουν τις αντικαταστατικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες. Εξακολουθολυν να παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα :

Σε ποιά Γενική Συνέλευση δεν επιτρέπεται να ψηφιστούν προτάσεις; Σε ποιά Γενική Συνέλευση παίρνονται αποφάσεις χωρίς ψηφοφορία;

Η δημοκρατική αρχή να αποφασίζει για μείζονα ζητήματα η Γενική Συνέλευση καταστρατηγήθηκε, γι αυτό και οι αποφάσεις δεν έχουν νομιμοποίηση στη συνείδηση των ΔΑΚΙΤΩΝ.

 

 

Λάρισα, 17-02-2020

 

Κοντσιώτης Κωνσταντίνος

Msc. Φυσικός στο ΓΕΛ Φαλάνης

Αιρετό μέλος στο ΠΥΣΔΕ Ν. Λάρισας

σχετικά άρθρα

Δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα. Το υπουργείο Παιδείας τι μέτρα παίρνει για να μας στηρίξει;
Δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα. Το υπουργείο Παιδείας τι μέτρα παίρνει για να μας στηρίξει;
Του Σπύρου Μαρίνη, δάσκαλου, μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ, εκλεγμένος με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»
Δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα. Το υπουργείο Παιδείας τι μέτρα παίρνει για να μας στηρίξει;