"Εμφυλιοπολεμικό" κλίμα στη ΔΑΚΕ Λάρισας
Ανακοίνωση του Αιρετού μέλους στο ΠΥΣΔΕ Ν. Λάρισας Κων.Κοντσιώτη για όσα συνέβησαν στη ΓΣ ΔΑΚΕ Λάρισας

Απογοήτευση προκάλεσε στη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ΔΑΚΙΤΩΝ η μεθόδευση των όσων συνέβησαν στη Γενική Συνέλευση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, 16-02-2020. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά, οι συνάδελφοι περίμεναν με αγωνία να βρεθεί η χρυσή τομή και η λύση, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης. Η βούληση των συναδέλφων αγνοήθηκε προκλητικά από το προεδρείο και δεν πάρθηκε καμία απόφαση, αφού οι προτάσεις δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία, όπως επιβάλλεται, αλλά απορρίφθηκαν από τον προεδρεύοντα .

Ο προεδρεύων, Ν.Παπαχρήστος, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΑΚΕ Καθηγητών, περιφρόνησε επιδεικτικά και δεν έβαλε σε ψηφοφορία καμία από τις παρακάτω δύο προτάσεις που υποβλήθηκαν στη γενική συνέλευση από συναδέλφους. Η πρώτη αφορούσε την επαναβεβαίωση της αρχής που εφάρμοζε απαρέγκλιτα 30 χρόνια η ΔΑΚΕ Λάρισας, μετά από απόφαση της τότε Γενικής Συνέλευσης, η οποία ορίζει ότι ο πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές της ΕΛΜΕ, εάν το επιθυμεί, προτείνεται από την παράταξη για τη θέση που διεκδικεί και της αναλογεί. Πώς αλλιώς μπορούσε να γίνει, αφού η θέση μας όλα αυτά τα χρόνια είναι το αντιπροσωπευτικό – αναλογικό Προεδρείο; Δεν είναι οξύμωρο να ζητάμε από τους άλλους να μας ψηφίσουν για τη θέση του Προέδρου, επειδή είμαστε πρώτη παράταξη και εμείς να μην το εφαρμόζουμε στο εσωτερικό της παράταξης; Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει.

Η δεύτερη πρόταση ήταν να δοθεί μια μικρή προθεσμία για να γίνουν εγγραφές νέων μελών και να ακολουθήσει ψηφοφορία για την εκλογή πέντε μελών , τα οποία μαζί με τους έξι ex officio συμμετέχοντες θα συγκροτούσαν την ενδεκαμελή τοπική επιτροπή της ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας σύμφωνα με τον κανονισμό. Ούτε αυτή η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία. Αντ’ αυτού, χωρίς να παρθεί καμία απόφαση από τη γενική συνέλευση, ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφής μελών και στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία. Κι αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος συνάδελφος :

Ποιός αποφάσισε και με ποιόν τρόπο να γίνει 11μελής η Τ.Ε.;

Ποιός αποφάσισε και με ποιόν τρόπο να γίνει η ψηφοφορία εκείνη την ώρα;

Ήταν στην ημερήσια διάταξη η εκλογική διαδικασία;

Πότε εκλέχτηκε και ποιά ήταν η εφορευτική επιτροπή;

Δυστυχώς, οι ατυχείς χειρισμοί του προεδρείου έφεραν το διχασμό και την απογοήτευση. Ισχυρίζονται ότι ψήφισαν 45 συνάδελφοι , ενώ δεν αναφέρουν ότι περισσότεροι από 80 αποχώρησαν και αρνήθηκαν με την παρουσία και τη ψήφο τους να νομιμοποιήσουν τις αντικαταστατικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες. Εξακολουθολυν να παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα :

Σε ποιά Γενική Συνέλευση δεν επιτρέπεται να ψηφιστούν προτάσεις; Σε ποιά Γενική Συνέλευση παίρνονται αποφάσεις χωρίς ψηφοφορία;

Η δημοκρατική αρχή να αποφασίζει για μείζονα ζητήματα η Γενική Συνέλευση καταστρατηγήθηκε, γι αυτό και οι αποφάσεις δεν έχουν νομιμοποίηση στη συνείδηση των ΔΑΚΙΤΩΝ.

Λάρισα, 17-02-2020

Κοντσιώτης Κωνσταντίνος