Τιμώρησαν εκπαιδευτικό που δεν είχε internet για τηλεκπαίδευση – Μια απόφαση που ανοίγει επικίνδυνο δρόμο

Ανακοινώσεις 0

Καθηγητές Πανεπιστημίου Αιγαίου: Φασιστοειδή προσπαθούν να καλλιεργήσουν μίσος...

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Το πρωί της Πέμπτης 13/2/2020 στο χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, αντικρίσαμε ρατσιστικά συνθήματα και σύμβολα που έγραψαν φασιστοειδή μετά από επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εκμεταλλευόμενοι την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα ΚΥΤ των νησιών, προσπαθούν να καλλιεργήσουν μίσος και ρατσισμό λερώνοντας με τις ιδέες τους τους τοίχους του Πανεπιστημίου.

Το Κεντρικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου καταγγέλλει αυτήν την επίθεση και ταυτόχρονα εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που δημιουργούν φτώχεια και εξαθλίωση και ξεριζώνουν χιλιάδες ανθρώπους από τα σπίτια και τις πατρίδες τους. Να απομονώσουμε άμεσα κάθε λογής προσπάθεια ρατσιστών-φασιστοειδών να μεταφέρουν τις ιδέες τους στους φοιτητές μας και στους κατοίκους των νησιών γενικότερα.

Καταγγέλλουμε τόσο την προηγούμενη κυβέρνηση που δημιούργησε τα Hot-spots, υπέγραψε την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εγκλωβίζοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας, όσο και τη νέα κυβέρνηση που επεκτείνει τη συμφωνία αυτή, επιδιώκοντας με απαράδεκτες μεθοδεύσεις να επιβάλει τα κλειστά κέντρα κράτησης, δημιουργώντας έτσι νέου τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης.

  • Να κλείσουν άμεσα όλα τα κέντρα κράτησης και να μη δημιουργηθεί καμία νέα δομή-φυλακή.
  • Οι μετανάστες και πρόσφυγες να εφοδιαστούν άμεσα με ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν σε όποια χώρα επιθυμούν και όσοι επιθυμούν να παραμείνουν Ελλάδα, να έχουν δικαίωμα στην εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Να μην εφαρμοστούν και να καταργηθούν ο Κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙΙ» και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

17 Φεβρουαρίου 2020

 Η Πρόεδρος                                                      Η Γραμματέας

Τίνα Ζορμπαλά                                                   Αναστασία Ζήση

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ποια αυτοκίνητα οδηγούνται υποχρεωτικά σε απόσυρση έως το 2028;

Νέο χριστουγεννιάτικο επίδομα για τους δημόσιους υπαλλήλους

Υπουργείο Παιδείας: 6.500 προσλήψεις αναπληρωτών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις